CARSNEWS
AUTONEWS

Ο ΟΗΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τις κοινότητες στο Κόσοβο για να ξεπεραστεί η δυσπιστία

Η Αποστολή Προσωρινής Διοίκησης του ΟΗΕ στο Κόσοβο ήταν το επίκεντρο στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ενημερώνοντας τα μέλη του Συμβουλίου, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα και επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Κόσοβο, Καρολίν Ζιαντέχ, σημείωσε ότι τους τελευταίους μήνες «οι εντάσεις σιγοβράζουν» λόγω της αδυναμίας αντιμετώπισης μακροχρόνιων ζητημάτων μέσω κατάλληλης επικοινωνίας και διάλογου, είτε αυτό γίνεται μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου είτε μεταξύ των σερβικών κοινοτήτων του Κοσόβου και της κεντρικής αρχής της Πρίστινας.

Η κ. Ζιαντέχ τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή των συμφωνιών της ΕΕ έχει γίνει ολοένα και πιο πιεστική προτεραιότητα, προκειμένου να συμβάλει στην άμβλυνση της συνεχιζόμενης σειράς κρίσεων στο Κόσοβο και ότι είναι υψίστης σημασίας για τις δύο πλευρές να παραμείνουν προσηλωμένες στην εποικοδομητική δέσμευση τους να βρεθούν πρακτικοί συμβιβασμοί σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η UNMIK θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί πλήρως τους πόρους της, σε συνεργασία με την ομάδα των Ηνωμένων Εθνών για το Κόσοβο και τους πολλούς εταίρους μας στην υλοποίηση, για να βοηθήσει τις κοινότητες να ξεπεράσουν την υπάρχουσα δυσπιστία και να βρουν ευκαιρίες για να καρπωθούν τα οφέλη μιας γνήσιας συνεργασίας. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε εργασίες σε πολλούς τομείς που δημιουργούν νέο χώρο για τις κοινότητες να εργαστούν από κοινού για να επηρεάσουν θετικά τις διαδικασίες που επηρεάζουν το μέλλον όλων. Αυτό παραμένει ένας κεντρικός πυλώνας του εντεταλμένου έργου μας. Η Αποστολή έχει χρησιμοποιήσει τους βασικούς προγραμματικούς της πόρους για να διευκολύνει την καινοτομία και τη συνεργασία για να ενθαρρύνει μεγαλύτερη αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων, να βρει κοινό έδαφος και να καθιερώσει ευρύτερη ανοχή στην πoλυπολιτισμικότητα του Κοσόβου», ανέφερε η κ. Ζιαντέχ.

Related Articles

Από τηγανιτές πατάτες πνίγηκε το βρέφος στην Κω – Οι γονείς αντιμέτωποι με κατηγορία θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου

Bury

Κύπρος: Δεύτερο πλοίο φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια είναι έτοιμο για άμεση αναχώρηση από το λιμάνι της Λάρνακας

cars

Εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις καινούργιων οχημάτων τον Φεβρουάριο

cars

ΑΕΚ: Αποθέωση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πριν την αναχώρηση για Θεσσαλονίκη

cars

Nissan LEAF. Τα ενέταξε στον στόλο του ο Δήμος Καλαμαριάς

cars

Nέο Citroen C5 X – Διαθέσιμη και στη χώρα μας η ναυαρχίδα της Citroen

cars

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις ΗΠΑ – Τουλάχιστον 5 οι νεκροί

Bury

Jeep Renegade. Συνολικά αναβαθμισμένο

cars

Ο Μανουέλ Ροσάλες είναι ο κύριος αντίπαλος του Νικολά Μαδούρο στις εκλογές στη Βενεζουέλα

cars