CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Φερστάπεν ταχύτερος στο FP1 του GP Αυστρίας μπροστά από τις Ferrari

O Μαξ Φερστάπεν επικράτησε στη μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στην έδρα της Red Bull στην Αυστρία.

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε στο Σπίλμπεργκ με το FP1 του Grand Prix Αυστρίας να προσφέρει αρκετή δράση σε μια κρίσιμη αγωνιστική περίοδο για τη φετινή σεζόν της Formula 1. Tα 60 λεπτά κύλισαν ομαλά, με τις ομάδες να ολοκληρώνουν τα ασφυκτικά γεμάτα προγράμματά τους. Στη διαδικασία είχαμε αξιολόγηση στο στήσιμο των μονοθεσίων καθώς και προσομοιώσεις κατατακτηρίων και αγώνα.

Ταχύτερος στο FP1 ήταν ο Μαξ Φερστάπεν για τη Red Bull Racing. Στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας ο Ολλανδός με τη μεσαία γόμα ελαστικών σημείωσε χρόνο 1:05,742 και βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης. Στη 2η θέση ήταν ο Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari. O Ισπανός ήταν 0,241 δευτ. πίσω από τον Φερστάπεν, όμως σημείωσε την ταχύτερη επίδοσή του με τη μαλακή γόμα ελαστικών. Ελάχιστα χιλιοστά πίσω του ήταν η δεύτερη SF-23 του Σαρλ Λεκλέρ.

— Formula 1 (@F1) June 30, 2023

Στην 4η θέση ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έκανε μόλις μία προσπάθεια με τη μαλακή γόμα ελαστικών. Ο Βρετανός ήταν στην κορυφή της κατάταξης για το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου. Ο Σέρχιο Πέρεζ ήταν την 5η θέση μπροστά από τον Λανς Στρολ. Ο Καναδός ήταν ο ταχύτερος οδηγός για την Aston Martin, όμως υπολειπόταν έξι δέκατα από την κορυφή.

— Formula 1 (@F1) June 30, 2023

Θετική ήταν η απόδοση του Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas στην 7η θέση, με τον Δανό να ξεπερνά τους Τζορτζ Ράσελ της Mercedes, Φερνάντο Αλονσο της Aston Martin και Γκουάνγιου Ζου της Alfa Romeo.

Μετά το τέλος της περιόδου, οι οδηγοί έκαναν δοκιμαστικές εκκινήσεις και πλέον είναι έτοιμοι για τη μάχη της pole position. Οι κατατακτήριες δοκιμές που ορίζουν το grid της Κυριακής είναι προγραμματισμένες για τις 18:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta από τις 17:40 για να μπείτε από νωρίς σε κλίμα για τη μάχη της pole.

“Just cutting some grass here” – Valtteri Bottas, 2020#AustrianGP #F1 pic.twitter.com/OdDwshPmha

— Formula 1 (@F1) June 30, 2023

Αποτελέσματα FP1 GP Αυστρίας

GP Αυστρίας FP1

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Related Articles

Δύο θετικά κρούσματα Covid-19 στην Renault F1

cars

ΗΠΑ: Τροχαίο με λεωφορείο με μαθητές στη Νέα Υόρκη – 1 νεκρός, δεκάδες τραυματίες

cars

Νέο καθεστώς στην AlphaTauri

cars

Όσα πρόλαβε να κάνει η Ferrari στην Αυστραλία (video)

cars

Θα γίνει… Aston Martin η Racing Point;

cars

Ferrari: Ελαφρύτερο το νέο μονοθέσιο

cars

Νέα βόμβα στη Formula 1 -Κλεισμένη η μεταγραφή Verstappen στη Mercedes

cars

Το πρόγραμμα του GP Σαουδικής Αραβίας αυτό το τριήμερο

cars

Tsunoda describes ‘special’ run to Q3 in front of home fans

cars