CARSNEWS
MOTONEWS

Νέα 690 SMC R και 690 Enduro R σε κατασκοπικές φωτογραφίες

Νέα 690 SMC R και 690 Enduro R σε κατασκοπικές φωτογραφίες - Αλλάζει ο κινητήρας για το Euro5+;
  • Διαβάστηκε από 1.492 αναγνώστες
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/08/2023

Σε νέες φωτογραφίες από το εργοστάσιο της ΚΤΜ στο Mattinghofen φαίνεται ένα 690 SMC R με έναν κινητήρα που δείχνει ελαφρώς διαφορετικός, τουλάχιστον εξωτερικά. Είναι η εξέλιξη του LC4 για να ανταποκριθεί η ΚΤΜ στο Euro5+ που έρχεται;

Ποιο φίλτρο είναι ιδανικό για την μοτοσυκλέτα σου

KTM: To NEO DUKE 790 σε περιμένει!

Με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων να γίνονται πιο αυστηροί, και το Euro 5+ να έρχεται στα επόμενα χρόνια, οι κατασκευαστές θα πρέπει εκ νέου να επενδύσουν στην εξέλιξη των κινητήρων. Αυτό φαίνεται να κάνει η ΚΤΜ, καθώς σε κάποιες κατασκοπικές φωτογραφίες ενός νέου 690 SMC R και ενός νέου 690 Enduro R μπορούν να φανούν κάποιες αλλαγές στον κινητήρα – τουλάχιστον εξωτερικά. 

Μια πάγια τακτική για να διατηρηθούν οι προϋπάρχοντες ίπποι (ή και να αυξηθούν ελαφρώς) με τους αυστηρότερους κανονισμούς είναι η αύξηση των κυβικών. Ο LC4 της KTM σχεδόν αγγίζει ήδη τα 700cc, οπότε μπορούμε να περιμένουμε ότι η νέα έκδοση θα τα ξεπεράσει. Μέχρι τώρα, η διάμετρος του κυλίνδρου είναι στα 105 χιλ. με την διαδρομή στα 80 χιλ. Αν η διάμετρος αυξηθεί στα 107 χιλ. με την ίδια διαδρομή ο κινητήρας θα γινόταν 719cc, και θα μπορούσε να αποδίδει τους προηγούμενους 75 ίππους – ίσως και λίγο παραπάνω.

Στην κυλινδροκεφαλή δεν φαίνεται να έχουν γίνει ιδιαίτερες αλλαγές, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι το μοτίβο που ήδη χρησιμοποιείται θα παραμείνει ως έχει: ένας εκκεντροφόρος άξονας και 4 βαλβίδες. Το ίδιο μάλλον θα ισχύει και για την διπλή ανάφλεξη, με το μικρότερο βοηθητικό μπουζί. 

Στο πλαίσιο επίσης δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, με την ΚΤΜ να συνεχίζει με πλαίσιο χωροδικτύωμα από χρώμιο/μολυβδαίνιο, με αλουμινένιο ψαλίδι και υποπλαίσιο. 

Στις αναρτήσεις βλέπουμε ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι της WP, ενώ τα φρένα είναι Brembo, με τετραπίστονη δαγκάνα μπροστά και ένα δίσκο 320mm.

Τα νέα LC4 μοντέλα αναμένεται να βγουν επίσημα στην αγορά το 2024 ή το 2025 το αργότερο, ενώ η ΚΤΜ σίγουρα σύντομα θα αναβαθμίσει και τα αντίστοιχα μοντέλα της Husqvarna και της GASGAS με τον νέο μονοκίλυνδρο κινητήρα. 

Related Articles

Τροχαίο με έναν σοβαρά τραυματία στο Κατάκολο – Αυτοκίνητο φρέναρε ξαφνικά και έπεσε πάνω του μοτοσυκλέτα

cars

Ducati Desmo 450MX 2024 – Ιδού η Motocross μοτοσυκλέτα της

cars

Honda CBR600RR – Επιστρέφει

cars

Τι ακριβώς είναι η τεχνολογία ConVeX που παρουσίασε η Ducati στο CES 2019

cars

Νέα Ducati DesertX Rally (video)

cars

Μια κλασική BMW σε δραστικό λίφτινγκ!

cars

Έγραψε ιστορία ο Γιάννης Περιστεράς στην Τσεχία, 4ος στο WorldSSP300!

cars

H Honda συμπληρώνει 75 χρόνια ζωής – Η ιστορία της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας

cars

Νέοι χρωματισμοί έρχονται το 2024 για τα Suzuki GSX-S 1000GT και GSX-R

cars