CARSNEWS
F1 & RACES

Με άρωμα F1 η νέα συλλεκτική έκδοση της Mercedes-AMG GT των 612 PS (photos)

Η “Motorsport Collector’s Edition“ αποτελεί τη πρώτη ειδική έκδοση της Mercedes-AMG GT Coupe που κυκλοφόρησε πριν από περίπου ένα χρόνο, ανεβάζοντας το πήχη στην κατηγορία της. Σαν χρώμα έχει επιλεγεί το μαύρο μεταλλικό που είναι ίδιο με το μονοθέσιο της Mercedes-AMG που τρέχει στην Formula 1, με το πίσω μέρος να είναι καλυμμένο με ένα μοτίβο αστεριών το οποίο σβήνει στις πόρτες και φτάνει μέχρι τον ουρανό.

Το κάτι ξεχωριστό και αυτό που τραβάει ακόμα πιο πολύ τα βλέμματα είναι τα τελειώματα στις άκρες των αεροδυναμικών βοηθημάτων καθώς και η γραμμή που ξεκινάει από τα εμπρός φτερά και σβήνει στην οροφή αγκαλιάζοντας τα τελάρα των θυρών, τα οποία είναι στην χαρακτηριστική πράσινη απόχρωση της Petronas, προσφέροντας μια όμορφη αντίθεση με το μαύρο χρώμα.

Την ίδια πράσινη απόχρωση της Petronas συναντάμε και στη στεφάνη των σφυρήλατων μαύρων ματ τροχών 21 ιντσών οι οποίοι είναι ντυμένοι, για αυτή την έκδοση, με ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2R Cup διαστάσεων 295/30 ZR 21 μπροστά και 305/30 ZR 21 πίσω. Από μια τόσο σπορ έκδοση δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν φυσικά τα ευμεγέθης κεραμικά φρένα με τις εξαπίστονες δαγκάνες τα οποία γεμίζουν τις ζάντες.

Τόσο ο εξωτερικός όσο και ο εσωτερικός διάκοσμος έχουν αποκτήσει πολλές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα. Ο περιμετρικός εσωτερικός φωτισμός είναι και αυτός στην πράσινη απόχρωση της Petronas ενώ η ταπετσαρία καθώς και τα καθίσματα έχουν ντυθεί με δέρμα Nappa και πράσινες ραφές. Φυσικά από μια τέτοια έκδοση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το απαραίτητο μεταλλικό σήμα που σου υπενθυμίζει ότι βρίσκεσαι μέσα σε ξεχωριστό όχημα το οποίο δεσπόζει στη βάση της κεντρικής κονσόλας δείχνοντας και το σειριακό αριθμό παραγωγής. 

Τον εξοπλισμό ολοκληρώνουν η σταθερή αεροτομή στο πίσω μέρος, η πανοραμική οροφή, οι περιμετρικές κάμερες 360 μοιρών, το Head Up Display ενώ κάθε αγοραστής θα λάβει και μια αποκλειστική κουκούλα εσωτερικού χώρου για τη προστασία του οχήματος.

Κάτω από το καπό της συλλεκτικής αυτής έκδοσης, συναντάμε τον γνωστό διπλοτούρμπινο V8 κινητήρα που παράγει 612 PS. Η δύναμη μεταφέρεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων σε όλους τους τροχούς, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού, η δύναμη να μεταφέρεται 100% στο πίσω αξίνα.

Η τιμή του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή αλλά σίγουρα οι 200 τυχεροί που θα αποκτήσουν την ειδικη έκδοση θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη αφού η “βασική” Mercedes-AMG GT 63 4MATIC Plus ξεκινάει στη χώρα μας από τα 318.099,99€.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι παλιές, diesel Mercedes είναι πολύ σκληρές για να «πεθάνουν» (video)

Από 19.600€ το μοναδικό τετρακίνητο supermini στην ελληνική αγορά – Δείτε ποιο είναι

Formula 1: Πότε θα έρθει η νέα μεγάλη αναβάθμιση της Mercedes – Πού στοχεύει

Related Articles

AlphaTauri: Ποιο θα είναι το νέο της όνομα;

cars

Wolff- Φύγαμε από το Μεξικό με πλεονέκτημα έναντι της Ferrari

cars

Motor Racing Istanbul Park circuit gets new operators to bring back F1, media report

cars

F1-GP Κατάρ: Ανησυχίες για τα ελαστικά οδηγούν σε αλλαγές

cars

Coulthard: Οι μεγάλες ομάδες δεν θέλουν τον Alonso

cars

Six driver market repercussions of Alonso’s 2025 F1 choice

Bury

Alonso: Τα πρωταθλήματα του Verstappen έχουν μεγαλύτερη αξία από του Hamilton

cars

Formula 1 – Η πίστα της Monza εκσυγχρονίζεται

cars

Εκτοξεύεται το budget της Ferrari

cars