CARSNEWS
F1 & RACES

Νέα τροπή παίρνει το μέλλον του Σάινθ στη Ferrari

O Ισπανός οδηγός θέλει να συνεχίζει να αγωνίζεται με τα κόκκινα στη Formula 1, όμως υπάρχουν εμπόδια που περιπλέκουν την κατάσταση.

  • Η διαφωνία είναι στα νούμερα
  • Ο «εκλεκτός» Λεκλέρ και το σενάριο #2

Το 2021 ο Κάρλος Σάινθ έκανε ντεμπούτο με τη Scuderia Ferrari ως teammate του Σαρλ Λεκλέρ. Ο Ισπανός έγινε κάτοικος Μαρανέλο έπειτα από δύο σεζόν με τη McLaren. Ως οδηγός της ιταλικής ομάδας έχει αποδείξει την αξία του ως ένας πολύ σταθερός και γρήγορος οδηγός.

Ο Σάινθ το 2024 μπαίνει στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου με τη Ferrari. H πρόθεση του 29χρονου είναι να παραμείνει για πολλά ακόμη χρόνια οδηγός της ιταλικής ομάδας, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι δεδομένο.

Η διαφωνία είναι στα νούμερα

Το 2023 ήταν ο μοναδικός οδηγός πέρα από τους Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ που κατέκτησε νίκη σε Grand Prix. Οι επιδόσεις του είναι σταθερές και γρήγορες, ωστόσο η Ferrari δεν είναι διατεθειμένη να στηρίξει το μέλλον της πάνω του.

Σύμφωνα με τη Gazzetta dello Sport, ο εκλεκτός οδηγός των Ιταλών είναι ο Σαρλ Λεκλέρ. Έτσι, ο Σάινθ δεν θα μπορέσει ποτέ αναλάβει το ρόλο του ηγέτη στη Scuderia.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η Ferrari επιθυμεί μονοετή ανανέωση στο συμβόλαιο του Σάινθ, ενώ ο Ισπανός θέλει τουλάχιστον δύο χρόνια επέκταση στη μεταξύ τους συνεργασία. Αυτό συμβαίνει διότι στο τέλος του 2025 βγαίνουν στην αγορά μεγάλα ονόματα όπως ο Λάντο Νόρις της McLaren. Για το λόγο αυτό, έχουν «κολλήσει» οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Over and above 📸 pic.twitter.com/mLKgQKJoeJ

— Scuderia Ferrari (@ScuderiaFerrari) November 30, 2023

Ο «εκλεκτός» Λεκλέρ και το σενάριο #2

Την ίδια ώρα, όλα δείχνουν πως η Ferrari προσφέρει «γη και ύδωρ» στον Σαρλ Λεκλέρ ώστε να επεκτείνει τη μεταξύ τους συνεργασία μετά και το τέλος του 2024.

Ο Σάινθ έχει συνδεθεί με την Audi. Η γερμανική εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς της Sauber, την οποία ξέρουμε μέχρι σήμερα ως Alfa Romeo. Τα επόμενα δύο χρόνια η ελβετική ομάδα θα αγωνίζεται με την ονομασία Sauber μέχρι να μετονομαστεί σε Audi από το 2026.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari media

Related Articles

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή της F1 για μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς

cars

H Mercedes φέρεται να θέλει τον Vettel

cars

Ο Χούρκατς οδήγησε την McLaren 765LT Spider και ξετρελάθηκε (vid)

cars

Ο κορωνοϊός “χτυπά” την F1: Θετικός o πιλότος Σέρχιο Πέρες

cars

Πώς η Ferrari έπεισε τον Λεκλέρ να υπογράψει νέο συμβόλαιο

cars

Δείτε όλα τα νέα μονοθέσια της Formula 1 (videos)

cars

Formula 1: Σε πίστα μεταμορφώνεται η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

cars

Ο Φερστάπεν ταχύτερος στο FP1 του GP Αυστρίας μπροστά από τις Ferrari

cars

F1 GP Baku: Επεισοδιακή pole για Leclerc και Ferrari

cars