CARSNEWS
NEW MODELS

H Porsche αποκάλυψε το Vision 357 Speedster

Η γερμανική φίρμα γιορτάζει στο Goodwood, μ’ ένα εντυπωσιακό «ανοικτό ηλεκτρικό βέλος».

Η Porsche είναι σε εορταστική διάθεση στο Goodwood Festival of Speed ​​2023, όπου γιορτάζει τα 75ουεπέτειο του πρώτου της αυτοκινήτου, του 356 Νο. 1 Roadster.

Για να τιμήσουν την ειδική περίσταση, οι Γερμανοί δημιούργησαν μια σύγχρονη ερμηνεία του εμβληματικού ανοιχτού σπορ αυτοκινήτου.

Το νέο Vision 357 Speedster αποτελεί συνέχεια, χωρίς οροφή, του Vision 357 Concept που παρουσιάστηκε στις αρχές του έτους.

Ενώ το κουπέ βασίστηκε στην 718 Cayman GT4 RS, το εξίσου εντυπωσιακό speedster έχει τις ρίζες του στην 718 GT4 e-Performance.

Ναι, είναι ηλεκτρικό! Προμηθεύεται το πλαίσιο από το 718 GT4 Clubsport και το συνδυάζει με τους ηλεκτρικούς κινητήρες και την τεχνολογία μπαταριών του Mission R concept.

Διαθέτοντας ένα μονόπλευρο κάλυμμα tonneau, το one-off φέρει περήφανα λογότυπα “75”, ως νεύμα τιμής στο αρχικό 356.

Tο Vision 357 Speedster, τοποθετημένο σε τροχούς μαγνησίου 20 ιντσών, με κεντρικό κλείδωμα, εξοπλισμένο με κάλυμμα από ανθρακονήματα, διαθέτει κάμερες τοποθετημένες στο φτερό, αντί για πλευρικούς καθρέφτες.

Υπάρχουν τρύπες στο αμάξωμα για τους προβολείς και τα πίσω φώτα, ενώ το τρίτο φως φρένων είναι καλά ενσωματωμένο στους κάθετους πίσω αεραγωγούς.

Η Porsche επέλεξε ένα δίχρωμο φινίρισμα συνδυάζοντας Marble Grey και Grivelo Grey Metallic που χρησιμοποιούνται επίσης για τους τροχούς, σε συνδυασμό με Miami Blue πινελιές σε όλο το εξωτερικό.

Μπαίνοντας μέσα, υπάρχει ένα χαμηλά τοποθετημένο κάθισμα με πλαστικό κέλυφος, ενισχυμένο από ανθρακονήματα ενσωματωμένο στο μονοκόκ και εξοπλισμένο με αγωνιστική ζώνη έξι σημείων. Η μινιμαλιστική καμπίνα διαθέτει ταμπλό από ανθρακονήματα με διαφανή πίνακα οργάνων και καταργεί τα κανονικά χερούλια των θυρών χρησιμοποιώντας υφασμάτινα λουριά για να μειώσει το βάρος.

Οι πινελιές του Miami Blue που είδαμε εξωτερικά συνεχίζονται στην καμπίνα, στα λίγα μεμονωμένα χειριστήρια καθώς και στο τιμόνι.

Μετά τη δημόσια εμφάνισή του αυτή την εβδομάδα, στο Goodwood Festival of Speed, το Vision 357 Speedster θα παρουσιαστεί επίσης στα τέλη Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια του Rennsport Reunion στις Ηνωμένες Πολιτείες στη Laguna Seca.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Porsche 911 GT3 RS: Ιστορικό ρεκόρ με Ελληνοαμερικανό οδηγό

Porsche: Η ηλεκτρική Macan έρχεται, η συμβατική μένει

Συγκριτική δοκιμή: Lamborghini Huracan Tecnica vs Porsche 911 GT3

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

- -

Related Articles

Με 600 χλμ. αυτονομίας και 530 ίππους το ηλεκτροκίνητο BMW i4

cars

Το αυτοκίνητο ενός θρύλου δεν θα μπορούσε παρά να είναι… θρυλικό (Video)

cars

Ανανέωση για το Hyundai Kona

cars

700 χιλιόμετρα αυτονομίας για τη Mercedes-Benz EQS!

cars

Έτσι «αγόρασε» τη θέση του στη Williams ο Latifi

cars

Aπίστευτο ατύχημα με τρέιλερ και σκάφος (Video)

cars

Δοκιμάζουμε το νέο ηλεκτροκίνητο smart fortwo coupe

cars

Million Dollar Babes: 16 supercars με εξωφρενικές επιδόσεις – Αντέχεις;

cars

Άτρωτο Tesla Model X «γράφει» 643.000 χιλιόμετρα και συνεχίζει απροβλημάτιστα!

cars