CARSNEWS
AUTONEWS

Νέα BMW Σειρά 5 Sedan

Μετά την έναρξη των πωλήσεων στη Νότια Κορέα, η νέα BMW Σειρά 5 Sedan και η πρώτη i5 Sedan έρχονται τώρα σε πολλές άλλες αγορές. Στη Γερμανία, τα πρώτα οχήματα θα αρχίσουν να παραδίδονται στους πελάτες από την 21 η  Οκτωβρίου 2023. Την ίδια ημέρα, ξεκινά το λανσάρισμα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 28 Οκτωβρίου 2023, η νέα έκδοση της BMW Σειράς 5 θα κάνει το ντεμπούτο της στους δρόμους των ΗΠΑ. Οι υπόλοιπες παγκόσμιες αγορές θα ακολουθήσουν την 25 η  Νοεμβρίου 2023.

Η 8η γενιά του επιτυχημένου business sedan θα προσφέρεται για πρώτη φορά και ως αμιγώς ηλεκτρική i5, η οποία πριν ακόμα ξεκινήσουν οι πωλήσεις δείχνει ότι έχει υψηλή ζήτηση.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις της BMW i5. Η νέα i5 eDrive40 Sedan προσφέρει ισχύ έως 340 ίππους και αυτονομία 498 έως 582 χλμ. (WLTP). Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς είναι η i5 M60 xDrive Sedan με ισχύ έως και 601 ίππους.

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan με τις δύο αμιγώς ηλεκτρικές παραλλαγές της, διαθέτει καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες για in-car gaming, audio και video streaming, μεταξύ άλλων, καθώς και ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Το κορυφαίο σύστημα στον τομέα της

αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης είναι το Highway Assistant, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς στη Γερμανία την οδήγηση χωρίς χέρια στο τιμόνι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με ταχύτητες έως και 130 χλμ/ώρα. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι συνεχίζουν να παρακολουθούν επισταμένα την κατάσταση της κυκλοφορίας και να είναι σε θέση να

αναλάβουν και πάλι τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή, εφόσον χρειαστεί.

Η εμπειρία της ημιαυτοποιημένης οδήγησης συμπληρώνεται με την λειτουργία Automatic Lane Change. Χάρη σε αυτή, αρκεί μια ματιά στον εξωτερικό καθρέφτη για να ενεργοποιηθεί η αλλαγή λωρίδας, η οποία στη συνέχεια πραγματοποιείται αυτόματα από το σύστημα.

Η νέα γενιά της BMW Σειράς 5 Touring θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2024. Η δεύτερη έκδοση αμαξώματος της νέας Σειράς 5 θα μοιράζεται την ίδια γκάμα συστημάτων κίνησης με τη νέα Σειρά 5 Sedan. Αυτό σημαίνει ότι η νέα Σειρά 5 Touring είναι το πρώτο premium μοντέλο του είδους του που θα προσφέρεται με αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, που περιλαμβάνουν ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt, με plug-in υβριδικά συστήματα και, για πρώτη φορά, με αμιγή ηλεκτροκίνηση.

BMWi5_eDrive40_BrooklynGrey
TAGS

Related Articles

Nέο Ford Puma. Το πλέον απολαυστικό της κατηγορίας

cars

To hair look της Michelle Pfeiffer από το «Scarface» επιστρέφει με αέρα… mob wife

cars

Το παρασκήνιο της υποψηφιότητας Μπελέρη, το «όχι» γνωστού δημοσιογράφου, η σκέψη για τον Λιάγκα και ο Βασίλης Κασσελάκης

cars

Νέα Skoda Fabia. Εντελώς καινούρια  

cars

Jeep. Ετοιμάζει ειδικές εκδόσεις για τα 80 χρόνια της

cars

Nέα Ford Mustang Mach-E. Διαθέσιμη και στη χώρα μας καθώς ανακοινώθηκαν και οι τιμές της

cars

Ford. Επενδύει στα υβριδικά και στις μπαταρίες

cars

Νέο Ford Kuga. Το δοκιμάζετε και κερδίζετε

cars

BMW X1 sDrive 16d. Η μέση λύση

cars