CARSNEWS
AUTONEWS

Κρίσιμη η κατάσταση του Alex Zanardi έπειτα από ατύχημα με handbike!

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο τέσσερις φορές χρυσός παραολυμπιονίκης και δις πρωταθλητής Indycar, Alex Zanardi έπειτα από ένα πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα, κοντά στην πόλη Pienza, νοτιοανατολικά της Sienna. Σύμφωνα με αναφορές, ο Zanardi είχε λάβει μέρος στον αγώνα Obiettivo Tricolore για Ιταλούς παραολυμπιονίκες και έχασε τον έλεγχο του handbike του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε μετωπικά με ένα φορτηγό. Ο αγώνας διεξαγόταν σε ανοιχτούς δρόμους και ο οδηγός του φορτηγού προσπάθησε να αποφύγει τον Zanardi αλλά αυτός είχε αναπτύξει ταχύτητα και δεν υπήρχαν πολλά πράγματα που θα μπορούσε να κάνει ώστε να αποφευχθεί το ατύχημα!

Ο Zanardi μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Sienna με ελικόπτερο και υποβλήθηκε σε μια πολύωρη εγχείριση ενώ τώρα, έχει τεθεί σε τεχνητό κώμα στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ιταλός “έχει σταθερές αιμοδυναμικές και μεταβολικές παραμέτρους, είναι διασωληνωμένος και υποστηρίζεται από αναπνευστήρα ενώ η νευρολογική του εικόνα παραμένει σοβαρή”. Με πιο απλά λόγια, η κατάσταση του Zanardi είναι κρίσιμη αλλά σταθερή, με τους θεράποντες ιατρούς να τονίζουν ότι πιο σαφείς ενδείξεις θα έχουν όταν ξυπνήσει… Αν ξυπνήσει! Η εγχείριση ήταν επιτυχημένη, τα νούμερα του Zanardi είναι καλά, αλλά υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα επιπλοκών. Το επόμενο βήμα είναι η σταθεροποίηση του μέσα στις επόμενες 7-10 ημέρες και η κατάσταση του θα αξιολογηθεί και πάλι όταν βγει από το τεχνητό κώμα.

Το καλό είναι ότι ο Alex Zanardi είναι μαχητής. Το απέδειξε όταν επέζησε από το τρομακτικό ατύχημα που είχε στο Lausitzring το 2001, όταν και έχασε τα πόδια του αλλά όχι και τη ζωή του παρά το γεγονός ότι η καρδιά του σταμάτησε αρκετές φορές! Το απέδειξε επίσης από την πορεία του μετά το ατύχημα, έχοντας λάβει μέρος ακόμα και στις 24 ώρες της Daytona εκτός από τα 4 χρυσά μετάλλια που έχει κατακτήσει στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου και του Ρίο ενώ έχει συμμετάσχει ακόμα και σε τρίαθλα, διαλύοντας το ρεκόρ για αθλητές με αναπηρία και τερματίζοντας στην 5η θέση της γενικής κατάταξης στον αγώνα της Cervia. Ελπίζουμε ότι θα καταφέρει να κερδίσει και αυτή την μάχη με την ατσαλένια θέληση του και την δίψα που έχει για την ζωή!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H QJ Motor στην Ελλάδα από την Γκοργκόλης Α.Ε.

cars

Αποθεώνουν τη Σίφνο το Conde Nast Traveler και το National Geographic

Bury

MG Cyberster Concept. Ένα νέο ηλεκτρικό roadster από την MG.

cars

Στις 9 Ιουνίου το νέο Toyota Land Cruiser.

cars

Η Rolls-Royce στοχεύει στην τελειότητα ακόμα και υπό κλίμακα!

cars

Η αυλαία πέφτει για την Mustang Shelby GT350!

cars

Kia XCeed 1.6D 136 PS 7DCT 48V Hybrid. H πλέον ολοκληρωμένη έκδοση

cars

Η Αννίτα Πάνια σχολίασε τη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στο Mega: Γουστάρουμε το χιούμορ, γουστάρουμε την πλάκα

cars

Η Pagani ετοιμάζει την σκληροπυρηνική, Huayra R.

cars