CARSNEWS
MARKET

Ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πιο αξιόπιστα;

To Consumer Reports το οποίο ανακοινώνει έρευνες που προέρχονται από δεδομένα ιδιοκτητών εκατοντάδων χιλιάδων οχημάτων, αποκάλυψε νέα στοιχεία σχετικά με την αξιοπιστία ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με την εν λόγω εταιρεία, τα EV ως κατηγορία έχουν πιο συχνά προβλήματα από άλλα οχήματα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλα βγάζουν ζημιές, αφού υπάρχουν και τα πιο αξιόπιστα.

Πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τα λιγότερα προβλήματα είναι το Kia EV6, όμως ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλά και για πολύ καιρό. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται το Tesla Model 3. Τα δεδομένα από περισσότερους από χίλιους κατόχους Tesla Model 3 αναφέρουν ότι κάθε έτος μοντέλου που ξεκινά από το 2018 έχει είτε μέση, είτε καλύτερη αξιοπιστία. Την τρίτη θέση κατέχει το Nissan LEAF δεύτερης γενιάς. Το Consumer Reports συνιστά και τα τρία μοντέλα.

Θεωρητικά, τα ηλεκτρικά οχήματα θα πρέπει να είναι πιο αξιόπιστα από τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης για τον απλούστατο λόγο έχουν πολύ λιγότερα εξαρτήματα. Δεν διαθέτουν μετάδοση με διαφορικά, συστήματα ανάφλεξης και καυσίμου, βαλβίδες και εξάτμιση. Επίσης, δεν υπάρχει λάδι κινητήρα ή μπουζί για αλλαγή, αντλίες νερού για διαρροή ή υγρό κιβωτίου ταχυτήτων. Ακόμη και το σύστημα πέδησης δεν επιβαρύνεται πολύ λόγω του αναγεννητικού φρεναρίσματος που φορτίζει την μπαταρία.

Ωστόσο, τα δεδομένα έρευνας της CR δείχνουν ότι ως κατηγορία, τα EV τείνουν να είναι πιο προβληματικά από συγκρίσιμα βενζινοκίνητα ή υβριδικά μοντέλα. Οι ιδιοκτήτες πολλών νέων EV ανέφεραν προβλήματα που σχετίζονται με τις μπαταρίες, τη φόρτιση τους ηλεκτροκινητήρες και τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης.

Πολλά από τα πιο νέα EV προέρχονται από εταιρείες που παράγουν συμβατικά αυτοκίνητα για πολλές δεκαετίες, όμως στα ηλεκτρικά είναι καινούργιες. Όμως, η Tesla και η Nissan κατασκευάζουν μαζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για πάνω από μια δεκαετία τώρα, γεγονός που τους δίνει ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι πολλών ανταγωνιστών. Το Nissan LEAF και το Tesla Model 3 έχουν πολύ λίγα προβλήματα με τις μπαταρίες, τους ηλεκτρικούς κινητήρες ή τη φόρτιση. Παρόλα αυτά τα υπόλοιπα Tesla βρίσκονται κάτω από το μέσο όρο σε αξιοπιστία με προβλήματα στις αναρτήσεις και στην ποιότητα κατασκευής.

Related Articles

Ανακαλούνται 4.820 Honda για τους αερόσακους

cars

Εταιρική ευθύνη Mercedes-Benz Ελλάς: Εξωστρέφεια και δέσμευση για ανάπτυξη

cars

Κορίνα Σουμάχερ: «Τα μεγάλα πράγματα ξεκινούν με μικρά βήματα»

cars

Ανάκληση των Honda Civic, CRV και HRV

cars

Διπλή διάκριση αξιοπιστίας για την Peugeot

cars

Η Porsche Boxster βάζει στη θέση του το Nissan Z

cars

Ρεκόρ πωλήσεων η Tesla παρά τους μπελάδες

cars

Η πιο δυνατή Lamborghini όλων των εποχών!

cars

Reverse Black Friday από τη Citroen

cars