CARSNEWS
F1 & RACES

Ο οδηγός που «έκλεψε» τις καρδιές του κοινού στην Αυστρία

Ένας ήταν ο οδηγός που ξεχώρισε με την εμφάνισή του στο Red Bull Ring της Αυστρίας και οδηγούσε μονοθέσιο με το χρώμα της παπάγιας.

Από την Παρασκευή ο οδηγός που μπήκε «σφήνα» στους συνήθεις ύποπτους για τις πρώτες θέσεις της κατάταξης ήταν ο Λάντο Νόρις. Ο Βρετανός εκκίνησε το Grand Prix Αυστρίας από την τέταρτη θέση, ωστόσο κανείς δεν περίμενε να έχει την απόδοση που έδειξε στο Red Bull Ring.

Σε αντίθεση με τη Βαρκελώνη, έναν αγώνα στον οποίο εκκίνησε δεύτερος αλλά είχε κάκιστο ρυθμό, ο Νόρις πάλεψε και έδειξε πως είχε το τρίτο ταχύτερο αυτοκίνητο στην Αυστρία. Κατά τη διάρκεια του αγώνα έδωσε σκληρή μάχη με τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes-AMG και στο τέλος του αγώνα δεν άφησε τον Φερνάντο Αλόνσο να τον πλησιάσει ώστε να τον απειλήσει.

Η εμφάνισή του στο Red Bull Ring εντυπωσίασε το κοινό της Formula 1. Μάλιστα, αναδείχθηκε Driver of the Day, ξεπερνώντας τους Κάρλος Σάινθ, Σέρχιο Πέρεζ και Μαξ Φερστάπεν στη σχετική ψηφοφορία.

— Formula 1 (@F1) July 2, 2023

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Νόρις ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος με την απόδοσή του στην Αυστρία, σε έναν αγώνα που τον δυσκόλεψε ιδιαίτερα: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, αλλά το απόλαυσα σήμερα. Το να μάχεσαι για θέσεις πολύ ψηλά στην κατάταξη είναι τεράστια διαφορά. Ήταν συναρπαστικό και σε αφήνει ένα μεγάλο χαμόγελο. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό, αλλά η φθορά των ελαστικών ήταν μεγάλη πρόκληση. Αγχώθηκα στο τέλος γιατί με πλησίαζε γρήγορα ο Αλόνσο. Ο αγώνας ήταν το μεγαλύτερο άγχος μου, αλλά ευτυχώς είχαμε καλό αγώνα. Ήταν δύσκολο να τον διαχειριστώ».

Η McLaren παρουσίασε ένα πολύ μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων στην Αυστρία που άλλαξε σημαντικά την αεροδυναμική απόδοση του μονοθεσίου. Με βάση το αποτέλεσμα του τριημέρου, τα νέα εξαρτήματα δούλεψαν σε μεγάλο βαθμό.

Φωτογραφίες: McLaren

Related Articles

Formula 1: Συζητήθηκε η αλλαγή στο σύστημα βαθμολόγησης

Bury

Ματαιώνεται το Grand Prix της Σιγκαπούρης

cars

Formula 1: Ένας θρύλος του Le Mans θα αναδείξει τα νέα αστέρια της McLaren

cars

Ώρα για διακοπές στην Formula one

cars

Ολλανδικό Grand Prix Highlights Records – Ο Verstappen γράφει ιστορία με αήττητο hat-track

cars

F1 Manager 2023 available now in Xbox Game Pass

cars

Formula 1: Επίδειξη δύναμης Μαξ Φερστάπεν και… ψάξτε τον δεύτερο και το 2024!

cars

ΑΝΤ1: Όλα όσα θα δούμε τη νέα τηλεοπτική σεζόν

cars

Το δελτίο καιρού για το Grand Prix της Στυρίας

cars