CARSNEWS
AUTONEWS

Volkswagen Taigun. Ένα μικρό crossover για την Ινδία.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την παρουσίαση του Taigun πίσω στο… μακρινό 2012. Το πρωτότυπο, τότε, Taigun είχε πάρει τη μορφή ενός λιλιπούτειου crossover με μήκος που μετά βίας υπερέβαινε τα 3,8 μέτρα και προοριζόταν για την αγορά της Βραζιλίας, ενώ ο σχεδιασμός του ήταν χαρακτηριστικός εκείνης της εποχής της Volkswagen. Το όνομα Taigun έκανε ξανά την εμφάνιση του το 2014, αυτή τη φορά στην Auto Expo του Νέου Δελχί, με παρόμοιο σχεδιασμό και έναν 1000άρη TSI με 110 ίππους κάτω από το καπό. Τώρα, 8 χρόνια μετά, το Taigun περνά επιτέλους στην παραγωγή ως μέρος του “India 2.0” πλάνου της γερμανικής φίρμας – ενός πλάνου που περιλαμβάνει επένδυση της τάξης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Το Taigun που θα κυκλοφορήσει στην Ινδία θυμίζει τα δύο πρωτότυπα μόνο ως ιδέα και όχι σε πολλά άλλα. Καταρχάς, το μήκος του είναι πλέον 4,2 μέτρα και το μεταξόνιο του αγγίζει τα 2,65 μέτρα καθώς βασίζεται σε μία μεγεθυμένη εκδοχή του T-Cross που η Volkswagen προσφέρει σε κάποια μέρη του κόσμου. Η μάσκα ωστόσο, θυμίζει περισσότερο μία σμίκρυνση του Tiguan. Διαθέτει μία σοβαρότητα και μία αγριάδα ενώ το T-Cross είναι πιο… νεανικό και παιχνιδιάρικο. Όπως και να έχει όμως, οι αγοραστές θα εκτιμήσουν την αυξημένη απόσταση από το έδαφος (205 χιλιοστά) καθώς και την ανάρτηση που έχει εξελιχθεί ειδικά για τους άσχημους δρόμους της χώρας. Όπως θα εκτιμήσουν και το γεγονός ότι το Taigun κατασκευάζεται σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιώντας εγχώρια εξαρτήματα.

Κάτω από το καπό δε, κρύβεται ένας υπερτροφοδοτούμενος, τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων που παράγει 130 ίππους. Αργότερα, αναμένεται να προστεθεί στην γκάμα κι ένας μικρότερος, 1000άρης βενζινοκινητήρας με 115 ίππους αλλά όχι κάποιος πετρελαιοκινητήρας. Αντ’ αυτού, η Volkswagen εξετάζει την προοπτική ενός συνόλου που θα μπορεί να καταναλώσει και φυσικό αέριο (CNG). Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση θα μεταδίδεται αποκλειστικά στους τροχούς του εμπρός άξονα είτε μέσω ενός 6-τάχυτου, μηχανικού κιβωτίου είτε μέσω ενός 7-τάχυτου, αυτόματου διπλού συμπλέκτη και οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του 2020 ή το αργότερο, στις αρχές του 2021.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στη μοναδικότητα της Απολυμένης Πέτρας με ALFA ROMEO GIULIA VELOCE 280 HP. Η Ζωή είναι ωραία σαν αμαρτία!

cars

Πριν την πρώτη M5, υπήρχε η 530 MLE και η BMW την αναπαλαίωσε!

cars

Στο σφυρί μυστική συλλογή κλασικών αυτοκινήτων – Το ακριβότερο θα πουληθεί για 770.000 δολάρια

cars

Το Tesla Model S Plaid υπόσχεται 1.100+ άλογα και 830+ χιλιόμετρα αυτονομία!

cars

Στον Κορινό Πιερίας με Toyota Corolla Hybrid. Στο καταφύγιο της Ελληνικής Προσφυγιάς!

cars

Αίτημα της UNRWA για τη διεξαγωγή έρευνας για το Ισραήλ – Σκότωσαν 180 εργαζομένους της υπηρεσίας έως τώρα

cars

Nissan. Το μέλλον συναντά τη παράδοση στη CES

cars

Toyota GR Yaris. Ένα 4WD διαβολάκι με 261 ίππους από την κόλαση του WRC!

cars

Renault: Νέος επικεφαλής ο Luca de Meo.

cars