CARSNEWS
NEW MODELS

Ράλλυ Ιαπωνίας – 2η Μέρα: Πέρασε στην πρωτοπορία ο Evans – Ατύχημα για τον Ogier

Μετά το «φλογερό» συμβάν του Dani Sordo στην SS2, η διάρκεια του δεύτερου loop μειώθηκε σημαντικά. Η διαδρομή της SS5 μειώθηκε εξαιτίας της φωτιάς με τον Elfyn Evans να περνά ξεκάθαρα μπροστά στην κατάταξη.

Η SS6 αποδείχτηκε ότι ήταν η τελευταία ΕΔ της ημέρας, καθώς η SS7 ακυρώθηκε προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες επισκευές στις μπαριέρες όπου είχε το δικό του ατύχημα ο Craig Breen στην SS4.

Ο Elfyn Evans κέρδισε την SS5, παίρνοντας 1,1 δλ. από τον δεύτερο, Thierry Neuville, τοποθετώντας την Toyota GR του στην κορυφή της κατάταξης. Μετά το τέλος της SS6, ο Βρετανός είπε: «Ήταν δύσκολα και ο χρόνος ήταν λίγος. Έχουμε ολοκληρώσει μόλις 4 ΕΔ αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. Οι ΕΔ είναι πολύ απαιτητικές και έχεις διαφορετική αίσθηση στην καθεμιά – πάντα ζητάς κάτι διαφορετικό από το αυτοκίνητο. Αύριο θα είναι το ίδιο και οι συνθήκες εναλλάσσονται. Έχει κάποια πολύ γρήγορα σημεία και μετά πολλά αργά και φιδωτά.»

Ο Kalle Rovanpera κέρδισε την SS6, μειώνοντας τη διαφορά του από τους πρωτοπόρους κατά 0,3 δλ. και βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, μετά το τέλος της 2ης μέρας.

Στην 4η θέση κατέληξε ο Ott Tanak, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα με το υβριδικό σύστημα, όπως είπε μετά το τέλος της SS6. Πέμπτος ολοκλήρωσε τη μέρα ο Takamoto Katsuta, δηλώνοντας αρκετά σίγουρος για το αυτοκίνητο και παρουσιάζοντας βελτίωση στο ρυθμό, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Gus Greensmith βρέθηκε 6ος, μετά και τον σπασμένο άξονα που είχε στην SS4, και μάλιστα αντιμετώπισε πρόβλημα και με τις σημειώσεις του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι οι χειρότερες σημειώσεις που έχω γράψει στη ζωή μου.»

Στη δέκατη θέση της γενικής κατάταξης βρέθηκε ο Sebastien Ogier, ανεβαίνοντας 4 θέσεις, παρά το μικρό ατύχημα που είχε στην SS6. «Ακούμπησα μία μικρή μπαριέρα. Λάθος πρωτάρη – δίστασα λίγο σε έναν κόμβο και χτύπησα την μπαριέρα πολύ αργά. Δεν πειράζει,» είπε ο 8κις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Θέση Οδηγός Χρόνος/Διαφορά από τον 1ο
1 Elfyn Evans

57:18.8

2 Thierry Neuville 3.0
3 Kalle Rovanpera 5.1
4 Ott Tanak 13.9
5 Takamoto Katsuta 20.6
6 Gus Greensmith 2:00.4
10 Sebastien Ogier 2:49.8

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To Skoda Enyaq iV δίχως ίχνος καμουφλάζ

cars

Υβριδικό και τετρακίνητο. Το ανανεωμένο Suzuki Ignis στο μικροσκόπιο του Car and Driver

cars

Γιατί σταμάτησε να αναβαθμίζει το μονοθέσιό της η Ferrari

cars

To νέο Toyota TJ Cruiser βγάζει μάτια!

cars

H Ηonda ξεπέρασε τα 400 εκατ. μοτοσικλέτες από το 1949!

cars

Επική καταδίωξη με όλες τις σημαντικές Porsche και με τη νέα 911 GT3! (Video)

cars

Μπλοκ κινητήρων: Αλουμίνιο vs σίδηρος

cars

Ανανέωση για το Suzuki Ignis

cars

H Aston Martin ετοιμάζει νέες εκδοχές της DBX, μία κουπέ και μία επταθέσια

cars