CARSNEWS
F1 & RACES

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ F1 ΒΕΛΓΙΟ (30/07/2023)

Φορμουλα 1

Τελευταίος αγώνας πριν την καλοκαιρινή διακοπή με Sprint Race στο ιστορικό Σπα του Βελγίου. Μετά το 2/2 στον τελευταίο αγώνα, θα επιχειρήσουμε κι εμείς να κλείσουμε επιτυχώς με τα προγνωστικά της F1.

Τί έγινε στην Ουγγαρία

Ο Μαξ Φερστάπεν επικράτησε και στο Hungaroring, συνεπώς ένας πιλότος της Ρεντ Μπουλ είδε πρώτος την καρό σημαία για 12η συνεχομένη φορά, που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Φόρμουλα 1. Χρειάστηκε η προσπέραση στον Poleman, Λιούις Χάμιλτον, στην πρώτη στροφή του αγώνα, για να πάρει την 44η νίκη της καριέρας του.

Αντίθετα, ο Χάμιλτον δεν εκμεταλλεύτηκε την Pole position και βρέθηκε 4ος μόλις στις πρώτες στροφές του αγώνα. Ο Λάντο Νόρις διατήρησε την 2η θέση, στο δεύτερο συνεχόμενο βάθρο για την ΜακΛάρεν, κάτι που έχει να συμβεί από το 2012. Ο Σέρχιο Πέρεζ συμπλήρωσε το βάθρο στην Βουδαπέστη, σε ακόμη έναν αγώνα με πολλές προσπεράσεις για τον Μεξικανό.

Στήριξε το HellasBet.

Το HellasBet.com, το πιο «καθαρό» ελληνικό site με προγνωστικά στοιχήματος, χρειάζεται τη στήριξή σου. Δες πώς μπορείς να βοηθήσεις σε δύο πολύ απλά βήματα.

F1 Νέα

Παρελθόν θα αποτελέσει ο Ότμαρ Σάφναουερ από την Αλπίν μετά το τέλος του Βελγικού Grand Prix. Μετά από 18 μήνες ως επικεφαλής της ομάδας αποχαιρετά την γαλλική εταιρεία, όπως και ο αγωνιστικός διευθυντής, Άλαν Φερμέιν, αλλά και ο Πατ Φράι, που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Γουίλιαμς. Ο λόγος της αποχώρησης των τριών βασικών στελεχών της ομάδας είναι η μέτρια απόδοση στους αγώνες και η 6η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Όσο αφορά τον αντικαταστάτη του Σάφναουερ η λύση είναι προσωρινή και μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν. Ο αντιπρόεδρος της Αλπίν Motorsport, Μπρούνο Φαμέν, θα αναλάβει δράση στην Ολλανδία ως επικεφαλής της ομάδας.

Κατατακτήριες Παρασκευής

Λόγω του Sprint Race αυτό το Σαββατοκύριακο, οι κατατακτήριες διεξήχθησαν το απόγευμα της Παρασκευής και ήταν αυτές που καθόρισαν το Grid της Κυριακής. Σε mixed συνθήκες διεξήχθησαν τα Qualifying, εκεί που ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε ακόμη μία πρώτη θέση. Ωστόσο, ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής θα εκκινήσει από την 6η θέση, λόγω της αλλαγής κιβωτίου και έτσι ο Σαρλ Λεκλέρ θεωρείται Poleman.

Δίπλα του θα βρεθεί ο Σέρχιο Πέρεζ στη δεύτερη θέση, ενώ οι Λιούις Χάμιλτον και Κάρλος Σάινθ βρίσκονται στην 3η και 4η αντίστοιχα. Πέμπτος είναι ο Όσκαρ Πιάστρι, με έκτο τον «τιμωρημένο» Mαξ Φερστάπεν. Έβδομο καλύτερο χρόνο είχε ο Λάντο Νόρις, με τον Τζορτ Ράσελ να συμπληρώνει την 4η σειρά της εκκίνησης. Τη δεκάδα ολοκληρώνουν οι δύο Άστον Μάρτιν των Φερνάντο Αλόνσο και Λανς Στρολ.

Sprint Race

Τρίτο Sprint Race για το 2023, με την βροχή να έχει πρωταγωνιστήσει αυτό το τριήμερο. Λόγω της κακοκαιρίας ο αγώνας των 100 χιλιομέτρων καθυστέρησε να ξεκινήσει και είχαμε εκκίνηση πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε ακόμη μία πρωτιά, παρά την έξυπνη στρατηγική της ΜακΛάρεν να βάλει στον πρώτο γύρο τον Όσκαρ Πιάστρι στα pit για την ενδιάμεση γόμα. Ο Αυστραλός rookie παρ’ όλα αυτά πήρε την δεύτερη θέση, εκεί από όπου εκκίνησε, με τον Πιερ Γκασλί να ακολουθεί παρόμοια στρατηγική με αυτή του Πιάστρι και να τερματίζει στην 3η θέση.

Προγνωστικά F1 Βέλγιο

Οι πιθανότητες βροχής είναι πολλές και για το απόγευμα της Κυριακής στην πίστα του Σπα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πίστα στο καλεντάρι της Φόρμουλα 1, με 7 χιλιόμετρα χάραξη και ένα από τα πιο ιστορικά circuit στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Ρεντ Μπουλ έχει την υπεροχή και σε αυτή την πίστα, ωστόσο περιμένουμε πολλές μονομαχίες, όπως συμβαίνει κάθε φορά στο Σπα, κυρίως για τις θέσεις του βάθρου.

Για τον αγώνα της Κυριακής προτείνουμε:

Να τερματίσει στους πρώτους 6: Τζορτζ Ράσελ – 1.83

Να τερματίσει στους βαθμούς: Πιερ Γκασλί – 2.37

Του Δημήτρη Λουκά

Στήριξε το HellasBet.

Το HellasBet.com, το πιο «καθαρό» ελληνικό site με προγνωστικά στοιχήματος, χρειάζεται τη στήριξή σου. Δες πώς μπορείς να βοηθήσεις σε δύο πολύ απλά βήματα.

 Disclaimer: Αυτή δεν είναι συμβουλή στοιχηματισμού ή επένδυσης χρημάτων. Πάντοτε να πραγματοποιείτε τη δική σας μελέτη.

Related Articles

Ο Hamilton έγινε Βραζιλιάνος!

cars

F1: Γιατί δεν συμμετέχουν Αμερικανοί οδηγοί;

cars

GP Στυρίας: Νίκη ουσίας για Verstappen και Red Bull

cars

Έχει «Σχέδιο B» o Verstappen

cars

Νιώθει… 23άρης ο Fernando Alonso!

cars

Ποιον αγώνα ελληνικής ομάδας είδε ο Max Verstappen -Το ευρωπαϊκό ματς που παρακολούθησε

cars

Apex: Η νέα ταινία για τη Φόρμουλα 1 με Brad Pitt και… Χάμιλτον;

cars

F1: Ποιοι έχασαν το σεβασμό του Toto Wolff;

cars

Bottas – Ανυπομονώ να αγωνιστώ στο Las Vegas

cars