CARSNEWS
F1 & RACES

Formula 1: Εξετάζεται η εξισορρόπηση των κινητήρων σε όλες τις ομάδες

Σε μία ακόμη νέα εποχή ενδέχεται να προχωρήσει η F1, αφού οι ομάδες της εξετάζουν την περίπτωση να έχουν όλες ισοδύναμους κινητήρες από το 2026 κι έπειτα.

Η Alpine πρότεινε την εξισορρόπηση των κινητήρων στο grid της Formula 1, καθώς η εξέλιξη των μονάδων ισχύος έχει σταματήσει από το 2022 και η γαλλική ομάδα βλέπει πως δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των περισσότερων ομάδων.

Επομένως, σύμφωνα με το Autosport, αφού ο κινητήρας της Alpine είναι 20 με 33 ίππους αργότερος, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, προχώρησε σε αυτή την κίνηση “ματ”. Ωστόσο, η άλλοτε Renault, είναι μία από τους προμηθευτές κινητήρων στο grid του πρωταθλήματος, μαζί με τις Mercedes, Ferrari, Red Bull/Honda, άρα έχει και το δικαίωμα να πραγματοποιήσει αλλαγές στις μονάδες ισχύος, με κύριο σκοπό την βελτίωση της αξιοπιστίας τους.

Αυτή η περίπτωση θα συζητηθεί στο Grand Prix του Βελγίου, όπως και το ενδεχόμενο κατάργησης ηλεκτρικών κουβερτών από το 2024. Οποιαδήποτε και αν είναι η απόφαση, θα πρέπει να σταλθεί στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΣΜΑ) της FIA, ούτως ώστε να εγκριθεί.//ΓΚ.

Related Articles

New Pirelli F1 deal to be announced next week

cars

ΑΝΤ1: Όλα όσα θα δούμε τη νέα τηλεοπτική σεζόν

cars

I love the new TAG Heuer Formula 1 Kith watches, but I wish they weren’t limited editions

cars

Ο Χάμιλτον σχεδιάζει το δικό του πολυτελές ρολόι, υπάρχουν μόνο 44 σε ολόκληρο τον κόσμο

cars

Τελικά τι πλεονέκτημα χαρίζει το σύστημα DAS;

cars

Formula 1: Έκπληξη στην Σιγκαπούρη (pic)

cars

The two F1 rules problems Perez’s recent mishaps expose

cars

Fernando Alonso signs new Aston Martin F1 contract

cars

Η Aston Martin ξεκαθάρισε το μέλλον του Στρολ στην ομάδα

cars