CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Χάμιλτον συνεχίζει να γράφει νέα ρεκόρ στην F1

Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 και οδηγός της Mercedes-AMG έφυγε από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας έχοντας θέσει νέα ρεκόρ.

Το Grand Prix Ισπανίας του 2024 έμελλε να αποδειχθεί ο καλύτερος φετινός αγώνας του Λιούις Χάμιλτον στη Formula 1. O Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG ξεκίνησε από την 3η θέση κι έπειτα από 66 γύρους γεμάτους μάχες κατάφερε να τερματίσει τρίτος πίσω από τους Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις.

Αυτή ήταν η πρώτη του φετινή παρουσία στο βάθρο και συνδυάστηκε με την επίτευξη ενός νέου ρεκόρ στη Formula 1. O Χάμιλτον έφτασε τις 18 συνεχόμενες σεζόν στις οποίες ανεβαίνει τουλάχιστον μία φορά στο βάθρο των νικητών. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό επίτευγμα που δείχνει τη διάρκεια που οδηγεί σε κορυφαίο επίπεδο και δύσκολα μπορεί κάποιος να το επαναλάβει.

18 years of @LewisHamilton on the @F1 podium, powered by Mercedes 🚀 pic.twitter.com/SFBHGs8qUQ

— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) June 24, 2024

Όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Ο Χάμιλτον είναι πλέον ο Βρετανός με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια καριέρα στη Formula 1. Στο Grand Prix Ισπανίας ξεπέρασε τον Τζένσον Μπάτον, ο οποίος ήταν στο σπορ για 17 χρόνια, 2 μήνες και 6 ημέρες. Με δεδομένο πως ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με τη Scuderia Ferrari, αυτό το ρεκόρ θα μεγαλώσει κι άλλο.

Τζένσον Μπάτον

Ο Χάμιλτον είναι στατιστικά ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της Formula 1. Μετράει 103 νίκες και 104 pole position, ενώ έχει ανέβει 198 φορές στο βάθρο και φέτος έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τις 200 παρουσίες στις τρεις πρώτες θέσεις Grand Prix.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG media

Related Articles

F1’s new points system on course to get support it needs

cars

«Schoey»: η αμφιβόλου υγιεινής συνήθεια, που έγινε λατρεία (video)

cars

Η Ferrari βρήκε ήδη τον αντικαταστάτη του Binotto

cars

F1: Τα χρώματα της Williams για τρία GP στην Ασία

cars

Η Nike μπλοκάρει τον παγκόσμιο πρωταθλητή

cars

Grand Prix Ολλανδίας – Practice 1: Επιστροφή με δοκιμή του εδάφους από τη Formula 1

cars

Ο Χάμιλτον έπεσε «θύμα» της περιέργειάς του

Bury

To F1 Vlog του Grand Prix του Τέξας

cars

Η ασφάλεια της Bugatti Bolide είναι επική

cars