CARSNEWS
F1 & RACES

Οι λόγοι που οδήγησαν τον ντε Βρις στην έξοδο από την AlphaTauri

Ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο, αποκάλυψε το σκεπτικό πίσω από την απόλυση του Ντε Βρις μετά από μόλις 10 αγώνες στην F1.

Από καιρό ακουγόταν ότι η θέση του Νικ ντε Βρις στην Alpha Tauri ήταν επισφαλής. Ο Ολλανδός οδηγός, που ήρθε φέτος στη Formula 1 ως ρούκι, έχοντας τίτλους στην Formula E και στη Formula 2 και με μία συμμετοχή πέρυσι στο πρωτάθλημα της F1 με τη Williams όταν αντικατέστησε τον ασθενή Αλεξ Αλμπον, ξεκίνησε με την Alpha Tauri αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τη θέση του, μετά από μόλις 10 αγώνες.

Ο Ολλανδός ήταν συνεχώς υπό πίεση μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα και αφού τερμάτισε τελευταίος από αυτούς που έτρεχαν ακόμα στο βρετανικό γκραν πρι, διότι ορισμένοι είχαν εγκαταλείψει, η Red Bull αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο ως συμπαίκτης του Γιούκι Τσουνόντα στην AlphaTauri για το υπόλοιπο της σεζόν.

Το ρεκόρ των 480.000 θεατών στο Σίλβερστοουν και οι 11 σερί νίκες της Red Bull (vid)

Αναφερόμενος στην εμφάνιση του Ντε Βρις με πόντους στη Williams την περασμένη σεζόν, ο Χέλμουτ Μάρκο, ο σύμβουλος της Red Bull είπε στην de Telegraaf: «Προχωρήσαμε με τον Νικ επειδή είχε εξαιρετική απόδοση στη Μόντσα πέρυσι. Περιμέναμε να είναι τουλάχιστον ίσος με τον συμπαίκτη του φέτος, αλλά δεν ήταν έτσι. Στην πραγματικότητα, ήταν πάντα κατά τρία δέκατα πιο αργός. Δεν είδαμε καμία βελτίωση. Είναι 28 ετών, έχει μεγάλη εμπειρία και επίσης πολλές γνώσεις ως οδηγός δοκιμών σε διάφορα μονοθέσια της F1. Δεν νομίζω ότι μπορείς να τον συγκρίνεις με έναν νεαρό πρωτάρη. Στα τέλη Απριλίου στο Μπακού, ξεκίνησε καλά το Σαββατοκύριακο και νόμιζα ότι θα είχε καλύτερη απόδοση, αλλά στη συνέχεια τράκαρε ξανά. Δυστυχώς, ποτέ δεν έκανε έναν σούπερ γύρο που μας εξέπληξε».

Για το γιατί η Red Bull και η AlphaTauri αντέδρασαν τόσο γρήγορα για να κάνουν την αλλαγή, ο Μάρκο επέμεινε: «Έπρεπε να κάνουμε κάτι. Γιατί να περιμένουμε δύο ακόμη αγώνες, αν δεν βλέπουμε καμία βελτίωση; Ο Νικ είναι ένας πολύ καλός τύπος, αλλά η ταχύτητά του απλά δεν ήταν εκεί που θέλαμε».

🗣️ Franz Tost: I’m very pleased to welcome Daniel back into the team…” Read more 👇

— Scuderia AlphaTauri (@AlphaTauriF1) July 12, 2023

Όσον αφορά το μέλλον του ντε Βρις στη F1, ο Αυστριακός πρόσθεσε: «Θα είναι δύσκολο, νομίζω. Μπορεί να χτίσει μια μεγάλη καριέρα στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων.»

Η προαγωγή του Ρικιάρντο ήρθε την ημέρα που επέστρεψε σε ένα μονοθέσιο της F1 για πρώτη φορά ως τρίτος οδηγός της Red Bull καθώς συμμετείχε σε δοκιμή ελαστικών της Pirelli.

«Οι χρόνοι του γύρου ήταν ανταγωνιστικοί σε τρία διαφορετικά σετ ελαστικών», εξήγησε ο Μάρκο. «Αν ο Ρικιάρντο δεν είχε την ταχύτητα, θα σκεφτόμασταν κάτι άλλο. Αλλά η AlphaTauri δεν είναι σε καλή θέση, τελευταία στην κατάταξη των κατασκευαστών, οπότε έπρεπε να κάνουμε κάτι για να πετύχουμε κάτι. Ο Ρικιάρντο φέρνει νέα ενέργεια στην ομάδα».

Related Articles

Φόρμουλα 1: Ταχύτερος ο Λεκλέρκ στην αυλαία του Μπαχρέιν

cars

Οδηγός στη Formula E για αρχάριους

cars

Πότε θα διεξαχθούν οι χειμερινές δοκιμές της F1

cars

H τελευταία μάχη της F1 από πλευράς ελαστικών

cars

Με Gasly-Kvyat και το 2020 η Toro Rosso

cars

Ο Newey θεωρεί τους κανονισμούς του ’21 μία χαμένη ευκαιρία!

cars

Η Pirelli συνεχίζει στη Formula 1 ως προμηθευτής ελαστικών

cars

Perez frustrated by ‘disastrous weekend’ in Japan

cars

Νιούι: ‘Ο Φερστάπεν ανήκει πια στους κορυφαίους όλων των εποχών’

cars