CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Τσαντισμένος Αυστραλός Μεγιστάνας θέλει ακόμα ένα κομμάτι δράσης της F1

F1 Αυστραλός Μεγιστάνας : Η Dicker’s Rodin Cars, η οποία κατασκευάζει τον ανοιχτό τροχό Cosworth V8 FZED 3,8 λίτρων και το υβριδικό 4λιτρο V10 turbo υβριδικό FZERO στη Νέα Ζηλανδία, ήταν μεταξύ των τριών αποτυχημένων υποψηφίων που αναζήτησαν πρόσφατα την Federation Internationale de l’ Au (FIA) imprimatur για ένταξη στην F1.

Ο μόνος υποψήφιος που εγκρίθηκε από τη FIA ήταν ο Αμερικανός Andretti Cadillac, αλλά ακόμη και αυτός δεν είναι εγγυημένος ότι θα μπει στο grid.

Ο Dicker – επικεφαλής της Dicker Data και ο πλειοψηφικός μέτοχος της κορυφαίας βρετανικής ομάδας νεανίδων Carlin από τις αρχές του έτους – παραδέχτηκε ότι η αγορά σε μια υπάρχουσα ομάδα F1 ήταν πιθανώς πιο εφικτή από το να ξεκινήσει μια νέα.

Λέει ότι έχει κοιτάξει να αγοράσει τη Sauber (η οποία φέρει την επωνυμία Alfa Romeo από το 2019), Haas, Williams και πιο πρόσφατα την AlphaTauri που ανήκει στη Red Bull (προηγουμένως Scuderia Toro Rosso και αρχικά Minardi, που ανήκε τα τελευταία πέντε χρόνια αυτής της ενσάρκωσης από τον Aussie

Paul Stoddart).

billionaire-David-Dicker-F1-Dickers-Rodin-Cars

F1 Αυστραλός Μεγιστάνας : Ωστόσο, ο Dicker λέει ότι μια αποτίμηση 800-900 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (1,25-1,4 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας) στο AlphaTauri δεν έχει νόημα γι ‘αυτόν.

«Είχα κάποιες συζητήσεις για την αγορά της AlphaTauri, αλλά η τιμή είναι εμπορικά μη βιώσιμη από όσο μπορούσα να το καταλάβω», είπε ο Dicker στο Racer.com.

«Θα (αγόραζα την ομάδα) αν πίστευα ότι υπήρχε μια βιώσιμη διαδρομή, αλλά η πληρωμή 800-900 εκατομμυρίων δολαρίων για αυτήν πιθανότατα δεν θα θεωρούνταν εμπορικά βιώσιμη.

«Απλώς πρέπει να δούμε αν υπάρχουν δυνατότητες… (αλλά) πρέπει να εξετάσετε αυτά τα πράγματα με εμπορικούς όρους.

billionaire-David-Dicker-F1-Dickers-Rodin-Cars

  • Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σου
  • Χίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής Ναυτιλίας
  • 5 +1 βόμβες μεταγραφικές κινήσεις που συγκλόνισαν το MotoGP
  • Wolf: O George Russell είναι το μέλλον της F1 και της Mercedes
  • MotoGP Ινδονησία: O Bagnaia κερδίζει, το πρωτάθλημα αλλάζει ξανά

«Τα παιδιά της F1 είναι ειδικοί στην πλευρά του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά από την πλευρά των επιχειρήσεων δεν είμαι τόσο σίγουρος. «Είχα μερικούς ανθρώπους να μιλήσουν για αυτό και αυτό, αλλά τίποτα το τρομερά συγκεκριμένο.

«Έχω μερικά πράγματα για τα οποία μπορεί να πάρω περισσότερες πληροφορίες την επόμενη ή δύο εβδομάδες σχετικά με κάποιες πιθανότητες εκεί, αλλά η πρόταση αξίας είναι αδύναμη.

«Έχω ένα έργο στο οποίο δουλεύω. Είναι ενδιαφέρον και συναρπαστικό, αλλά δεν μπορώ να το μιλήσω ακόμα, γιατί δεν το έχω καταλάβει.

«Αλλά επιτρέψτε μου να το θέσω έτσι, είμαι πολύ τσαντισμένος που δεν μπαίνω στην F1, οπότε δεν πρόκειται απλώς να φύγω και να βουρκώσω τόνισε ο Αυστραλός Μεγιστάνας.

«Έτσι είμαι. Θέλεις να κάνεις πράγματα, και αυτό είναι το θέμα της ζωής. Απλά προσπαθείς να τα κάνεις.

«Και αν δεν μπορείτε να το κάνετε με έναν τρόπο, τότε ψάξτε για άλλο τρόπο ή άλλους τρόπους για να κάνετε τα πράγματα».

billionaire-David-Dicker-F1-Dickers-Rodin-Cars

F1 Αυστραλός Μεγιστάνας : Ο Dicker – σχεδόν 70 ετών και που μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Σίδνεϊ, Νέας Ζηλανδίας, Ευρώπης και Ντουμπάι – ισχυρίζεται ότι ήταν στο πλαίσιο για την απόκτηση της Williams το 2020.

«Έκανα ένα λάθος όταν ο Williams ήταν προς πώληση, γιατί θα μπορούσα να το είχα αγοράσει πολύ εύκολα», λέει.

«Δεν διάβασα σωστά το στρατηγικό τοπίο σε αυτό με τον τρόπο που κάναμε την προσφορά, που εκ των υστέρων ήταν προφανώς λάθος, αλλά εκεί πάει.

«Είχα πολλές συζητήσεις για την αγορά της Williams – είδα όλους τους αριθμούς και έκανα παρουσιάσεις και τους έκανα μια προσφορά και τα πάντα – και είχα μερικά παιδιά που μιλούσαν για άλλες ομάδες κατά καιρούς.

«Κυρίως η Sauber και η Haas, οι οποίες λίγο-πολύ κυκλοφορούν και εκτός αγοράς εδώ και χρόνια, και πιθανότατα θα μπορούσαν να είχαν αγοραστεί για πολύ χαμηλότερους αριθμούς, κάτι που ήταν πολύ πιο λογικό.

«Όπως είπα, πιθανότατα το χάλασα (ο Γουίλιαμς)».

billionaire-David-Dicker-F1-Dickers-Rodin-Cars

F1 Αυστραλός Μεγιστάνας : Μέρος του σχεδίου της F1 του Dicker ήταν να αγωνιστεί μια γυναίκα οδηγός, πιθανότατα η Βρετανίδα Jamie Chadwick, τρεις φορές νικητής του πρωταθλήματος της Formula W που δεν λειτουργεί πλέον.

Ενώ ο Andretti Cadillac έχει την ευλογία της FIA να προχωρήσει προς τη F1, πρέπει τώρα να ξεκινήσει εμπορικές συζητήσεις με τη Formula One Management (FOM) και αντιμετωπίζει σκληρή αντίσταση από τις υπάρχουσες 10 ομάδες.

Κύρια εικόνα από τον Louis Sharp Motorsport

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

  • Ο Sergio Perez απολογείται σε Christian Horner και Helmut Marko
  • CFMoto 800MT Explore Edition η παρουσίαση που πρέπει να δεις πριν αγοράσεις
  • Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ταχύτητας στις Σέρρες – Αποτελέσματα
  • 21o Motor Festival και ο απόηχος δεν σταματά…

Related Articles

Επίσημο: Αυτοί είναι οι κανονισμοί της F1 για το 2021 (vids)

cars

H Pirelli μπαίνει δυναμικά και στο MotoGP, μετά την F1, θα γίνει αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για τα Moto2 και Moto3 – Συνέντευξη με τον Giorgio Barbier

cars

Formula 1: Η νέα Aston Martin Vantage σε ρόλο safety car

cars

Formula1: Τα νέα πρόστιμα θα μας …στραγγαλίζουν

cars

Pirelli to be awarded new F1 tyre deal

cars

O Verstappen οδήγησε στην πίστα του Πορτιμάο

cars

Alonso: “Lifetime project” at Aston Martin key to new F1 deal

Bury

Κώστας Νεστορίδης: Το μήνυμα του γιού του, για τη νέα περιπέτεια υγείας του

cars

Hamilton hopes upgrades will help Mercedes in Austin

cars