CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Τα χρώματα της Williams για τρία GP στην Ασία

H ομάδα Formula 1 της Williams αποκάλυψε την ειδική περιβολή στα χρώματα της Gulf Oil που θα χρησιμοποιήσει για τα φετινά Grand Prix Σιγκαπούρης, Ιαπωνίας και Κατάρ.

Η ομάδα της Williams είχε ανακοινώσει στο GP Μονακό ότι θα επέτρεπε στους οπαδούς να επιλέξουν το χρωματισμό του μονοθεσίου της για τα GP Σιγκαπούρης, Ιαπωνίας και Κατάρ του φετινού Πρωταθλήματος της Formula 1.

Η Williams θα επαναφέρει τα χρώματα του χορηγού της, Gulf Oil, τα οποία έχουν γράψει ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, κοσμώντας το Ford GT40 που κέρδισε τις 24 Ώρες του Le Mans το 1968 με οδηγούς τους Pedro Rodriguez και Lucien Bianchi και το 1969 με τους Jacky Ickx και Jackie Oliver, ενώ στη συνέχεια κόσμησε και τις Porsche 917 στο θρυλικό αγώνα αντοχής.

H βρετανική ομάδα είχε δώσει τέσσερις επιλογές στους ψηφοφόρους, με τις ονομασίες Heritage, Contemporary, Visionary και Bolder than Bold. Το πρώτο θύμιζε κάπως το χρώμα της McLaren του 2021 στο GP Μονακό και αντανακλούσε τη μακρά ιστορία της Gulf στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Οι άλλες τρεις ήταν σύγχρονες ερμηνείες του θέματος της Gulf.

Κατά την παρουσίαση του εγχειρήματος, ο επικεφαλής της ομάδας της Williams, James Vowles, ανέφερε ότι του άρεσε περισσότερο η επιλογή Heritage, αλλά τελικά οι οπαδοί επέλεξαν την έκδοση Bolder than Bold σε μια οριακή νίκη έναντι της Heritage, με περισσότερες από 180.000 ψήφους στους τρεις νοκ-άουτ γύρους της ψηφοφορίας.

Η νέα εμφάνιση παρουσιάστηκε στο Λονδίνο και θα εφαρμοστεί επίσης σε ένα μονοθέσιο επίδειξης της Williams στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood αυτό το Σαββατοκύριακο, πριν χρησιμοποιηθεί από τα αγωνιστικά μονοθέσια της βρετανικής ομάδας για Σιγκαπούρη και τους δύο αγώνες που την ακολουθούν.

Google News icon

Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!

Related Articles

Τι κάνει ένα μονοθέσιο μέσα σε καζίνο; (vid)

cars

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ F1 ΒΕΛΓΙΟ (03/09/2023)

cars

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Η τελευταία pole της χρονιάς στον Verstappen

cars

To πρόγραμμα του Grand Prix Κατάρ της F1 αυτό το τριήμερο

cars

F1 2024: Οι πέντε πιο σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς ενόψει της νέας σεζόν

cars

Formula 1: Μαγικός Χάμιλτον πήρε την pole position στο GP της Ουγγαρίας

cars

Mirage offering new VIP ticket deal to Formula 1 Las Vegas Grand Prix

cars

Alpine bolster engine division with appointment of new power unit Technical Director Eric Meignan

cars

Η μέρα της μαρμότας (+video)

cars