CARSNEWS
AUTONEWS

Συνετρίβη αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου στην Αλάσκα

Αεροπορικό δυστύχημα με δύο νεκρούς σημειώθηκε την Τρίτη στις ΗΠΑ με την συντριβή ενός αεροσκάφους κάργκο στην Αλάσκα

Η συντριβή του αεροσκάφους έγινε το πρωί, περί τις 10:00 (τοπική ώρα), κοντά στο αεροδρόμιο της Φέρμπανκς, πόλης στο κεντρικό τμήμα της πολιτείας αυτής, στο βορειοδυτικό άκρο της αμερικανικής ηπείρου, εξήγησε η αστυνομία της Αλάσκας σε ανακοίνωσή της.

Στο αεροσκάφος «επέβαιναν δυο άνθρωποι» όταν κατέπεσε «στον ποταμό Τανάνα» προτού συμπληρωθούν δέκα λεπτά από την απογείωσή του, διευκρίνισε.

#Ongoing #Breaking an Alaska Air Fuel C-54 [Registration “N3054V”] crashes in Fairbanks (Alaska, US). Media reported that all 2 aboard died in the accident. ADS-B data shows that the airplane was climbing to about 1500 feet before it began a descending left turn towards the… pic.twitter.com/8QrdmvRw24

— Air Safety #OTD by Francisco Cunha (@OnDisasters) April 24, 2024

«Το αεροπλάνο συνετρίβη σε απότομο λόφο στην όχθη του ποταμού και πήρε φωτιά. Δεν εντοπίστηκε ουδείς επιζών», τόνισε η αστυνομία.

Φωτογραφία από τον τόπο της συντριβής που δημοσιοποίησαν οι αρχές εικονίζει βλάστηση στις φλόγες στην όχθη ποταμού καλυμμένου από πάγο, εν μέσω των οποίων βρίσκονται συντρίμμια του αεροσκάφους, που είναι εξαιρετικά δυσδιάκριτα.

Το αεροπλάνο ήταν τύπου Douglas DC-4. Το τετρακινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος, που κατασκευάστηκε αρχικά ως μεταγωγικό του αμερικανικού στρατού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν παράγεται πλέον εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια. Τα λιγοστά δείγματα του στους αιθέρες σήμερα χρησιμοποιούνται κυρίως για μεταφορά φορτίων.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση μεταφοράς καυσίμου, επιβεβαίωσε το εθνικό συμβούλιο ασφάλειας των μεταφορών (NTSB). Η συγκεκριμένη ομοσπονδιακή υπηρεσία θα ηγηθεί της έρευνας για το δυστύχημα που έχει αρχίσει να διενεργείται.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Toyota. Mε νέα δραστηριότητα

cars

Το Renault Arkana “μεταναστεύει” στην Ευρώπη.

cars

Εντοπίστηκαν δύο νέα παιδιά που αγνοούνταν στην Εύβοια

cars

Πλοία που… πιάστηκαν σε πελώρια κύματα

Bury

Από €95.990 η νέα Lotus Eletre!

cars

Citroen. Έρχεται η «Reverse Black Friday»

cars

Επίσημη πρώτη για το νέο Audi S3 των 310 ίππων!

cars

Κρεμλίνο: Κίνδυνοι για αντίποινα σε πιθανή κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από τις ΗΠΑ

cars

Διπλωματικές πηγές για ελληνοτουρκικά: O πιο ασφαλής τρόπος για κλίμα νηνεμίας είναι η διευθέτηση της μοναδικής διαφοράς

cars