CARSNEWS
AUTONEWS

Ισραήλ: Ακροδεξιοί υπουργοί απειλούν να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση Νετανιάχου αν συμφωνήσει στην πρόταση Μπάιντεν

Υπουργοί της άκρας δεξιάς απείλησαν το Σάββατο ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ, εάν προχωρήσει στη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα που περιλαμβάνει την απελευθέρωση των ομήρων.

Σε μηνύματα στο twitter, ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, δήλωσε ότι το κόμμα του θα «διαλύσει την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου».

Μια τέτοια συμφωνία που θα συνεπάγεται τον τερματισμό του πολέμου χωρίς την εξάλειψη της Χαμάς θα ήταν «απερίσκεπτη, αποτελώντας νίκη της τρομοκρατίας και απειλή για την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ», δήλωσε ο υπερθνικιστής επικεφαλής του κόμματος “Εβραϊκή Δύναμη” στο Χ.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς δήλωσε ότι «δεν θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση που θα αποδεχτεί το προτεινόμενο σχέδιο».

Ο Σμότριτς ζήτησε να συνεχιστεί η επίθεση στη Γάζα μέχρι να καταστραφεί η Χαμάς και να διασωθούν όλοι οι όμηροι που κρατούνται από τους Παλαιστίνιους μαχητές, λέγοντας ότι διαφορετικά δεν θα μείνει στην κυβέρνηση.

Σε ανάρτησή του στο X, ο Σμότριτς, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Θρησκευτικός Σιωνισμός, τονίζει ακόμη ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσωρινά μέτρα εκεχειρίας όπως η αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων, η επιστροφή των Παλαιστινίων στη βόρεια Γάζα ή μια ευρεία απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων.

Related Articles

Bundesliga: Αγγίζει το πρωτάθλημα η Λεβερκούζεν που πέρασε και από την έδρα της Φράιμπουργκ

cars

Παιδί 3 ετών τρομοκρατείται από το φαγητό και ένα χρόνο δεν τρώει κανονικά

cars

Περιμένοντας τον ανασχηματισμό – Σήμερα η συνεδρίαση του υπουργικού – Τα σενάρια και τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι

cars

Καλλιάνος: Έρχεται ο πρώτος καύσωνας – Θα «σκαρφαλώσει» στους 35 βαθμούς ο υδράργυρος

cars

Δώρα Τσαμπάζη για Δημήτρη Παπανώτα: «Πολλά προβληματικά σημεία στη δήλωσή του, αλλά δεν θέλω να τα αναλύσω»

cars

Νέο Hyundai Santa Fe: Κάτι περισσότερο από ένα facelift!

cars

Κυμπουρόπουλος: Οι ευρωβουλευτές, πιστέψτε με, δίνουμε πολύ σημαντικές μάχες

Bury

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Έσπασε την έδρα και φορτσάρει για Final 4

Bury

Dacia Sandero Streetway & Stepway. Διαθέσιμα από 11980 Ευρώ

cars