CARSNEWS
AUTONEWS

Στη μοναδικότητα της Απολυμένης Πέτρας με ALFA ROMEO GIULIA VELOCE 280 HP. Η Ζωή είναι ωραία σαν αμαρτία!

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρείς και τον τσάκωσα! Ναι, κάπως έτσι ένιωσα και εγώ μόλις κάθισα στο προηγμένο κάθισμα της Alfa Romeo Giulia Veloce με τα 280 άλογα, παθαίνοντας μερική αμνησία, καθώς εγκατέλειψα τα πάντα, φουλάρισα βενζίνη το εργαλείο και την έκανα γεμάτος από έναν ερωτισμό που αργότερα εξελίχθηκε σε παράφορο έρωτα! Η επόμενη κίνηση που κάνει ένας «ερωτευμένος» είναι να περάσει να πάρει τον έρωτά του, και να εξαφανιστεί σε άλλη γη και άλλα μέρη! Τι γίνεται όμως όταν αυτό δεν είναι προγραμματισμένο, και λαμβάνει σάρκα και οστά μέσα στα επόμενα λεπτά? Η θα σε πει τρελό!  Ή παρατήσει στην μέση το κομμωτήριο, και σε λίγα λεπτά θα βρίσκεται στο πεζοδρόμιο αναμένοντας με ανυπομονησία την μεγάλη έκπληξη!

Το Ταξίδι!

Τα πράγματα ηρεμούν όταν η κυρία καθίσει στο δεξί μπάκετ κάθισμα και απολαύσει τόσο την σταθερότητα της Giulia Veloce, όσο και την υποδειγματική οδηγική συμπεριφορά της, η οποία επιτεύχθηκε με γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια των επιβατών της! Ο προορισμός δεν θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος παρά από τα γνωστά και απαιτητικά στροφιλίκια του Ταξιάρχη, που βρίσκεται στην καρδιά της Βόρειας Χαλκιδικής, στα ψηλά του όρους, Χολομώντα! Η κυρία, αφού επεξεργάστηκε τις εξυπηρετήσεις του συστήματος infotainment, που φιλοξενείτε στην κεντρική οθόνη των 8,6 ιντσών, απολάμβανε την τρελή ροπή των 280 ίππων, οι οποίοι όχι μόνο βάζουν φωτιά στην άσφαλτο αλλά με την περιστροφή ενός και μόνο διακόπτη στο πρόγραμμα dynamic, μεταφέρουν τον οδηγό σε έναν κόσμο γεμάτο δυναμισμό, απολαμβάνοντας ι κάθε στιγμή την ευελιξία και την σβελτάδα ενός αυτοκινήτου που έχει χαρακτήρα.. και απαιτήσεις!

Ο ταξιάρχης είναι ένα δασικό καταφύγιο όπου κανείς τους καλοκαιρινούς μήνες απολαμβάνει μια απίστευτη δροσιά κάτω από τα ψηλά του δέντρα τα οποία κρατούν μακριά τις ακτίνες του ήλιου, όλη την ημέρα! Κάποιες μικρές οάσεις που παρεμβάλλονται καθ οδών της διαδρομής, δίνουν την δυνατότητα για στάση, ανεφοδιασμό σε καύσιμα, και διαμονή. Από τις αρχές του 2000, ένας ανήσυχος νέος της περιοχής, ο Στέργιος, έχει κατασκευάσει ένα συγκρότημα ορεινού τουρισμού, την «Απολυμένη πέτρα» που τα τελευταία χρόνια επισκέπτομαι …συχνά, γιατί λειτουργεί όλες τις εποχές του χρόνου! Έτσι λοιπόν ακολουθώντας την σχετική σήμανση, έφτασα στους χώρους του, οι οποίοι φιλοξενούνται μέσα σε ένα καταπράσινο  Ελατοδάσος  που δεν σου κάνει καρδιά να φύγεις! Βέβαια, η αετίσια ματιά της φίλης μου μετά από ένα φευγάτο βλέμμα που έριξε στην «γρήγορη Ιταλίδα» που ήταν ντυμένη στα χρώματα Missano, ενθουσιάστηκε με την παρουσία της πισίνας που βρίσκεται δίπλα στο συγκρότημα, το οποίο την ώρα εκείνη μοσχομύριζε από τα εδέσματα που ψηνόταν στην Παραδοσιακή σπιτική Κουζίνα της Απολυμένης Πέτρας!

Η ζωή είναι ωραία και κάποιες φορές επιβάλλεται να την ζούμε και λίγο σαν αμαρτωλοί, ιδιαίτερα όταν οδηγούμε επιβλητικά, και  γρήγορα αυτοκίνητα, όπως είναι η Giulia Veloce,η οποία από την ώρα που πάρκαρε στο πάρκινγκ του συγκροτήματος, δεν έπαψε να προκαλεί! Αλήθεια, αγαπητοί μου αναγνώστες έχετε ζήσει ποτέ εκείνη την μοναδική στιγμή, κατά την οποία κοιτάξατε κατάματα μια ωραία κυρία, και αισθανθήκατε κάτι να σας ηλεκτρίζει?  Έτσι ένιωσα καθώς την έβλεπα από μακριά να με κοιτάζει με τα στενόμακρα φώτα της και τις μεγάλες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα, που απέχει… ελάχιστα από το έδαφος! Έτσι θα ήθελα και την γυναίκα που θέλει να κάθετε στο δεξί κάθισμα της! Απολύτως ισορροπημένη!

Στο Πανεπιστημιακό δάσος του Ταξιάρχη υπάρχει ακόμα και δασικό μουσείο, όπου μπορείτε να δείτε εκθέσεις της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής. Μεταξύ των άγριων ζώων που κατοικούν στο δάσος του Ταξιάρχη υπάρχουν αγριόχοιροι, λύκοι, αλεπούδες, κουνάβια, νυφίτσες, ασβοί, αγριόγατες, γεράκια, πέρδικες και νυχτερίδες. Κάποια από αυτά τα ζώα είναι υπό εξαφάνιση και θεωρούνται προστατευόμενα. Στο δάσος υπάρχουν περιπατητικές διαδρομές, έτοιμες για εξερεύνηση. Όσον αφορά τον τρόπο της εξερεύνησης, υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως το περπάτημα, η ποδηλασία βουνού, η ιππασία, που προσφέρονται από την Απολυμένη Πέτρα ως δραστηριότητες. Το κόστος για μια τέτοια απόδραση είναι μικρό και αποτελεί «κερασάκι» για εκείνους που αγαπούν την ζωή τους.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Νέο Mazda BT-50. Σε νέες βάσεις αλλά με το DNA της Mazda!

cars

Ο F. Alonso θέλει να κατακτήσει και το Rally Dakar!

cars

«Η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό για τα Τέμπη», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

cars

Επιφυλακτικά αισιόδοξος ο Λευκός Οίκος για τις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα

cars

Μέτρια η επίδοση της Alfa Romeo Tonale στον τάρανδο.

cars

Γλυκερία: «Έσπασε» στα λόγια του Μίκη Θεοδωράκη: Κάνω τη σύγκριση με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης των λόγων μου

cars

Audi: Στο μέλλον τα ηλεκτρικά θα έχουν μικρότερη αυτονομία.

cars

Το Cupra Tavascan πήρε επιτέλους το πράσινο φως!

cars

Η Scuderia Cameron Glickenhaus αποκάλυψε το “hypercar” της για το Le Mans.

cars