CARSNEWS
AUTONEWS

Η Smart ετοιμάζει το πρώτο crossover της.

Η Smart τηρούσε σιγή ιχθύος από τότε που έγινε γνωστή η κοινοπραξία των Mercedes και Geely όμως πίσω από κλειστές πόρτες, τα στελέχη της εταιρίας προγραμμάτιζαν το μέλλον αναζητώντας νέες ευκαιρίες που προκύπτουν έχοντας τον κινεζικό κολοσσό στο πλευρό τους και σχεδιάζοντας την πορεία που θα βγάλει την Smart από το τέλμα στο οποίο έχει κολλήσει τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο μοντέλο που προκύπτει από αυτή την δουλειά, φαίνεται πως θα είναι ένα μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό φυσικά, crossover, το οποίο θα λανσαριστεί στην αγορά κάποια στιγμή εντός του 2022.

Το πρώτο SUV της Smart θα είναι “άμεσα αναγνωρίσιμο” και “super-compact”, όπως έγραψε στο LinkedIn ο αντιπρόεδρος πωλήσεων της εταιρίας, Daniel Lescow και δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από τις βασικές αξίες της Smart. Από εκεί και πέρα, δημοσιεύματα που έκαναν την εμφάνιση τους τις τελευταίες ημέρες αναφέρουν πως η Mercedes θα αναλάβει το design του μοντέλου ενώ για τα μηχανολογικά  του και την εξέλιξη θα είναι υπεύθυνη η Geely καθώς πάνω στην δική της πλατφόρμα θα “χτιστεί” το μικρό SUV.

Η αρχιτεκτονική δεν θα είναι άλλη από την σύγχρονη και ευέλικτη SEA (Sustainable Experience Architecture) που θα δούμε να χρησιμοποιείται σε πληθώρα μοντέλων στο μέλλον και το SUV της Smart θα τοποθετηθεί απέναντι σε ανταγωνιστικές προτάσεις όπως το Peugeot e-2008, το DS 3 Crossback E-Tense και το Opel e-Mokka. Για να έχεις μία γενική ιδέα λοιπόν, να συνοψίσουμε: μιλάμε για ένα μικρό, ηλεκτρικό SUV, πάνω σε μία μοντέρνα πλατφόρμα με ότι αυτό συνεπάγεται για την άνεση και την ασφάλεια και τεχνικά χαρακτηριστικά που θα του επιτρέψουν να κοιτάξει στα μάτια τα προαναφερθέντα μοντέλα. Δεν ακούγονται άσχημα όλα αυτά, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε λίγους μήνες ακόμα για τις επίσημες πληροφορίες.

The post Η Smart ετοιμάζει το πρώτο crossover της. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κράτησε όμηρο τη σύντροφό του όταν τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία

Bury

Συνετρίβη αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου στην Αλάσκα

cars

Σχεδόν έτοιμη η υβριδική Chevrolet Corvette E-Ray!

cars

Νέο Citroen C4. Τολμά και μεταμορφώνεται!

cars

Κατάσχεσαν 2,7 τόνους κοκαΐνης στην Ονδούρα – Βρέθηκαν σε δύο πλεούμενα στη θάλασσα και στην παραλία

Bury

Η Ferrari θα αγωνιστεί για να σώσει τον V12 από τον αφανισμό.

cars

Citroen. Έρχεται η «Reverse Black Friday»

cars

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου του 2021» για την Ελλάδα

cars

Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της μητέρας του Ναβάλνι για παροχή ακατάλληλης ιατρικής περίθαλψης στον γιό της

cars