CARSNEWS
F1 & RACES

Νέα πρόκληση για τον Τζώρτζη Μαρκογάννη

Νέα σεζόν, νέος θεσμός, νέο μονοθέσιο, νέες προκλήσεις για το νεαρό Έλληνα οδηγό Τζώρτζη Μαρκογιάννη! Μετά από τρεις σεζόν στο Italian Formula 4 Championship powered by Abarth, κάνει το επόμενο βήμα και φέτος θα αγωνίζεται στο νεοσύστατο θεσμό Eurocup-3.

Πρόκειται ένα πρωτάθλημα που απευθύνεται σε «αποφοίτους» της F4 και αποτελεί προθάλαμο για τη Formula 3. Έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα καθώς περιλαμβάνει αγώνες σε 5 διαφορετικές χώρες, σε πίστες γνωστές από τον μαγικό κόσμο της Formula 1. Όσο για το grid, εκεί συναντάμε ταλέντα από κάθε άκρη του πλανήτη.

Τα αγωνιστικά μονοθέσια παρέχονται και σε αυτό το θεσμό από την Tatuus, ωστόσο έχουν πολύ ισχυρότερους, 4κύλινδρους κινητήρες (Alfa Romeo by Autotecnica Motori). Αυτοί αποδίδουν 270 άλογα, με επιπλέον boost 25 αλόγων με λειτουργία push-to-pass.

O Μαρκογιάννης θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Palou Motorsport, μίας από τις ανερχόμενες δυνάμεις στις μικρότερες κατηγορίες του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, με συνιδρυτές τον Ramon και τον Alex Palou, πρωταθλητή του 2021 στο IndyCar Series.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ενταχθώ στο δυναμικό της Palou Motorsport για τους υπόλοιπους γύρους της σεζόν του 2023 για το Eurocup-3, αρχής γενομένης από τον επόμενο αγώνα, στο Zandvoort. Μετά από δυόμιση χρόνια στην Ιταλική Formula 4, ήρθε η ώρα να συνεχίσω σε μία υψηλότερη κατηγορία. Σε μία πρόκληση την οποία είμαι πανέτοιμος να αντιμετωπίσω, ειδικά με μία ομάδα όπως η Palou, τα μέλη της οποίας με έχουν υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο σε αυτή την αγωνιστική “οικογένεια”. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε φέτος και αισιοδοξώ πως θα πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους», δήλωσε ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης.

Tzortzis Markogiannis

Ο θεσμός έχει ήδη επισκεφτεί το Spa-Francorchamps στο Βέλγιο, τη Motorland Aragon στην Ισπανία και τη Monza στην Ιταλία. Η πρώτη δοκιμασία για τον Έλληνα οδηγό θα είναι το Zandvoort στην Ολλανδίας (16 Ιουλίου) ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει ακόμα τη Jerez de la Frontera στην Ισπανία (23-24 Σεπτεμβρίου), το Circuito do Estoril στην Πορτογαλία (30 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου), την πίστα Ricardo Tormo στη Βαλένθια της Ισπανίας (14-15 Σεπτεμβρίου) και τέλος, την πίστα της Καταλονίας, με την αυλαία του θεσμού να κλείνει επί ισπανικού εδάφους (11-12 Νοεμβρίου).

Πριν ξεκινήσει αυτή τη νέα αγωνιστική περιπέτεια, ο Τζώρτζης πέρασε μία ημέρα στην πίστα Motorland Aragon, επιδιώκοντας ταχεία εξοικείωση με αυτό το εντελώς διαφορετικό μονοθέσιο.

Tzortzis Markogiannis

Αναφερόμενος σε αυτό το τεστ, είπε: «Είχαμε μία άκρως θετική ημέρα δοκιμών, όπου σημειώναμε διαρκή πρόοδο. Αναμφίβολα το να βρεθώ σε μία νέα πίστα, με ένα νέο μονοθέσιο, μετά από 8μιση μήνες απραξίας, αποτέλεσε πρόκληση. Όμως με τη βοήθεια όλων στην Palou, ειδικά των μηχανικών μου, καταφέραμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς στην πορεία της ημέρας, με αποτέλεσμα να μειώσω δραστικά τη διαφορά από τους άλλους οδηγούς. Είχαμε πολλά θετικά να κρατήσουμε ενόψει του Zandvoort αλλά έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Όμως είμαι σίγουρος πως σύντομα θα μπορούμε να μαχόμαστε στις πρώτες θέσεις».

Καθώς οι αγώνες του Eurocup-3 δεν συμπίπτουν με τους αγώνες της Formula 1, ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης θα συνεχίσει κανονικά το ρόλο του ως σχολιαστής των Grand Prix στην τηλεοπτική κάλυψη του ΑΝΤ1 και του ΑΝΤ1+.

Tzortzis Markogiannis

Related Articles

To TikTok LIVE για το GP της Βραζιλίας (vid)

cars

F1: Αυτά είναι τα 10 νέα μονοθέσια του 2024

cars

H Williams αποκάλυψε τη νέα FW46 για το 2024 – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

Με Ελλάδα – Νέα Ζηλανδία και Παναθηναϊκός – Βίρτους Μπολόνια οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/11)

cars

H Mercedes F1 ανακοίνωσε στο προσωπικό της ομάδας την αποχώρηση του Χάμιλτον (vid)

cars

Ο Αλόνσο «πουλάει» πάλι τρέλα

cars

Δωρεάν πελατειακά σασί στη Formula 1;

cars

Five great United States GP battles from the F1 archive

cars

F1 GP Σακχίρ: Ανατρεπτικός αγώνας, πρώτη νίκη για Perez!

cars