CARSNEWS
F1 & RACES

Πίσω στις ρίζες του: Η κίνηση-σοκ του Bottas που θα αλλάξει το silly season της F1

Η επονομαζόμενη «silly season» στη Formula 1 βρίσκεται στο απόγειό της. Το grid του 2025 αρχίζει να διαμορφώνεται σταδιακά, με ολοένα και περισσότερους οδηγούς να επιβεβαιώνουν για ποια ομάδα θα οδηγήσουν την επόμενη σεζόν.

Ήδη γνωρίζουμε το ένα από τα δύο ονόματα που θα πλαισιώσουν τη Sauber πριν την είσοδο της Audi το 2026, με τον Nico Hulkenberg να εξασφαλίζει το μέλλον του για τα επόμενα 3 τουλάχιστον χρόνια. Με το ρεπορτάζ να θέλει τον Carlos Sainz να είναι το φαβορί για τη δεύτερη θέση στην Audi, το ερώτημα που δημιουργείται είναι: Που θα βρεθούν οι Valtteri Bottas και Zhou Guanyu;

Μπορεί για τον Κινέζο η απάντηση να μην είναι σαφής προς το παρόν, όμως νέες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως σχετικά με το μέλλον του Bottas. Σύμφωνα με δημοσίευμα του αυστραλιανού μέσου, Speedcafe, ο Φινλανδός αναμένεται να επιστρέψει στη Williams to 2025, την ομάδα από όπου ξεκίνησε την καριέρα του το 2013.

Ο Bottas εθεάθη να βγαίνει από τη φιλοξενία της ομάδας κατά τη διάρκεια του GP Εμίλια Ρομάνια, έχοντας έρθει σε επαφή με τον team principal, James Vowles. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ποια ήταν η φύση της συζήτησής του με τον Vowles, ο Bottas απάντησε: «Ήταν φυσιολογικά πράγματα, μιλήσαμε για τη ζωή! Φυσικά, όταν είσαι στην ελεύθερη αγορά, πρέπει να τσεκάρεις τι συμβαίνει γύρω σου. Είναι μια πολύ φυσιολογική κατάσταση όταν είσαι ελεύθερος.»

Συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι τις επόμενες εβδομάδες, τα πράγματα θα αρχίσουν να κινούνται. Αυτός είναι ο στόχος.»

Μια τέτοια κίνηση θα έβλεπε τον Logan Sargeant εκτός ομάδας και πιθανώς εκτός F1 συνολικά, ενώ θα άφηνε και τον Andrea Kimi Antonelli, που φημολογούνταν ότι θα έπαιρνε εκείνος τη θέση του στη Williams, στο πλευρό του Alex Albon, χωρίς «σίγουρη» θέση.

Να σημειωθεί ότι πριν μερικές εβδομάδες, η Williams είχε κάνει αίτηση για ειδική άδεια, προκειμένου να χορηγηθεί η Superlicense στον 17χρονο Antonelli πριν ενηλικιωθεί τον ερχόμενο Αύγουστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Verstappen: «Λίγο έλειψε να μην τερματίσω» – Τι δυσκόλεψε τον αγώνα του

Norris: «Θα περνούσα τον Verstappen αν είχα ακόμη δύο γύρους»

F1: Οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών μετά το GP Εμίλια Ρομάνια

Related Articles

F1 set for talks over key tyre change

cars

Η Ferrari θα είναι ερυθρόλευκη στο Grand Prix της Formula 1 στο Λας Βέγκας

cars

Mετακομίζει η F1 στην Αμερική

cars

Τι λέει ο Sainz για τα σενάρια για τη Ferrari;

cars

New Mercury Racing V8 engine for the 2024 Formula 1 Motocross season

Bury

A Formula 1 legend has signed a new contract with their team

Bury

Video: The challenges that Charles Leclerc faces in the new Formula 1 car from Ferrari.

Bury

H Red Bull δεν σκέφτεται την επιστροφή του Vettel

cars

Gary Anderson’s take on FIA’s radical new F1 ‘spray guard’ trial

Bury