CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Ματία Μπινότο σε νέες περιπέτειες – Η νέα καριέρα μετά τη Ferrari

O πρώην επικεφαλής της Scuderia Ferrari στη Formula 1 επανήλθε στην ενεργό δράση ένα χρόνο μετά την παραίτησή του από το Μαρανέλο και μάλιστα σε διευθυντικό πόστο.

Ο Ματία Μπινότο είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες στον κόσμο της Formula 1. Από το 2019 έως το 2022 ήταν ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, στην οποία ήταν μέλος για πάνω από δύο δεκαετίες.

Το κακό δεύτερο μισό της σεζόν του 2022 δεν ικανοποίησε τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ferrari και για το 2023 αντικαταστάθηκε από τον Φρεντ Βασέρ. Έκτοτε, έχει συνδεθεί με αρκετές ομάδες της Formula 1 όπως η Alpine και η Audi, ωστόσο τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε εν τέλει πραγματικότητα.

Ματία Μπινότο
Φωτογραφία: Scuderia Ferrari media

Ο Ματία Μπινότο είναι πλέον διευθυντής στο τμήμα E-Powertrains της Texa. Πρόκειται για μία ιταλική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης που ιδρύθηκε το 1992 και απασχολεί 950 εργαζόμενους σε εννέα διαφορετικές χώρες.

Για τη νέα στροφή στην καριέρα του, ο Μπινότο δήλωσε: «Πέρα από την ανταγωνιστική εμπειρία που είχα πάντα στη ζωή μου, αυτό που με τράβηξε στην Texa ήταν το στρατηγικό θράσος του έργου της για την οικοδόμηση της ιταλικής αριστείας που χαρακτηρίζεται από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες στην κινητικότητα. Στην πραγματικότητα, η Texa σκοπεύει να καθιερωθεί ως το τεχνολογικό πρότυπο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο. Και αυτό χάρη στην κινητοποίηση τεράστιων επενδυτικών πόρων και την προσέλκυση των καλύτερων ταλέντων που θα συγκεντρωθούν στην Ιταλία, δηλαδή όπου υπάρχει μια τρομερή αυτοκινητιστική κουλτούρα που πρέπει να διατηρηθεί και να ανανεωθεί».

Φαίνεται πως το κεφάλαιο Formula 1 έκλεισε, τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια, για τον Ματία Μπινότο.

Mattia Binotto sai das estatísticas de desemprego. O suíço foi anunciado como diretor administrativo da área de motores elétricos da italiana Texa, além de tomar parte no Conselho de Administração. Boa sorte ao Mattia! pic.twitter.com/UQxc4IWMR1

— ⚙ Scuderia Milani ⚙ (@ScuderiaMilani) February 22, 2024

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Related Articles

Formula 1 – Αυστραλία: Κάθε νέα εκκίνηση είναι μια βεβαιότητα για το μέλλον

cars

PACSUN MAKES FORMULA 1® DEBUT WITH FASHION ACTIVATION IN AUSTIN FOR THE FORMULA 1 LENOVO UNITED STATES GRAND PRIX 2023

cars

GP Μπαχρέιν: Συγκλονιστική πρεμιέρα, ο Hamilton νίκησε τον Verstappen!

cars

GP Ρωσίας: 96η pole position για Hamilton

cars

Formula 1, Αυστρία: Pole Position o Φερστάπεν, εκπληκτική η Φεράρι και νέα «καταστροφή» για Πέρεζ

cars

The Empire State Building Partners with WhatsApp and Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team to Produce Dynamic Light Show, Fifth Avenue Demo Run, Exclusive Pop-Ups, and More

Bury

Formula 1: Αλλαγή ελαστικών σε 1,8 δλ. – Nέο ρεκόρ ταχύτερου pit stop (+video)

cars

O Vettel προσέγγισε τη Red Bull ενόψει 2021!

cars

General Motors: Μπαίνει στη Formula 1

cars