CARSNEWS
AUTONEWS

Παγκόσμιο Αυτοκίνητο από Γυναίκες. Ο τίτλος στο Land Rover Defender

Είναι ένας θεσμός που αφορά την ανάδειξη με ψήφο του καλύτερου παγκόσμιου αυτοκινήτου, με την διαφορά ότι μετέχουν μόνο γυναίκες και συγκεκριμένα 50 γυναίκες δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου από 38 χώρες, που έχουν δικαίωμα ψήφου στον σχετικά νέο θεσμό που ξεκίνησε το 2009 από την πρωτοβουλία μίας συναδέλφου από την Νέα Ζηλανδία. Η εκλογή γίνεται σε τρία στάδια όπου αναδεικνύονται τα καλύτερα αυτοκίνητα σε διάφορες κατηγορίες όπως πόλης, οικογενειακό, πολυτελές, μικρό SUV και τελευταία ηλεκτρικό, σηματοδοτώντας την αλλαγή στην αυτοκίνηση. Υπάρχει όμως και ο απόλυτος νικητής που για αυτήν την φορά ήταν το Land Rover Defender.

Δεν είναι γυναικείο

Είναι γυναικεία υπόθεση η εκλογή του νικητή στον θεσμό και αφήνω να το εξηγήσει η  Μάρτα Γκαρσία Εκτελεστική Πρόεδρος του Γυναικείου Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς που δήλωσε μετά την λήξη της διαδικασίας. «Το Γυναικείο Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς είναι η μόνη κριτική επιτροπή στον κόσμο που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες δημοσιογράφους. Αυτό του δίνει τεράστια αξία επειδή οι αποφάσεις του αντιπροσωπεύουν τις προτιμήσεις και τις προτιμήσεις εκατομμυρίων γυναικών οδηγών σε όλο τον κόσμο.

Αλλά τα αυτοκίνητα δεν έχουν φύλο και δεν υπόκεινται σε στερεότυπα, οπότε οι νικητές αυτών των βραβείων είναι, απλά, τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Ο στόχος των βραβείων είναι να επιλέγουμε τα καλύτερα αυτοκίνητα της χρονιάς. Αυτά δεν είναι «γυναικεία αυτοκίνητα» γιατί δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, τα αυτοκίνητα επιλέγονται με βάση τις αρχές που καθοδηγούν όλους τους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, της ποιότητας, της τιμής, του σχεδιασμού, της δυναμικής οδήγησης και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Να θυμίσουμε κλείνοντας ότι από τις  πρώτες θέσεις του θεσμού έχουν περάσει τα Ford Fiestα, Mercedes-Benz S-Class SW Volvo XC90 Hyundai Ioniq SW, Volvo XC40 Mazda 3.

The post Παγκόσμιο Αυτοκίνητο από Γυναίκες. Ο τίτλος στο Land Rover Defender first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

40 χρονια Quattro από την Audi. Ηταν η μεγάλη αλλαγή

cars

Ένα ακόμα teaser του Opel Manta GSe ElektroMOD.

cars

Νέο Subaru BRZ. Πρακτικό, προσιτό αλλά πάνω απ’ όλα, σπορ!

cars

Σαρώνει στην Ευρώπη το e-Power της Nissan

cars

Η Peugeot στο WEC 2023

cars

Skoda. Με ένα κλικ ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα σε προνομιακές τιμές

cars

Η Toyota επιβεβαιώνει το νέο, μικρό SUV της!

cars

Nissan Qashqai 1.7 DCi 150PS 4×4. Πλήρες

cars

Volvo. Βάζει κόφτη στα 180 χλμ./ώρα στα μοντέλα της  

cars