CARSNEWS
F1 & RACES

Πού θα γίνει ο πρώτος αγώνας του Χάμιλτον με τα κόκκινα της Ferrari

H φετινή σεζόν είναι η 12η και τελευταία του Χάμιλτον στην Mercedes-AMG F1. Από το 2025 θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Scuderia Ferrari.

Η «μεταγραφή του αιώνα» στη Formula 1 ολοκληρώθηκε και επίσημα το βράδυ της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου 2024. Ο Λιούις Χάμιλτον θα οδηγεί από το 2025 για τη Scuderia Ferrari, αφήνοντας πίσω του 12 χρόνια με την ομάδα της Mercedes. Σε αυτή την περίοδο, ο Βρετανός κατέκτησε τους 6 από τους 7 συνολικά τίτλους του, ενώ τη βοήθησε να κατακτήσει 8 πρωταθλήματα κατασκευαστών.

Ο 39χρονος οδηγός θα ντυθεί στα κόκκινα στις αρχές του 2025, με στόχο να βοηθήσει τη Ferrari να επιστρέψει στους τίτλους. Το συμβόλαιό του προβλέπει ετήσιες απολαβές άνω των 50 εκατ. δολαρίων, ποσό που είναι 1,5 φορά αυτού που παίρνει ο Σαρλ Λεκλέρ από τους Ιταλούς.

Ο Λιούις Χάμιλτον θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε Grand Prix της F1 με το κόκκινο μονοθέσιο στον εναρκτήριο αγώνα του 2025. Παρότι η Formula 1 δεν έχει ανακοινώσει το καλεντάρι εκείνου του έτους, οι διοργανωτές του GP Αυστραλίας «βιάστηκαν» να ανακοινώσουν ότι το ντεμπούτο του επτάκις πρωταθλητή με την Ferrari θα γίνει στο Άλμπερτ Παρκ. Λίγες ώρες αργότερα, μετά από προφανώς παρέμβαση της F1, «κατέβασαν» τις σχετικές αναρτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία των διοργανωτών του GP Αυστραλίας με την Liberty Media προβλέπει ότι σε ορισμένα από τα χρόνια συμβολαίου ανάμεσα στις δύο πλευρές, ο εναρκτήριος αγώνας θα γίνεται στην πόλη της Μελβούρνης. Παραμένει πάντως προς επιβεβαίωση, ότι το 2025 θα είναι ένα από αυτά τα έτη.

Χάμιλτον

Photo Credits: Gazzetta/Χρήστος Ζωΐδης

Related Articles

Στο Las Vegas τα πιο ακριβά εισιτήρια στην ιστορία της F1!

cars

H Formula 1 δεν το κουνάει από την Αυστρία

cars

Αυτό είναι το όνομα της νέας Ferrari του 2024 (vid)

cars

Η Μαδρίτη ετοιμάζεται και θέλει αγώνα F1

cars

Why F1 2026 worst case fears could be key to new rules success

cars

O Briatore απέρριψε δύο φορές τη Ferrari

cars

Εντυπωσίασε τη Yamaha o Hamilton

cars

F1: Οι ομάδες αντιδρούν στην Andretti-Cadillac

cars

Τα αθλητικά στην TV – Αθλητικός Κόσμος / Αθλητικά Νέα / Ειδήσεις / Sport

cars