CARSNEWS
F1 & RACES

Νέο καθεστώς στην AlphaTauri

Επί 14 χρόνια η Scuderia Toro Rosso λειτουργούσε ως Junior ομάδα της Red Bull Racing. Αυτό αλλάζει πλέον.

Ή τουλάχιστον αλλάζει αν πιστέψουμε τα λεγόμενα του Dr Helmut Marko, του ειδικού συμβούλου της Red Bull σε ότι έχει να κάνει με τις αγωνιστικές της δραστηριότητες, που ουσιαστικά είναι και ο άνθρωπος που παίρνει τις αποφάσεις τόσο για την RBR όσο και την νεοβαπτισμένη AlphaTauri.

Ο Αυστριακός είπε στο Motorsport-Magazin: «Η αλλαγή ονόματος, όλη η δημοσιότητα γύρω από αυτή αλλά και τα χρήματα που επενδύονται για promotion, οι απαιτήσεις θα είναι σαφώς αυξημένες. Η ομάδα μεταλλάσσεται, από junior σε ‘αδερφή’΄ομάδα».

Η AlphaTauri που πήρε το όνομά της από το fashion brand του ομίλου, άλλαξε και χρώματα, δεν άλλαξε όμως κινητήριο σύνολο (συνεχίζει με τη Honda), ούτε και οδηγούς αφού παραμένουν οι Pierre Gasly και Daniil Kvyat.

Μένει να δούμε από το 2021 θα εξακολουθεί να αποτελεί πεδίο δοκιμής ταλαντούχων οδηγών που προέρχονται από την Junior ομάδα της ή αν η αλλαγή καθεστώτος θα επιτρέψει και τη στρατολόγηση οδηγών εκτός… «οικογένειας» Red Bull.

Πάντως για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020 που αρχίζει στις 15 Μαρτίου από την Αυστραλία, ο επικεφαλής της ομάδας Franz Tost, όρισε ο στόχο της AT01 την κατάκτηση μίας θέσης στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας των κατασκευαστών.

Διαβάστε επίσης:

Επίσημο: Αναβλήθηκε το Grand Prix Κίνας

Αποκάλυψη για τη Red Bull RB16

Αυτή είναι η νέα Ferrari SF1000 (video)

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Chickpeas Falafel With Tzatziki Sauce

cars

TV (26/8): Πού θα δείτε Καρμιώτισσα-Ομόνοια, Οθέλλος-Ανόρθωση, Ιορδανία-Ελλάδα Μουντομπάσκετ και δράση στην υπόλοιπη Ευρώπη – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

Το Instagram F1 Live με Σεϊτανίδη-Πουρναράκη (video)

cars

Instagram F1 Live: Η συζήτηση για το Grand Prix του Μπαχρέιν

cars

F1: Ακυρώνεται το κινεζικό GP του 2023

cars

Θα παραμείνουν οι παγκόσμιοι Alonso και Vettel στην Formula1;

cars

Ο David Letterman «τρομάζει» τον Lewis Hamilton (video)

cars

Τι λέει η Honda για την αποχώρησή της από την F1

cars

Formula 1: Ο Alonso κράτησε το λόγο του

Bury