CARSNEWS
AUTONEWS

Πωλήσεις καινούργιων οχημάτων τον Μάιο 2023: Καλπάζει η αγορά σε σχέση με πέρσι

Η αύξηση των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων συνεχίστηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα και τον περασμένο Μάιο, με αποτέλεσμα το σύνολο του 5μήνου να είναι +30,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022. Παράλληλα με θετικό διψήφιο πρόσημο βρίσκεται και η αγορά καινούριων φορτηγών και λεωφορείων.

Πιο αναλυτικά και με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα και από την αρχή του έτους έχουν ως εξής:

Όσον αφορά τις κατηγορίες, η Β έχει το 53,6% του συνόλου (τα B-SUV είναι στο 24,7%) και ακολουθεί η κατηγορία C με 30,4% (τα C-SUV στο 21,6%) παρά το ότι υποχώρησε κατά 2,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό 5μηνο.

Στις επιλογές κινητήριων συστημάτων οι θερμικοί κινητήρες συγκεντρώνουν το 60% των προτιμήσεων του κοινού, ενώ τα υβριδικά πλησιάζουν το 30% και τα επαναφορτιζόμενα το 10%.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, η πρόοδος στα segments επιβατικών και στην κατανομή ανά καύσιμο, ως το Μάιο, έχει ως εξής:

Τέλος, σε επίπεδο ΕΕ, με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (www.acea.be), η αγορά των επιβατικών κινήθηκε αυξητικά για τον Απρίλιο (όπως και για το Α΄ τετράμηνο του 2023) ως εξής:

Related Articles

BMW i4. Οδηγική ευχαρίστηση μηδενικών εκπομπών αλλά και 530 ίππων!

cars

Στις 17 Μαρτίου το νέο Hyundai Elantra.

cars

Νέο Audi A6 Avant TFSI e Quattro. Τεχνολογία και χώροι

cars

Η Honda στέλνει τρία νέα SUVs στην Ευρώπη

cars

Renault. Θα λάβει μέρος στην έκθεση του Μονάχου παρουσιάζοντας το Megane E-Tech  

cars

Η Nissan ετοιμάζει το Patrol Nismo.

cars

Μυτιλήνη: Θανατηφόρο τροχαίο μ’ έναν νεκρό

Bury

Porsche Exclusive βελτιώνει την ανανεωμένη Macan S

cars

Γιος πολιτικού δεν έχει λεφτά για δικηγόρο και κινδυνεύει με φυλάκιση – «Να αναλάβει τις ευθύνες του»

Bury