CARSNEWS
AUTONEWS

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης: Δαυίδ εναντίον Γολιάθ στο Γουέμπλεϊ – Τι δειχνουν τα μεγέθη

Είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αναμέτρηση σε επίπεδο συλλόγων. Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ διεξάγεται απόψε στο επιβλητικό Γουέμπλεϊ (22:00, Cosmote Sport 4K, Mega) και όποιος αρέσκεται να βγάζει συμπεράσματα βάσει μετρήσιμων δεδομένων έχει ξεκάθαρη άποψη για το φαβορί. Αυτό δεν είναι άλλο από τη Ρεάλ Μαδρίτης που υπερέχει της Ντόρτμουντ σε όλα τα οικονομικά στοιχεία, την αξία του ρόστερ και άλλες επιμέρους κατηγορίες.

Οσον αφορά τη αξία των συλλόγων, σύμφωνα με το Forbes, αυτή αγγίζει τα 6,6 δισ. δολάρια για τη Ρεάλ έναντι 1,975 δισ. για την Ντόρτμουντ, σχεδόν 3,5 φορές υψηλότερο! Υπερδιπλάσια είναι η αξία του ρόστερ της Βασίλισσας σε σχέση με αυτό των Βεστφαλών: 1,04 δισ. ευρώ έναντι 463,70 εκατ., σύμφωνα με το transfermarkt.de.

Ακριβότεροι παίκτες είναι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ για τη Ρεάλ με αξία 180 εκατ. ευρώ ενώ για την Ντόρτμουντ ο Ντόνιελ Μάλεν κοστολογείται 40 εκατ. ευρώ.

Νεότερη σε ηλικία κατά σχεδόν δύο χρόνια είναι η γερμανική ομάδα. Στα 25,6 χρόνια η μέση ηλικία των παικτών της, έναντι 27,3 για τη Ρεάλ.

Η ποιότητα των δύο ρόστερ αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των διεθνών παικτών των δύο φιναλίστ, καθώς, η Ντόρτμουντ διαθέτει 16 ενώ οι Μερένχες 21.

Οπαδοί του διοικητικού μοντέλου λαϊκής βάσης στην ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ, που καμαρώνει για τα 200.000 μέλη της έναντι 93.176 της Ρεάλ, αλλά με ένα πιο προσωποκεντρικό τρόπο διοίκησης, με τον πανίσχυρο Φλορεντίνο Πέρεθ επικεφαλής.

Τέλος, το πιο χαρακτηριστικό νούμερο που δείχνει την υπεροχή και την αίγλη της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι δεν είναι άλλο από τους τίτλους της στο Τσάμπιονς Λιγκ/Κύπελλο Πρωταθλητριών. Δεκατέσσερις μετράνε οι Μαδριλένοι και έναν η Ντόρτμουντ.

Απέναντι στον πολύπειρο (64 ετών) Ιταλό προπονητή της Ρεάλ θα βρεθεί απόψε ένας νεόκοπος σε ευρωπαϊκούς τελικός προπονητής, ο μόλις 41 ετών Έντιν Τέρζιτς. Το αν ο νεανικός ενθουσιασμός της Ντόρτμουντ κάνει την έκπληξη απέναντι στη Βασίλισσα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, θα το ξέρουμε μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού.

Related Articles

Γιάννης Μπέζος: Δεν είναι αριστερός ο Κασσελάκης και ούτε θέλει να είναι – Ο Μητσοτάκης έδωσε στίγμα κεντρώου πολιτικού

cars

KIA. Παρούσα στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος League of Legends 2019

cars

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας.

cars

Νέα Ducati Multistrada V4. Διαθέσιμη από 20.600 Ευρώ

cars

Νέο VW Golf. Η γενιά της τεχνολογίας

cars

Η Smart ετοιμάζει το πρώτο crossover της.

cars

Πέθανε ο ηχολήπτης του ΣΚΑΪ Σταύρος Ντελέκος

wp_update-GSkibItV

Volvo EX90 Excellence: Αμιγώς ηλεκτρικό και με μεγάλη αυτονομία

cars

Κάθε ημέρα, πλησιάζουμε στην αποκάλυψη του νέου VW Nivus.

cars