CARSNEWS
F1 & RACES

Οι 5+1 ηχηρότερες μετεγγραφές στην ιστορία της F1

Με αφορμή τη σοκαριστική μετακίνηση του Λιούις Χάμιλτον στη Scuderia Ferrari, θυμόμαστε τις μετεγγραφές οδηγών της Formula 1 που προκάλεσαν πάταγο.

  • Προστ στη Ferrari
  • Σένα στη Williams
  • Σουμάχερ στη Ferrari
  • Αλόνσο στη McLaren
  • Φέτελ στη Ferrari
  • Χάμιλτον στη Ferrari

Η Scuderia Ferrari έκανε το «κόλπο γκρόσο» στη χειμερινή περίοδο ανακοινώνοντας την απόκτηση του Λιούις Χάμιλτον από τη Mercedes-AMG. O Βρετανός «έριξε» τη βόμβα βάζοντας την υπογραφή του με την ομάδα του Μαρανέλο και θα αφήσει τα «ασημί βέλη» στο τέλος της φετινής χρονιάς.

Η κίνηση του Χάμιλτον να αποχωρήσει από το γερμανικό στρατόπεδο προκάλεσε πάταγο τόσο στον κόσμο της Formula 1 όσο και σε όλο το φάσμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ωστόσο αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που έγιναν τεράστιες ανατροπές με μετακινήσεις οδηγών στο παρελθόν.

BREAKING: Lewis Hamilton to join Ferrari in 2025!#F1 @LewisHamilton @ScuderiaFerrari pic.twitter.com/M5QrB5pM8G

— Formula 1 (@F1) February 1, 2024

Με αφορμή τη σοκαριστική κίνηση του Χάμιλτον να πάει ση Ferrari ας θυμηθούμε ανάλογες περιπτώσεις από το παρελθόν της F1

Προστ στη Ferrari

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 η McLaren αποφάσισε να εντάξει στο δυναμικό της τους δύο καλύτερους οδηγούς της εποχής: Άιρτον Σένα και Αλέν Προστ. Η συνύπαρξή τους μόνο αρμονική δεν ήταν, καθώς συνδυάστηκε με έντονη ίντριγκα και επαφές στην πίστα. Το 1989 ο Προστ δεν ήταν χαρούμενος που η McLaren ήθελε τον Σένα ως ηγέτη της και αποφάσισε να αφήσει τη βρετανική ομάδα για χάρη της Scuderia Ferrari.

Σένα στη Williams

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η McLaren άρχιζε την καθοδική της πορεία. Έπειτα από μια σειρά επιτυχιών, η Honda δεν ήθελε να επενδύσει στην «ατμοσφαιρική εποχή» και έδειχνε σιγά-σιγά σημάδια αποχώρησης. Αυτό οδήγησε τον Άιρτον Σένα να αναζητήσει αλλού το μέλλον του, αλλά αυτό δεν το κατάφερε πριν το 1994. Η επιλογή του ήταν η ομάδα της Williams η οποία ήταν ένα από τα πρώτα ονόματα εκείνης της εποχής. Δυστυχώς η μετακίνησή του στη βρετανική ομάδα αποδείχθηκε μοιραία.

Σουμάχερ στη Ferrari

Ο Μίκαελ Σουμάχερ έκανε πάταγο στον κόσμο της Formula 1 με την ανερχόμενη ομάδα της Benetton. O Γερμανός βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την καλύτερη δυνατή στιγμή και πήρε δύο παγκόσμιους τίτλους. Όμως η δίψα του ήταν μεγάλη και ήθελε να συνδυάσει το όνομά του με μία μεγάλη ομάδα. Έτσι, πήρε την απόφαση να πάει στη Scuderia Ferrari με την οποία κατέκτησε άλλα πέντε πρωταθλήματα.

Αλόνσο στη McLaren

Από την πρώτη στιγμή ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε αίσθηση στον κόσμο της Formula 1. Στην ομάδα της Renault είχε τη δυνατότητα να εξελιχθεί ως οδηγός και να δείξει το τεράστιο ταλέντο του. Η γαλλική ομάδα έφτασε να πρωταγωνιστεί το 2005. Εκείνη τη χρονιά ο Αλόνσο αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στη ζωή του. Βέβαια, πριν κατακτήσει τον τίτλο, η McLaren του έκανε κρούση και υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ισπανό για το 2007. Βέβαια η σχέση τους δεν είχε αίσιο τέλος.

Φέτελ στη Ferrari

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν αυτός που έγραψε ιστορία με τη Red Bull Racing κατακτώντας τέσσερις συνεχόμενους τίτλους από το 2010 έως το 2013. Ο Γερμανός ήταν στη φόρμα της ζωής του, ωστόσο ήθελε μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Η κακή του σεζόν το 2014 τον ώθησε στην έξοδο από τους «ταύρους» και επέλεξε τη μεγάλη του αγάπη: τη Scuderia Ferrari. Το 2015 ντύθηκε στα κόκκινα και κέρδισε μόλις στο δεύτερο αγώνα του με την ιταλική ομάδα. Το όνειρό του όμως να γίνει πρωταθλητής δεν εκπληρώθηκε

Χάμιλτον στη Ferrari

Το… φλερτ ανάμεσα στους Λιούις Χάμιλτον και Scuderia Ferrari υπήρχε για χρόνια. Ο Βρετανός όμως ήταν πιστός στρατιώτης της Mercedes-AMG, μια ομάδα με την οποία πήρε 6 τίτλους και είχε γίνει η δεύτερη οικογένειά του. Όμως εκεί που δεν το περιμέναμε, ο Χάμιλτον έκανε την έκπληξη, ενεργοποίησε όρο αποδέσμευσης από το συμβόλαιό του με τη γερμανική ομάδα και υπέγραψε με τη Scuderia Ferrari για το 2025.

Related Articles

Bruce McLaren: Ο τελευταίος οδηγός στην F1 που κέρδισε με μονοθέσιο που είχε τ’ όνομά του!

cars

Ζήσε το όπως στη Formula 1

cars

F1, Ιταλικό Γκραν Πρι, η προεπισκόπηση της Pirelli

cars

F1 News: Pirelli’s New Contract With Formula One To Be Its Last One

cars

LIVE COVERAGE – Sprint Shootout in the United States

cars

GP ΗΠΑ: Cowboy Max!

cars

Ποια προσωπικότητα επηρέασε περισσότερο την F1;

cars

F1: Πότε ξεκινούν οι παρουσιάσεις των μονοθεσίων

cars

Formula1: Αύριο το γκραν πρι Βραζιλίας

cars