CARSNEWS
F1 & RACES

Προβλήματα και ανησυχίες για τους κανονισμούς του 2026

Οι κανονισμοί της Formula 1 του 2026 δεν έχουν κερδίσει την εύνοια των ομάδων που έχουν τεράστια παράπονα από την FIA.

Λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στο Grand Prix Καναδά η FIA μαζί με τη Formula 1 παρουσίασαν τους νέους τεχνικούς κανονισμούς του 2026. Το κορυφαίο σπορ μπαίνει σε μία νέα εποχή με την εμφάνιση και τη σχεδίαση των μονοθεσίων να αλλάζουν σε τεράστιο βαθμό.

Μπορεί να δημιουργήθηκε ενθουσιασμός στον κόσμο της Formula 1 γύρω από τους νέους κανονισμούς, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για τις ομάδες. Στα εργοστάσια ήδη εργάζονται πάνω στα μονοθέσια του 2026 κάνοντας διαρκώς προσομοιώσεις. Από τα δεδομένα που έχουν μέχρι τώρα, όμως, τα παράπονα είναι πολλά. Το κύριο παράπονο είναι η υψηλή ταχύτητα στις ευθείες και η έλλειψη ταχύτητας στις στροφές.

F1 2026

Ο τεχνικός διευθυντής μονοθεσίων της FIA, Νικόλας Τομπάζης, παραδέχθηκε πως θα χρειαστεί να παρέμβουν στους κανονισμούς του 2026: «Υπάρχουν ορισμένα πράγματα τα οποία πρέπει να βελτιώσουμε και άλλα να συζητήσουμε με τις ομάδες. Έχουμε πλήρη επίγνωση των ανησυχιών που έχουν οι ομάδες».

Για επικείμενη αλλαγή στους κανονισμούς προϊδέασε και ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ: «Σχετικά με το σασί, η FIA με τις ομάδες πρέπει να βελτιώσουν τους κανονισμούς. Αυτή τη στιγμή η απόδοση των μονοθεσίων δεν είναι καλή. Είμαι όμως αισιόδοξος πως θα πετύχουμε τους στόχους μας. Πιστεύω πως υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε στους τεχνικούς κανονισμούς. Όμως στον τομέα των κινητήρων οι κανόνες βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο».

— FIA (@fia) June 6, 2024

Φωτογραφίες: FIA/X

Related Articles

F1 News: Alpine Signs New Executive Technical Director After Shock McLaren Exit

Bury

Επεκτείνεται το shut down στα εργοστάσια της F1

cars

Φόρος τιμής στον σπουδαίο Bruce McLaren (video)

cars

H FIA απέρριψε νέα ομάδα στην F1 που θα είχε γυναίκα οδηγό

cars

Η General Motors ανακοίνωσε την είσοδό της ως κατασκευαστής κινητήρων

cars

F1 GP Ισπανίας: Grand Slam Max!

cars

H F1 αντικαθιστά τα αναβληθέντα GP με… Virtual αγώνες

cars

Formula 1: Συζητήθηκε η αλλαγή στο σύστημα βαθμολόγησης

Bury

Ο Kimi Raikkonen μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto (vids)

cars