CARSNEWS
AUTONEWS

Μήπως έρχεται η Alfa Romeo Giulia GTA με 620 άλογα; Μπορεί…

Στις 24 Ιουνίου η Alfa Romeo θα γιορτάσει τα 110 χρόνια από την ίδρυση της και όποτε πλησιάζει ένας εορτασμός αυτού του είδους, οι φήμες σχετικά με τον τρόπο που θα γιορτάσει η εταιρία ξεκινούν κάποιους μήνες νωρίτερα. Όπως σε αυτή την περίπτωση που ένα αμερικανικό μέσο αναφέρει πως η ιταλική φίρμα ετοιμάζεται να αποκαλύψει στον κόσμο μία ακόμα ισχυρότερη, ακόμα ελαφρύτερη και κατά συνέπεια, ακόμα ταχύτερη εκδοχή της Giulia Quadrifoglio.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η Alfa Romeo έχει ήδη επιλέξει να ονομάσει την συγκεκριμένη έκδοση “GTA” και φροντίζει ώστε να είναι εφοδιασμένη με όλα τα απαραίτητα για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν ο 2,9 λίτρων twin-turbo V6 θα διατηρήσει την θέση του αλλά θα αποδίδει περί τα 620 άλογα και θα συνδυάζεται με ένα νέο, ενισχυμένο 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο. Το ακρωνύμιο GTA όμως περιέχει την λέξη “Allegerita” κι έτσι οι μηχανικοί έχουν προχωρήσει στα απαραίτητα μέτρα για την ελάφρυνση της ήδη ελαφριάς Giulia Quadrifoglio. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Giulia GTA θα είναι 20 κιλά ελαφρύτερη από την ελαφρύτερη Quadrifoglio που μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμα και η “βασική” Quadrifoglio διαθέτει ήδη άφθονα εξωτικά υλικά.

Εννοείται δε, ότι αν αληθεύουν οι φήμες και η Alfa Romeo προχωρήσει στο λανσάρισμα της Giulia GTA, αυτή θα είναι ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής με ανάλογη αύξηση στην τιμή. Ας περιμένουμε όμως να ακούσουμε από την ίδια την εταιρία να επιβεβαιώνει την σκληροπυρηνική αυτή έκδοση, πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε πόσα μας λείπουν για να την αποκτήσουμε.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Dacia Jogger – Γίνεται υβριδικό και ολοκληρώνεται ακόμη περισσότερο

cars

Nissan Qashqai: Καινοτομία μπροστά στα μάτια σου

cars

Alfa Romeo. Λατρεύει το κόκκινο χρώμα

cars

“Κάτι μεγάλο” φέρνει η Kia στο Los Angeles.

cars

Ολυμπιακός για Τσιλούλη – ΑΕΚ: Συνιστά αλλοίωση, ντροπή να γίνονται με τέτοιους όρους τα play off

cars

Η Toyota φέρνει δύο κλασικά AE86 στη νέα εποχή!

cars

Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Η κακοκαιρία Daniel βάζει εμπόδια στα πληρώματα και στους οργανωτές

cars

Στο Gov.gr Wallet το σήμα για την είσοδο στο δακτύλιο της Αθήνας

cars

Τα επτά πιο σπάνια αυτοκίνητα όλων των εποχών

cars