CARSNEWS
AUTONEWS

Ξεκίνησε το ιστορικό debate μεταξύ Μπάιντετ και Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ

Ξεκίνησε το debate μεταξύ των δύο υποψήφιων για την προεδρεία των ΗΠΑ έτσι ο εν ενεργεία Αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διασταυρώνει το ξίφος του με τον Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Το ντιμπέιτ φιλοξενείται στην Ατλάντα της Τζόρτζια, μια από τις πολιτείες-κλειδιά για την έκβαση των εκλογών του Νοεμβρίου. Διοργανώνεται από το CNN με οικοδεσπότες τους δημοσιογράφους Τζέικ Τάπερ και Ντάνα Μπας.

Δεν αντάλλαξαν χειραψία

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έδωσαν τα χέρια όταν ανέβηκαν στη σκηνή της συζήτησης.

Οι δύο υποψήφιοι συναντήθηκαν τελευταία φορά σε συζήτηση το 2020, όπου επίσης δεν έδωσαν τα χέρια λόγω των πρωτοκόλλων για τον Covid-19.

Οικονομία

Η πρώτη ερώτηση που κλήθηκε να απαντήσει ο Μπάιντεν ήταν σχετικά με την οικονομία της χώρας και έριξε την ευθύνη στην κυβέρνηση του αντιπάλου του τονίζοντας πως παρέλαβε ένα «χάος».

Ο Ντόναλντ Τραμπ από την άλλη πλευρά επισήμανε πως οι ΗΠΑ είχαν την καλύτερη οικονομία του κόσμου, η οποία χτυπήθηκε από την πανδημία.

Οι αμβλώσεις

Η επόμενη ερώτηση ήταν σχετικά με τις αμβλώσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ να παραδέχεται πως οι δικαστές που διόρισε «σκότωσαν» την απόφαση Roe vs Wade. «Επιστρέψαμε τη δύναμη στο λαό και αποφασίζουν πλέον οι Πολιτείες», είπε και συμπλήρωσε πως οι Δημοκρατικοί θέλουν να σκοτώνονται τα παιδιά μετά τη γέννησή τους.

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε πως αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών, για το δικαίωμα στην άμβλωση των γυναικών που πέφτουν θύματα βιασμού.

(AP Photo/Gerald Herbert)

Ο Τραμπ αποκρίθηκε ότι οι Αμερικανίδες «πέφτουν θύματα βιασμού από τους μετανάστες που φέρνει ο Μπάιντεν», τις «σκοτώνουν και τις δολοφονούν».

Σχετικά με το χρονικό όριο στην κύηση για τις αμβλώσεις ο Μπάιντεν επισήμανε πως υπάρχει χρονικό όριο όπου στο πρώτο τρίμηνο επιλέγει η γυναίκα, και στο δεύτερο τρίμηνο μπορεί να επιλέξει ο γιατρός και στο τρίτο τρίμηνο ο γιατρός με δικαστική επιτροπή για περιπτώσεις που κινδυνεύει η ζωή της μητέρας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε στον αντίπαλο του πως «ζητάει να βγάζουν τα μωρά από την μήτρα των μητέρων τους στον ένατο μήνα και να δολοφονούν τα παιδιά μόλις βγαίνουν από την μήτρα», κάτι που αρνήθηκε κατηγορηματικά όταν πήρε το λόγο στη συνέχεια ο Τζο Μπάιντεν.

Το μεταναστευτικό

Ο Τραμπ με αφορμή των αμβλώσεων ανέφερε το μεταναστευτικό πρόβλημα τονίζοντας: «Έχουμε ένα σύνορο που είναι το πιο επικίνδυνο μέρος οπουδήποτε στον κόσμο, που θεωρείται το πιο επικίνδυνο μέρος οπουδήποτε στον κόσμο, και το άνοιξε, και αυτοί οι δολοφόνοι έρχονται στη χώρα μας, και βιάζουν και σκοτώνουν γυναίκες, και είναι τρομερό πράγμα».

Ο Μπάιντεν αποκρίθηκε κατηγορώντας τον Τραμο πως έκλεινε σε κλουβιά τα παιδιά και τα χώριζε από τους γονείς τους. Παράλληλα ανέφερε πως έκανε τα σύνορα πιο ασφαλή σε σχέση με τον Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επισήμανε πως κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, τα σύνορα των ΗΠΑ ήταν πιο ασφαλή από ποτέ. Ανέφερε πως τα σύνορα με τον Μπάιντεν είναι διάτρητα και οι πολιτικές του κάκιστες. «Οι μετανάστες ζουν σε ξενοδοχεία πεντάστερα ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη», συμπλήρωσε.

Ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε σχετική ερώτηση αποκρίθηκε ότι οι όροι του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για το τέλος το πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι αποδεκτοί από αυτόν ενώ ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι θα «τακτοποιήσει» τη σύγκρουση αν κερδίσει το Νοέμβριο στις εκλογές. Ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Ζελένσκι ως «πωλητή» που έχει πάρει πάρα πολύ στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ. «Κάθε φορά που έρχεται ο Ζελένσκι εδώ φεύγει με 60 δισ. Είναι ο καλύτερος πωλητής του κόσμου. Εγώ θέλω να σταματήσει ο πόλεμος».

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν συνέχισε την εμπρηστική ρητορική του λέγοντας πως «δεν έχω ακούσει τόσες πολλές χαζομάρες μαζεμένες σε τόσο λίγο χρόνο». Ο Μπάιντεν τόνισε πως ο Πούτιν θέλει να επαναφέρει την «Σοβιετική αυτοκρατορία» και συνέχισε «Όσο πιο πολύ χώρο του δώσεις τόσο πιο πολύ χώρο θα πάρει. Δεν δίνουμε χρήματα στην Ουκρανία σε αυτή τη φάση, αλλά όπλα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ».

Στη συνέχεια του debate οι δύο υποψήφιοι ρωτήθηκαν σχετικά με τον πόλεμο μεταξύ Χαμάς-Ισραήλ με τον Τραμπ να χαρακτηρίζει τον Μπάιντεν «Παλαιστίνιο και μάλιστα αδύναμο Παλαιστίνιο» ενώ ο τωρινός Αμερικάνος πρόεδρος υπερασπίστηκε τις κινήσεις του προς το Ισραήλ.

(AP Photo/Gerald Herbert)

Σε επόμενη ερώτηση σχετικά με την είσοδο στο Καπιτώλιο ο Τραμπ επιχείρησε να μην απαντήσει ενώ είπε στη συνέχεια «Δεν είχα ουσιαστικά τίποτα να κάνω. Μου ζήτησαν να πάω να κάνω μια ομιλία. Η Νάνσι Πελόζι ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την 6η Ιανουαρίου».

Από την άλλη μεριά ο Μπάιντεν απάντησε: «Δεν είπε στους υποστηρικτές του να σταματήσουν και δεν έκανε το παραμικρό. Ο Ντόναλντ Τραμπ μάλιστα θέλει να τους δώσει χάρη».

Στο επίμαχο θέμα με την Στόρμι Ντάνιελς, ο Τραμπ αρνήθηκε τον ισχυρισμό του Μπάιντεν, επισημαίνοντας: «Δεν έκανα σεξ με πορνοστάρ» ενώ ο Μπάιντεν τον κατηγόρησε λέγοντας: «Κοιμήθηκες με μια πορνοστάρ όταν η γυναίκα σου ήταν 9 μηνών έγκυος».

Ακολούθησε ένα μικρό διάλειμμα και στην επιστροφή του debate στους τηλεοπτικούς δέκτες επικεντρώθηκε και πάλι στην οικονομία, με τον Τραμπ να κατηγορεί τον αντίπαλο του πως όχι μόνο πήρε μηδενικό πληθωρισμό, αλλά ότι οι μετανάστες παίρνουν τις δουλειές από τις μειονότητες.

Ο Τζο Μπάιντεν αποκρίθηκε πως είχε μηδενικό πληθωρισμό επειδή η «οικονομία είχε πέσει κάτω».

«Υπάρχει μόνο ένα άτομο που έχει καταδικαστεί για κακούργημα και τον κοιτάζω αυτή τη στιγμή», είπε ο Αμερικάνος πρόεδρος στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η κλιματική αλλαγή

Όσον αφορά την κλιματική αλλαγή ο Τραμπ δήλωσε πως: «Θέλω καθαρό νερό και καθαρό αέρα». Πρόσθεσε ότι οι «στατιστικολόγοι μου, μου έδωσαν τα στοιχεία πως είχαμε την πιο καθαρή ατμόσφαιρα και το καλύτερο νερό»

Ενώ ο Μπάιντεν τόνισε πως οι πολιτικές που ακολούθησε για το κλίμα ήταν σωστές και πως¨«ο Τραμπ μας έβγαλε από τις συνθήκες για αυτό» ενώ ο ίδιος στη συνέχεια παραδέχτηκε πως η Αμερική είναι τις χώρες με την μεγαλύτερη ρύπανση και πως θέλει να μειώσει την ρύπανση στο μισό έως το 2030.

Δείτε live:

Related Articles

Ο Κώστας Μπίγαλης αποκαλύπτει: Έστειλε πασίγνωστη επιτυχία του και «έφαγε άκυρο» από τη Eurovision

Bury

Φρίκη στη Βρετανία: Ισόβια στον 28χρονο που τεμάχισε τη σύζυγό του σε 224 κομμάτια και την πέταξε σε ποτάμι

Bury

Nissan Maxima. Γνήσια Μπερλίνα

cars

BYD. Σας είχαμε ενημερώσει

cars

22η Ανάβαση Δημητσάνας – Ζυγοβιστίου: Έρχεται στις 22 και 23 Ιουλίου με 69 συμμετοχές

cars

Ο Μαξ Φερστάπεν μίλησε για το ενδεχόμενο να πάει στη Ferrari στο μέλλον – «Όταν τελειώσει το συμβόλαιό μου θα μπορώ να κάνω τρομερά πράγματα»

cars

Θρήνος στα Χανιά για τον θάνατο του 18χρονου Κωνσταντίνου σε τροχαίο – Στη ΜΕΘ δυο συνομήλικοί του

cars

Ο καιρός σήμερα 28/5/2024

Bury

Η AMG έβαλε στο στόχαστρο το ρεκόρ της Porsche!

cars