CARSNEWS
AUTONEWS

Μόλυνση στην Καραϊβική λόγω διαρροής πετρελαίου από διυλιστήριο της Βενεζουέλας – Καμία αντίδραση από τις αρχές της χώρας

Πετρελαιοκηλίδα έχει σχηματιστεί σε κόλπο της Βενεζουέλας, ανοικτά των ακτών της Καραϊβικής, με τη διαρροή πετρελαίου να αποδίδεται στο διυλιστήριο El Palito, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Ο βιολόγος Εδουάρδο Κλάιν ανήρτησε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) δορυφορικές εικόνες που δείχνουν πετρελαιοκηλίδα περίπου 225 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον κόλπο Τρίστε. Η πετρελαιοκηλίδα φαίνεται πως έχει μολύνει το εθνικό πάρκο Μοροκόι, γνωστό για τις παραλίες με τους φοίνικες και τη μαγκρόβια βλάστηση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA ή το υπουργείο Πετρελαίου της Βενεζουέλας.

Το El Palito, με ικανότητα διύλισης που ανέρχεται σε 146.000 βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως, είναι το μικρότερο διυλιστήριο της Βενεζουέλας και βρίσκεται στο Πούερτο Καμπέγιο της πολιτείας Καραμπόμπο.

🚨🇻🇪 BREAKING: OIL SPILL FROM VENEZUELA’S EL PALITO REFINERY CONTAMINATES CARIBBEAN COAST

An oil spill from Venezuela’s El Palito refinery has contaminated a bay in the Caribbean Sea, affecting about 225 square kilometers, including Morrocoy National Park.

The spill has… pic.twitter.com/Ra2dUDERXN

— Mario Nawfal (@MarioNawfal) August 17, 2024

Related Articles

Toyota Raize. Nέο SUV από την Toyota

cars

Τέλη κυκλοφορίας με 10 ευρώ για ένα μήνα

Bury

Μπαταρίες LFP στην Mustang Mach-Ε

cars

Υπέκυψε η γαλλίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε σε τροχαίο στην Κρήτη

Bury

«Επίμονη έκκληση» από τον πάπα Φραγκίσκο για αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Bury

Το Hyundai Kona N πλησιάζει και έχει άγριες διαθέσεις.

cars

Αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων. Η σχέση με τον Covid

cars

Europa Conference League: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

cars

Ο καιρός σήμερα 23/3/2024

cars