CARSNEWS
NEW MODELS

Πόσα θα δίνατε γι’ αυτό το Volkswagen Kombi του 1975;

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον αυστραλιανό Τύπο, ο κ. Phil Hoken δημιούργησε πρόσφατα τη δική του επιχείρηση με σκοπό να αποκαθιστά και να συντηρεί παλιά οχήματα. Η πρώτη του εργασία ήταν ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο Volkswagen Kombi του 1975, το οποίο χρειάστηκε επτά μήνες για να ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αγόρασε παρατημένο και με εκτεταμένη σκουριά στο πάτωμα και το αμάξωμα για 5.000 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 3.000 ευρώ) και ξόδεψε άλλες 30.000 από το νόμισμα της χώρας (περίπου 18.000 ευρώ) για να το ανακατασκευάσει όπως ήθελε. 

Όταν τελείωσε, έβαλε αγγελία για να το πουλήσει, χωρίς να γνωρίζει ότι υπήρχαν πολλοί που αναζητούσαν ένα τέτοιο όχημα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προσφορές ήταν πολλές και τελικά το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον νέο ιδιοκτήτη του για 60.000 δολάρια Αυστραλίας (περίπου 36.450 ευρώ), ένα ποσό που τον εξέπληξε. Μάλιστα, ο κ. Hoken άρχισε να λαμβάνει παραγγελίες από ενδιαφερόμενους που ήθελαν ένα ίδιο αυτοκίνητο του συγκεκριμένου μοντέλου και αγόρασε άλλα τρία VW Kombi τα οποία επισκευάζει. 

Ο ίδιος δήλωσε ότι προσπάθησε να διατηρήσει όσο το δυνατόν το αυθεντικό μέταλλο και την ξυλεία του αυτοκινήτου, αλλά και κρατήσει στη θέση τους τα αντικείμενα που αποτελούσαν τον εξοπλισμό του. Το μόνο που δεν κατάφερε να διατηρήσει ήταν ο κινητήρας. Όπως είπε ο κ. Hoken: «ένα από τα θέματα που έπρεπε να ξεπεράσουμε ήταν ο αναξιόπιστος κινητήρας που είχε το βαν, καθώς και το πρόβλημα της σαπισμένης ξυλείας. Αλλάξαμε το μοτέρ με ένα από Subaru Forester και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο. Επίσης, δουλέψαμε πολύ στο να αποκαταστήσουμε το ξύλο και αντικαταστήσαμε με καινούργιο όσα τμήματα δεν μπορούσαν να παραμείνουν».

ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ELENA GORGAN. 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Γερμανία, πρώτη αγορά σε πωλήσεις EVs τον Νοέμβριο

cars

Κληρώνει για την επένδυση της VW στην Ελλάδα – Εκτός χάρτη η Θάσος

cars

H BMW διευρύνει ακόμη περισσότερο τις over-the-air αναβαθμίσεις

cars

Δοκιμάζουμε το ικανότατο και υβριδικό Subaru Forester e-Boxer (Video)

cars

O εσωτερικός κόσμος του νέου Skoda Fabia

cars

Gordon Murray T.50s: Η αγωνιστική έκδοση του «κτήνους»!

cars

Πρόωρη αποκάλυψη του VW Arteon Shooting Break

cars

Κάθε Bugatti EB110 GT είναι περιζήτητη και άκρως συλλεκτική

cars

Έτοιμη και η ανανεωμένη BMW 5

cars