CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Χάμιλτον κάνει λόγο για πισωγύρισμα

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 έχει ένα μήνυμα για τους υποστηρικτές του ενόψει της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Πλησιάζοντας στο τέλος της φετινής σεζόν της Formula 1, ομάδες και οδηγοί ήδη κοιτούν προς το 2024. Μία νέα περιπέτεια περιμένει τους αγωνιζόμενους και στα εργοστάσια όλα τα τμήματα δουλεύουν νυχθημερόν ώστε να ετοιμάσουν τα νέα μονοθέσια.

Όλες οι ομάδες ευελπιστούν να αλλάξει η τωρινή κατάσταση εκτός της Red Bull Racing. H αυστριακή ομάδα έχει δηλώσει μέσω του επικεφαλής της, Κρίστιαν Χόρνερ, πως δεν θέλει να έχει ανταγωνισμό στη Formula 1.

Οι ευχές τους είναι πιθανό να εισακουστούν. Η RB19 είναι ένα τουλάχιστον επίπεδο πάνω από τα υπόλοιπα μονοθέσια και σύμφωνα με τον Λιούις Χάμιλτον, το 2024 δεν αναμένει να αλλάξουν τα πράγματα σημαντικά: «Συνολικά, αυτό που μπορώ να κάνω είναι να παραμείνω αισιόδοξος για το μέλλον. Όμως η Red Bull είναι πολύ μακριά, έχουν μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με όλους. Πιστεύω πως θα είναι καθαρά μπροστά σε απόδοση για τα επόμενα δύο χρόνια».

Αυτό που προκαλεί επιπλέον απογοήτευση στον Χάμιλτον είναι πως η Mercedes δεν έχει κάνει την πρόοδο που θα ήθελε σε σύγκριση με τη Red Bull Racing τους τελευταίους 12 μήνες.

Λιούις Χάμιλτον

Μετά τον αγώνα της Βραζιλίας, ανέφερε πως έχει μια υποψία για το λόγο που η W14 ήταν τόσο αργή σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ενόψει των δύο τελευταίων αγώνων στη σεζόν, ο Χάμιλτον θέλει η Mercedes να βρει λύσεις στα προβλήματα που τους ταλαιπώρησαν.

«Χάναμε τόσο πολύ χρόνο στις ευθείες και στις στροφές το μονοθέσιό μας γλιστρούσε τόσο πολύ. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γι’ αυτό. Πρέπει να δούμε γιατί συνέβη αυτό. Είναι ένα πισωγύρισμα αλλά ως ομάδα πρέπει να το ξεπεράσουμε. Πρέπει να κάνουμε εκτενή ανάλυση και είμαι σίγουρος πως θα βρούμε πράγματα που έπρεπε να είχαμε κάνει αλλιώς. Συνολικά όμως το μονοθέσιό μας δεν λειτούργησε σωστά, έτσι έχουν τα πράγματα», πρόσθεσε.

Η Mercedes έχει επιβεβαιώσει πως θα αλλάξει σχεδιαστική φιλοσοφία ενόψει της επόμενης χρονιάς και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool/getty, Mercedes/LAT

Related Articles

Ferrari set to announce Hewlett-Packard as title sponsor, per report

cars

Επίσημο: Αναβάλλονται και τα GP Ολλανδίας, Ισπανίας και Μονακό

cars

Verstappen stays on top during second practice at Suzuka

cars

Η Aston Martin παρουσίασε την νέα Vantage ως αυτοκίνητο ασφαλείας της

cars

F1 GP Άιφελ: Ματαιώθηκε και το FP2

cars

Η Ferrari θα είναι ερυθρόλευκη στο Grand Prix της Formula 1 στο Λας Βέγκας

cars

PACSUN MAKES FORMULA 1® DEBUT WITH FASHION ACTIVATION IN AUSTIN FOR THE FORMULA 1 LENOVO UNITED STATES GRAND PRIX 2023

cars

Το απόλυτο fail στην ταινία του Brad Pitt για την F1 – Δεν αλλάζουν ελαστικά στα pit stop (video)

cars

Formula 1: Εξετάζεται η εξισορρόπηση των κινητήρων σε όλες τις ομάδες

cars