CARSNEWS
NEW MODELS

Ποιους κινητήρες καταργεί η BMW;

Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα πλάνα της εταιρίας για το μέλλον. Όπως δήλωσε ο Klaus Froehlich η BMW θα εστιάσει στον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της λανσάροντας περισσότερα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να υπάρξουν και ορισμένες περικοπές σε κινητήρες που δεν θα αντικατασταθούν.

Ανάμεσα στα μηχανικά σύνολα που θα καταργηθούν είναι ο τρικύλινδρο diesel των 1.500 cc ο οποίος δεν θα μπορεί να αναβαθμιστεί στην επόμενη αυστηρότερη προδιαγραφή Euro. Ο λόγος έχει να κάνει καθαρά με το κόστος εξέλιξης και αναβάθμισης κάνοντας ασύμφορη την επιλογή του από το αγοραστικό κοινό.

Οι φήμες για την κατάργηση του V12 επιβεβαιώνονται και από τον Froehlich αφού η ζήτηση για αυτό τον κινητήρα έχει περιορισθεί σημαντικά και πλέον η παραγωγή του έχει γίνει και αυτή ασύμφορη για την εταιρία. Ένας άλλος diesel που θα καταργηθεί είναι και ο εξακύλινδρος με τα τέσσερα turbo.

Πάντως, ο υπεύθυνος του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της BMW τονίζει πως παρόλο που υπάρχουν πλάνα και για τα fuel cells τεχνολογίας οχήματα, η εταιρία του θα συνεχίσει να παράγει κινητήρες πετρελαίου για τουλάχιστον τα επόμενα 20 χρόνια και κινητήρες βενζίνης για όχι λιγότερο από 30 χρόνια.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Porsche: Ειδική έκδοση της 911 προς τιμή του Jacky Ickx (video)

cars

Η Toyota Corolla αγρίεψε με τη βοήθεια της Apex!

cars

-39% οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων το Μάρτιο

cars

Ηλεκτροκίνητη BMW iX3: Με 286 ίππους και αυτονομία 440 χιλιομέτρων

cars

Έτσι «αγόρασε» τη θέση του στη Williams ο Latifi

cars

Σπάει ταμεία το… διαστημικό Tesla Cybertruck

cars

Lamborghini SCV12: Προ των πυλών ο δωδεκακύλινδρος ταύρος των 830 ίππων

cars

Νέο Ford Fiesta, ένα ξεχωριστό, ευέλικτο και ευχάριστο οδηγικά supermini!

cars

Nyobolt concept: Η Elise που… ηλεκτρίζει

cars