CARSNEWS
MOTONEWS

Νέο ρεκόρ Guinness για τον γηραιότερο αναβάτη που συμμετείχε σε αγώνα

Νέο ρεκόρ Guinness για τον γηραιότερο αναβάτη που συμμετείχε σε αγώνα
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/09/2023

Η αγάπη για τη μοτοσυκλέτα και τους αγώνες δεν σταματά ποτέ. Τρανή απόδειξη ο Leslie Harris, ο οποίος κατέχει πλέον το ρεκόρ Guinness, ως ο γηραιότερος αναβάτης που έχει συμμετάσχει σε αγώνα.

Νωρίτερα φέτος, και μόλις 3 εβδομάδες πριν τα 98α γενέθλιά του, ο Leslie Harris από τη Νέα Ζηλανδία έλαβε μέρος στο 43ο Pukekohe Classic Motorcycle Festival στο Όκλαντ. Αυτός ο αγώνας είναι αγώνας σταθερότητας, που σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες προσπαθούν να διατηρήσουν όσο περισσότερο μπορούν τον ίδιο ρυθμό σε κάθε γύρο.

Είναι ένας αγώνας που έχει ξανασυμμετάσχει ο Leslie, τον οποίο μάλιστα είχε κερδίσει το 2019, σε ηλικία 93 ετών. Για το 2023 ο Νεοζηλανδός συμμετείχε φέτος (μετά από μια απουσία 3 χρόνων λόγω τραυματισμού) με μια BSA Bantam 175cc με την οποία έφτασε στην 4η θέση. Μάλιστα στον φετινό αγώνα συμμετείχε και ο γιος του, που τερμάτισε 8ος, και η εγγονή του που πήρε την καρό σημαία στην 21η θέση.

«Οι σταθεροί χρόνοι γύρου είναι βασικό στοιχείο όλων των αγώνων μηχανοκίνητων, καθώς επιτρέπουν στις ομάδες να έχουν καλύτερο έλεγχο πάνω στη φθορά των ελαστικών και στη συμπεριφορά του οχήματος. Είναι μια ικανότητα που παίρνει πολλά χρόνια για να την εξελίξει κανείς χωρίς τις σύγχρονες μορφές χρονομέτρησης», ανέφερε ο γιος του Leslie, Rod.

Eπίσης αποκάλυψε ότι ο πατέρας του δεν σκέφτεται να «κρεμάσει τη φόρμα του» στο άμεσο μέλλον, οπότε περιμένουμε να ακούσουμε για ένα νέο ρεκόρ το 2024.

 

Related Articles

Moto GP: Βασιλιάς μέσα στο «σπίτι» του ο Μάρκες

cars

Στο ΠΓΝΑ μεταφέρεται ο τραυματίας του τροχαίου στο Διδυμότειχο

cars

SYM SIBERIA: Η τελευταία μεγάλη πρόκληση για τον Μητσάκη και την SYM NH-T 300

cars

Λάρισα: Έκλεψε μοτοσυκλέτα και τράκαρε με περιπολικό

cars

Honda προσφορές σχεδιασμένες για εσένα

cars

Νεκρός ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Β. Μπάλλας- Παρασύρθηκε από μηχανή

cars

Το απόλυτο πουκάμισο του μηχανόβιου

cars

Θεσσαλονίκη: Μοτοσυκλέτα παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία – Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός του δίκυκλου

cars

H Auto Fabrica παρουσιάζει το… μέλλον των μηχανών

cars