CARSNEWS
NEW MODELS

Κόκκινο… φως για το νέο Ford Focus RS!

Αλλά αν αληθεύει η είδηση πως τελικά δεν θα υπάρξει συνέχεια για το Focus RS τότε αυτό θα είναι κάτι που θλίβει κάθε τρελαμένο petrolhead. To θέμα αναδεικνύει δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού Caradisiac το οποίο αναφέρει πως η μπλε οβάλ εταιρία αλλάζει τα πλάνα της λόγω των αυστηρών προδιαγραφών σχετικά με τις εκπομπές ρύπων.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως η Ford θα προχωρούσε με το Focus RS, στην 4η γενιά του μοντέλου, έστω και με κάποια υβριδική plug-in έκδοση (με πίσω ηλεκτρικό μοτεράκι και τετρακίνηση). Ωστόσο, από το 2021 θα ισχύσει ο αυστηρός μέρος όρος των 95 g CO2/km και που για να επιτευχθεί θα πρέπει ο μέσος όρος των βενζινοκίνητων επιβατικών να είναι στα 4,1 lt/100 km και για τα ντίζελ στα 3,6 lt/100 km.

Ταυτόχρονα η Ford έχει εξαγγείλει ήδη ένα πρόγραμμα εξυγίανσης και συμμαζέματος των οικονομικών της περιλαμβάνοντας μείωση λειτουργικού κόστους και φυσικά μοντέλων. Μέχρι το τέλος του έτους η Ford θα μειώσει κατά 20% το εργατικό της δυναμικό στην Ευρώπη και θα κλείσει έξι (από τα 24) εργοστάσια της. Κάπως έτσι η Ford ίσως τελικά να βάλει «κόκκινο» για την παραγωγή του Focus RS και η γκάμα να μείνει με τα Focus ST (το μοντέλο της φωτογραφίας). Δυστυχώς…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ποια είναι τα κρυφά μυστικά της απίστευτης McLaren Speedtail;

cars

Διαρροή για τη νέα Mercedes-AMG GT R Black Series

cars

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου…

cars

Αυτός είναι ο λόγος που εκτοξεύτηκε ξανά η τιμή της βενζίνης – 2,30€ στις Κυκλάδες, 2,10€ στην Αττική

cars

Φοβερή καραμπόλα 69 αυτοκινήτων στις ΗΠΑ (Video)

cars

Κακοκαιρία Eva: “12 και 1” tips για οδήγηση στη βροχή

cars

H Porsche εκτυπώνει τα νέα της καθίσματα

cars

Σκέφτηκε να σταματήσει ο Hamilton!

cars

Έρευνα στην Porsche για το «Dieselgate»

cars