CARSNEWS
F1 & RACES

Η General Motors ανακοίνωσε την είσοδό της ως κατασκευαστής κινητήρων

Ο Αμερικανός γίγαντας ανακοίνωσε επίσημα τη μελλοντική ανάμειξή του στον κόσμο της Formula 1, αρχής γενομένης από το 2028, υπό μία προϋπόθεση.

Είναι ήδη γνωστό πως η General Motors έχει συμμαχήσει με την Andretti Global ώστε να δημιουργήσουν μια νέα, 11η ομάδα στη Formula 1. Ωστόσο η στήριξη που έχει λάβει η αμερικανική ομάδα του Μάικλ Αντρέτι δεν ήταν αυτή που θα περίμενε. Πράγμα λογικό γιατί οι υπάρχουσες ομάδες δεν θέλουν να μοιραστούν τα έσοδα από την εμπλοκή τους στο σπορ.

Όμως η FIA έχει δώσει το πράσινο φως και η Andretti προχώρησε σε μία κίνηση ματ που να “αναγκάσει” τις ομάδες να αποδεχθούν την είσοδο της Andetti-Cadillac στο σπορ. Λίγα 24ωρα πριν ξεκινήσει η δράση στο Grand Prix Λας Βέγκας, η General Motors ανακοίνωσε πως θέλει να εισέλθει στη Formula 1 επίσημα από το 2028 αλλά όχι ως απλός χορηγός – ως κατασκευαστής κινητήρων.

Andretti Cadillac

Η αμερικανική εταιρεία δήλωσε επίσημη συμμετοχή στην FIA ως κατασκευαστής μονάδων ισχύος και θα προμηθεύει αποκλειστικά την Andretti. Έτσι, θα πλαισιώσει τις: Mercedes, Ferrari, RBPT-Ford, Honda, Alpine και Audi ως ο έβδομος διαφορετικός κατασκευαστής μονάδων ισχύος στη Formula 1.

Ο πρόεδρος της GM, Μαρκ Ρόις, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που η ομάδα της Andretti-Cadillac θα εφοδιάζεται από δικούς μας κινητήρες. Με τη βαθιά μας τεχνογνωσία στη μηχανική και στους αγώνες, είμαστε σίγουροι ότι θα αναπτύξουμε μια επιτυχημένη μονάδα ισχύος για τη Formula 1 και θα έχουμε την Andretti-Cadillac ως την εργοστασιακή μας ομάδα. Θα λειτουργήσουμε με τους καλύτερους μηχανικούς στο υψηλότερο επίπεδο, με πάθος και αξιοπρέπεια που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του σπορ σε όλο τον κόσμο».

Η Andretti-Global σχεδιάζει να εισέλθει στη Formula 1 το 2025 ως η 11η ομάδα, ωστόσο θα πρέπει για τις πρώτες τρεις σεζόν να προμηθευτεί έναν εκ των κινητήρων των Mercedes, Ferrari, RBPT-Honda ή Renault/Alpine. Ωστόσο για να το πράξει αυτό, πρέπει να έρθει σε εμπορική συμφωνία με την FOM. Εάν δεν το καταφέρει και οι προσπάθειές της πέσουν στο κενό, τότε η General Motors δεν πρόκειται να εισέλθει στη Formula 1.

Φωτογραφίες: GM, Andretti

Related Articles

Δεν παίρνεις δίπλωμα ποτέ -Δείτε πώς εξετάζουν τους νέους οδηγούς στην Κίνα

cars

Ο Φερστάπεν μιλά για την υπόθεση Χόρνερ και τις φήμες περί ρήξης στις σχέσεις τους

cars

Formula 1: Grand Prix Αυστρίας με ελκυστικές αποδόσεις

cars

To GP Ρωσίας από πλευράς ελαστικών

cars

How will the new Formula 1 Sprint rule affect Max Verstappen’s record?

Bury

Αποκαλύφθηκε η νέα υπερδύναμη για την F1 και το motorsport

cars

Το ανησυχητικό μήνυμα του Νόρις

cars

FIA Thursday press conference – 2023 Qatar Grand Prix

cars

Επίσημη ματαίωση και για τα GP Αζερμπαϊτζάν και Ιαπωνίας

cars