CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Hyundai Kona με τολμηρό design!

Συνήθως οι ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι κάπως… αργές και ήσυχες τουλάχιστον όσον αφορά στην ειδησιογραφία αλλά η Hyundai αποφάσισε να διαταράξει αυτή την ησυχία παρουσιάζοντας τη νέα γενιά του δημοφιλούς, μικρού crossover της. Αυτό είναι λοιπόν το νέο Hyundai Kona και ομολογουμένως, είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστεί κανείς από την προσπάθεια της κορεατικής εταιρίας, η οποία κατέληξε σε ένα συνολικά αναβαθμισμένο “αστικό SUV” με φουτουριστικό, τολμηρό design.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η Hyundai, σε αντίθεση με τα περισσότερα αυτοκίνητα που είναι διαθέσιμα με διάφορα κινητήρια σύνολα, ο σχεδιασμός του νέου Kona ξεκίνησε με την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση και προσαρμόστηκε για τις υπόλοιπες δύο. Αυτή η αντισυμβατική προσέγγιση επέτρεψε στην εταιρία να χαρίσει σε όλες τις εκδόσεις μία σχεδόν… τεχνολογική αύρα όσον αφορά στο design ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως παρότι όλες οι εκδόσεις μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική, διαφέρουν στις λεπτομέρειες του σχεδιασμού με τρόπο που αντικατοπτρίζει τον διαφορετικό χαρακτήρα τους – ηλεκτρικό, υβριδικό/M.E.K. και N Line.

Στο επίκεντρο του τολμηρού design βρίσκεται η “Seamless Horizon Lamp” ενιαία μπάρα LED τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω καθώς και οι έντονες γραμμές στο καπό και πιο σημαντικά, στα πλαϊνά, με την οριζόντια να καθοδηγεί το βλέμμα του παρατηρητή από τον εμπρός προφυλακτήρα προς τα πίσω στο ύψος των χειρολαβών και την διαγώνια να ενώνει μας κατευθύνει στην αεροτομή στο τελείωμα της οροφής. Είναι εμφανής η έμφαση που δίνει η Hyundai στην δυναμικότητα του νέου Kona αλλά αυτό δεν της απαγορεύει να συνδυάσει τα πιο… “σκληρά” στοιχεία όπως οι έντονες γραμμές και τα προστατευτικά του αμαξώματος με πιο “μαλακά” όπως η στρογγυλεμένη μάσκα και το πίσω μέρος για να δημιουργήσει ένα πραγματικά συναρπαστικό design το οποίο επαναλαμβάνω πως διαφοροποιείται στις λεπτομέρειες για τις τρεις διαφορετικές εκδόσεις όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ένα ακόμα στοιχείο που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως από την προηγούμενη γενιά σε αυτήν που μας παρουσιάζει σήμερα η Hyundai, το Kona “κέρδισε” 2.5 εκατοστά σε πλάτος και 15 εκατοστά σε μήκος, εκ των οποίων τα 6 προέρχονται από την αύξηση στο μεταξόνιο, φτάνοντας τα 4.355 χιλιοστά! Είναι σαφές ότι αυτή η σημαντική αύξηση στις διαστάσεις θα έχει αντίκτυπο στην ευρυχωρία που προσφέρει η καμπίνα στους επιβάτες αλλά και στον διαθέσιμο χώρο για μικροαντικείμενα και αποσκευές ενώ εμφανής είναι η αναβάθμιση της καμπίνας τόσο όσον αφορά στο design και την τεχνολογία όσο και στην πρακτικότητα. Μπροστά από τον οδηγό εκτείνονται δύο οθόνες 12.3 ιντσών, ο επιλογέας ταχυτήτων μετατοπίστηκε από την κεντρική κονσόλα στο πίσω μέρος του τιμονιού, οι βασικές λειτουργίες των υποσυστημάτων ελέγχονται με φυσικά χειριστήρια, ο φωτισμός της καμπίνας χαρίζει το επιθυμητό ambience και η πίσω σειρά καθισμάτων “Curve-less Bench Seat” παίρνει τη μορφή ενός ενιαίου πάγκου που σύμφωνα με την Hyundai μεγιστοποιεί την ευχρηστία και την άνεση. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουμε σε αυτό το σημείο αλλά η εταιρία αναφέρει πως θα αυτές θα αποκαλυφθούν τους επόμενους μήνες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Nissan. Με  περισσότερο ενθουσιασμό στους αγώνες της Formula E, έως το 2026

cars

Βέφα Αλεξιάδου, Ριχάρδος και Αγγελική Ηλιάδη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ

Bury

Αυτός είναι ο λόγος που ο αριθμός «13» αποφεύγεται στα καθίσματα αεροπλάνου

Bury

Jeep Compass. Με νέο κινητήρα 1,3 λίτρων και όχι μόνο!

cars

Νέο Ford Explorer: Το αμιγώς ηλεκτρικό crossover που κατασκευάζεται στην Ευρώπη

cars

Οδηγούμε τον «ταύρο του Μαρτορέλ» το Cupra Formentor VZ5 DSG 4Drive

cars

O Μπραντ Πιτ θα οδηγήσει μονοθέσιο Formula 1 στο Silverstone

cars

Νέο Subaru Crosstrek – Μοντέρνο και σκληροτράχηλο!

cars

Euro NCAP: Διακρίσεις για Ford, Hyundai και Toyota.

cars