CARSNEWS
AUTONEWS

Μετέωρο το μέλλον της Seat…

Όταν λανσαρίστηκε ως ανεξάρτητη μάρκα η Cupra το VW Group όπου ανήκουν τόσο αυτή, όσο και η Seat, διαβεβαίωνε τους πάντες ότι η Cupra δεν απειλούσε την ύπαρξη της Seat. Ότι δεν υπήρχε κίνδυνος κανιβαλισμού και πως το μέλλον και των δύο εταιριών είναι ασφαλές. Η Seat όμως δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Group οπότε έχουν αρχίσει να δημιουργούνται μικρά μαύρα σύννεφα πάνω από την ισπανική μάρκα. Ο Thomas Schafer, πρόεδρος της Seat και CEO της Volkswagen βέβαια, δηλώνει:

Δεν σκοτώνουμε την Seat. Απλά πρέπει να αποφασίσουμε το μέλλον της.

Παρά την αρχική επιτυχία που γνώρισαν προτάσεις όπως το Ateca και το Leon, η Seat δυσκολεύεται πλέον να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό και δεν είναι τυχαίο ότι στις δημοφιλείς κατηγορίες των SUVs, κανένα μοντέλο της δεν φιγουράρει στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι πωλήσεις της Seat μειώθηκαν κατά 45% και 42% τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αντίστοιχα σε σύγκριση με τους ίδιους μήνες πέρυσι, όπως και το ότι δεν διαθέτει στην γκάμα της κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Είναι σαφές λοιπόν ότι η Seat βρίσκεται σε δυσχερή θέση ακόμα και εντός του VW Group, οπότε η δήλωση του Schafer ότι δεν σκοπεύει να σκοτώσει την Seat έχει αξία μονάχα σε συνδυασμό με την συνέχεια της.

“Ακόμα δουλεύουμε πάνω σε ένα πλάνο για την Seat. Είναι ασφαλής μέχρι το 2028 ή το 2029.”

Από εκεί και πέρα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Μία ιδέα για το μέλλον της Seat σύμφωνα με τον Schafer είναι η μεταμόρφωση της σε μία μάρκα κινητικότητας, που θα της επιτρέψει να δραστηριοποιηθεί σε έναν χώρο διαφορετικό από τις υπόλοιπες μάρκες του Group. Τα πρώτα βήματα έχουν ήδη γίνει άλλωστε, με το Minimo και κάποια ηλεκτρικά scooters όπως το Mo 125. Όσο για την Cupra, είναι η “επανεφεύρεση της Seat” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Schafer και η πορεία της προς τον εξηλεκτρισμό γίνεται με πιο… ζωηρό βήμα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Lotus: Ετοιμάζεται ηλεκτρικό SUV 750+ ίππων για το 2022.

cars

Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+. Η πιο γρήγορη της γκάμας, προς το παρόν…

cars

Χειροπέδες σε 36χρονο για τηλεφωνικές απάτες στη Φλώρινα – Προσπάθησε να εξαπατήσει 7 πολίτες σε 6 μέρες

Bury

“Beyond the Visible” – Το ντοκιμαντέρ που μεταφέρει το κοινό στον αθέατο κόσμο της Formula 1

cars

Το πρώτο SUV της Mercedes-Maybach ετοιμάζεται για τον Νοέμβριο!

cars

Ένα πρωτότυπο «κινητό σχολείο» στήθηκε στην Θεσσαλονίκη για τα Παιδιά του Δρόμου

Bury

Η Ford ίσως εξελίξει και δεύτερο EV με την βοήθεια της Volkswagen.

cars

Volvo XC40 T3 Auto R Design. Άνετο και απολαυστικό

cars

Nέα Skoda Octavia. Βελτιωμένη παντού

cars