CARSNEWS
AUTONEWS

Ο πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τους κληρικούς – Μίλησαν για την ομοφυλοφιλία και τις καθολικές ιερατικές σχολές

Η Υπηρεσία Τύπου του Βατικανού αναφέρθηκε, με ανακοίνωσή της, στην συνάντηση που την Τρίτη το απόγευμα, ο πάπας Φραγκίσκος είχε με καθολικούς ιερείς της Ρώμης και σε δηλώσεις που ο ποντίφικας φέρεται να έκανε, με αντικείμενο την ομοφυλοφιλία και τις καθολικές ιερατικές σχολές.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «ο πάπας αναφέρθηκε στον κίνδυνο που αποτελούν, οι διάφορες ιδεολογίες στο εσωτερικό της Εκκλησίας αλλά, εκ νέου, και στο θέμα της εισαγωγής ατόμων με ομοφυλοφιλικές τάσεις, στις ιερατικές σχολές, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να τύχουν υποδοχής και στήριξης στην Εκκλησία, όπως και την οδηγία της αρμόδιας διεύθυνσης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία συνιστά προσεκτική στάση ως προς την φοίτησή τους σε ιερατικές σχολές».

Οι δηλώσεις του Πάπα

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, o πάπας Φραγκίσκος, σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με κληρικούς, αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα της ομοφυλοφιλίας.

Ο πάπας, σύμφωνα με το Ansa, φέρεται να χρησιμοποίησε και πάλι την υποτιμητική λέξη που είχε προκαλέσει αντιδράσεις, πριν από δύο εβδομάδες, όταν είχε αναφερθεί στη δυνατότητα εισαγωγής ομοφυλοφίλων σε ιερατικές σχολές.

Ο Φραγκίσκος, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, φέρεται να είπε ότι “στο Βατικανό υπάρχει αέρας ομοφυλοφιλίας” (χρησιμοποιώντας ιταλικό απαξιωτικό όρο) και ότι δεν είναι εύκολο να βοηθηθεί το ρεύμα αυτό.

Ο ποντίφικας, όπως μεταδίδει το Ansa, φέρεται να συμπλήρωσε ότι “οι γκέι νέοι είναι καλά παιδιά αλλά, έχοντας την τάση αυτή, καλύτερα να μην μπαίνουν στις ιερατικές σχολές”, ενώ σε ό,τι αφορά υποψηφίους ιερείς τάχθηκε κατά όσων εκπροσωπούν παραδοσιακές ιδεολογίες.

πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Στις 19 Απριλίου το ηλεκτρικό SUV της Toyota!

cars

Volkswagen Taigun. Ένα μικρό crossover για την Ινδία.

cars

BMW M2 εναντίον BMW M8. Δαυίδ εναντίον Γολιάθ!

cars

VW Group Power Day. Η επόμενη μέρα της ηλεκτροκίνησης

cars

Σκληρό βίντεο: Πυροβόλησαν και σκότωσαν Βραζιλιάνο TikToker ενώ έκανε live μετάδοση

Bury

Στα Ιεροσόλυμα για το Άγιο Φως ελληνική αντιπροσωπεία – Το απόγευμα η άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

cars

Λάκης Λαζόπουλος: Είναι πολλοί άνθρωποι κρυόκ…λοι – Θέλουν να επιβάλουν τη «σοβαροβλακεία» ως καθεστώς

cars

Ford: Άνευ προηγουμένου η ανταπόκριση για το νέο Bronco!

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 3/6/2024

cars