CARSNEWS
F1 & RACES

Σβήνει το όνειρο του Mick Schumacher για τη Formula 1

Η ελπίδα που είχε ο Mick Schumacher να επιστρέψει στα GP της Formula 1 με τη Williams το 2024 φαίνεται να εξανεμίζεται, και τώρα ο νεαρός Γερμανός σκέφτεται σοβαρά τη φημολογούμενη πρόταση της Alpine για τους αγώνες αντοχής (WEC).

Η Williams φέρεται να κλίνει προς την απόφαση να αντικαταστήσει το 2024 στη Formula 1 τον Logan Sargeant, έπειτα από μια σειρά ατυχημάτων του Αμερικανού και δεδομένης της υστέρησής του σε ταχύτητα από τον έτερο οδηγό της ομάδας, Alexander Albon.

Οι δύο φετινοί οδηγοί της Williams, Logan Sargeant (δεξιά) και Alexander Albon

Οι δύο φετινοί οδηγοί της Williams, Logan Sargeant (δεξιά) και Alexander Albon

-

Μετά το ατύχημά του στις δοκιμές κατάταξης της Σιγκαπούρης, ακολούθησε ένα αντίστοιχο στις κατατακτήριες της Ιαπωνίας – στην προσπάθεια του 22χρονου να ανεβάσει το ρυθμό του και να καταφέρει να συναγωνιστεί τον Albon. Τα ατυχήματα αυτά πέραν του ότι στερούν βαθμούς από την ομάδα του Grove, προκαλούν και σημαντική οικονομική ζημία.

Το όνομα του Mick Schumacher -γιου του θρύλου Michael– για τη διαδοχή του Sargeant στο κόκπιτ το 2024 ακούγεται τελευταία – κυρίως από τον θείο του Γερμανού πιλότου, Ralf Schumacher. Επίσης, προς αυτή την κατεύθυνση φέρεται να προσπάθησε και ο Toto Wolff -διευθυντής της Mercedes F1- να πείσει τον ομόλογό του στη Williams, James Vowles.

Ο Wolff πήρε τον Mick ως εφεδρικό οδηγό στο Brackley μετά την απώλειά της θέσης του στη Haas στο τέλος του 2022, και φέρεται να παρείχε στον Vowles σημαντικές πληροφορίες για τον Γερμανό πιλότο, ακόμα και από τον προσομοιωτή της Mercedes, για να πείσει τον διευθυντή της Williams.

-

Όμως, ο Vowles φέρεται να κατέληξε στην απόφαση να μην προτιμήσει τον Mick για το 2024. Μετά και το τελευταίο ατύχημα του Sargeant, στη Σουζούκα, φαίνεται πως τις περισσότερες πιθανότητες για τη θέση συγκεντρώνει ο εφεδρικός οδηγός δοκιμών της Aston Martin F1, και πρωταθλητής της Formula 2 το 2022, Felipe Drugovich.

O εφεδρικός οδηγός της Aston Martin F1, Felipe Drugovich

O εφεδρικός οδηγός της Aston Martin F1, Felipe Drugovich

O 22χρονος Βραζιλιάνος ήταν ιδιαίτερα θετικός στις δοκιμές που έκανε φέτος με την Aston Martin AMR23, στη θέση του τραυματία Lance Stroll στην αρχή της χρονιάς, αλλά και έπειτα στη Monza. Επίσης, ο Drugovich φέρεται να έχει εξασφαλισμένες χορηγίες ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. Πάντως, η ανακοίνωση της πιθανής αντικατάστασης του Sargeant για το 2024 θα γίνει σίγουρα μετά το GP της πατρίδας του, στο Austin του Τέξας στις 22 Οκτωβρίου.

Πίσω στον Mick Schumacher, ο νεαρός Γερμανός πρόσφατα παρέχθηκε ότι έχει και «plan B» για το μέλλον του στο motorsport – και το εναλλακτικό αυτό πλάνο φέρεται να βρίσκεται στους αγώνες αντοχής του πρωταθλήματος WEC, όπως είναι οι 24 Ώρες του LeMans.

-

Η Porsche στο WEC φαίνεται να μην θέλει να αποκτήσει έναν οδηγό που ανήκει, προς το παρόν τουλάχιστον, στη Mercedes, αλλά φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον για τον Mick από την Alpine – που επίσης μπαίνει εργοστασιακά στους αγώνες αντοχής, και στην κορυφαία τους κατηγορία των Hypercars. Εξάλλου, με τους κινητήρες της Renault (μητρικής της Alpine) ο πατέρας του Mick, Michael Schumacher, είχε κερδίσει τα δύο πρώτα πρωταθλήματά του. Συνεπώς, μπορεί να γίνει και μια ιστορική επανασύνδεση της γαλλικής εταιρείας με την οικογένεια.

Related Articles

Σε συζητήσεις με τη Renault o Bottas!

cars

Saudi Arabia shows plans for new F1 circuit boasting wild design

cars

Γλίτωσε από απαλλοτρίωση η πίστα karting του Schumacher

cars

What drives your dreams? A chance to WIN a VIP Dream F1 Vegas Weekend

cars

Οι Νόρις και Πιάστρι σε μια μάχη όπως δεν τους έχουμε ξαναδεί (vid)

cars

F1: «Αναζωπυρώθηκε» το ενδιαφέρον της Porsche – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

Άλλη Red Bull στην Αυστρία!

cars

O Hakkinen θέλει την παραμονή του Vettel στην F1

cars

Θα άφηνε τη Formula E για την F1 o Vergne;

cars