CARSNEWS
NEW MODELS

Ιατρικές μάσκες από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η προσπάθεια περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κίνα έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και έλλειψη ιατρικών μασκών μιας χρήσης, τις οποίες είναι απαραίτητο να φορούν όλοι, ως πρώτο μέτρο ατομικής προστασίας. Οι εταιρείες που κατασκευάζουν τις μάσκες δεν προλαβαίνουν τη ζήτηση και το κινεζικό κράτος στράφηκε και σε άλλες για να συνδράμουν, ανάμεσά τους και οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Έτσι, ζητήθηκε από την BYD και την SAIC, δύο από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων της χώρας, να βοηθήσουν. Όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο της BYD, ως το τέλος του μήνα αναμένεται να παράγονται καθημερινά 5.000.000 ιατρικές μάσκες μιας χρήσης, καθώς και 50.000 μπουκάλια αντισηπτικού υγρού. Από τη SAIC, έγινε γνωστό ότι ως τις 17 Φεβρουαρίου θα δημιουργηθούν 14 γραμμές παραγωγής στα εργοστάσιά της στις οποίες θα παράγονται 1.700.000 μονάδες.

Εκτός από αυτές τις δύο, τη συνδρομή τους στην κατασκευή ιατρικών μασκών μιας χρήσης ανακοίνωσαν και η Guangzhou Automobile Group, όπως και η  Shaanxi Automobile Group, εταιρεία παραγωγής λεωφορείων και φορτηγών.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης με 8 προσθήκες

cars

Άλμα τεχνολογίας για το νέο VW Caddy

cars

Ο “χορός” των πίσω καθισμάτων της νέας Mercedes-Benz GLA

cars

Rip Curl έκδοση για το Citroen C3 Aircross

cars

Κορωνοϊός: Δύσκολες ώρες για τον Flavio Briatore

cars

Το Seat Alhambra (και πιθανόν το VW Sharan) σύντομα θα είναι παρελθόν

cars

Ford Kuga 2020: Δοκιμάζουμε το νέο SUV της Ford στην έκδοση βενζίνης του 1,5 λίτρου

cars

H Tesla αναζητά νέο “σπίτι” για το Cybertruck

cars

H first class εμπειρία στο εσωτερικό της νέας Mercedes S-Class

cars