CARSNEWS
AUTONEWS

Στις 22 Νοεμβρίου το Abarth Νέο 500!

Όπως λέγαμε όταν δημοσιεύτηκαν οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του μοντέλου, η επίσημη παρουσίαση του Abarth New 500 δεν θα αργήσει και όντως, η ιταλική εταιρία ανακοίνωσε πως η πρεμιέρα του καυτού Νέου 500 θα λάβει χώρα στις 22 Νοεμβρίου. Το πρώτο από μία σειρά καυτών, ηλεκτρικών hatchbacks που θα λανσαριστούν στην αγορά στο προσεχές μέλλον και πιο σημαντικά, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Abarth που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πολλούς και διάφορους λόγους.

Καταρχάς, περιμένουμε με ανυπομονησία να μάθουμε τι σκοπεύει να κάνει η Abarth με το κινητήριο σύνολο του Νέου 500. Το βενζινοκίνητο Abarth 595 ήταν μία σχετικά απλή υπόθεση καθώς εξοπλιζόταν με έναν υπερτροφοδοτούμενο 1400άρη που η εταιρία “ρύθμιζε” στην επιθυμητή ιπποδύναμη ανάλογα με την έκδοση. Το αμιγώς ηλεκτρικό Νέο 500 όμως είναι μία διαφορετική υπόθεση όχι μόνο λόγω του ηλεκτροκινητήρα αλλά και λόγω της μπαταρίας αφού η εύρεση της ιδανικής ισορροπίας ανάμεσα στις επιδόσεις και την εμβέλεια είναι μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Εικάζουμε λοιπόν ότι το Abarth Νέο 500 θα είναι ταχύτερο από το όχι-ιδιαίτερα-ταχύ Fiat Νέο 500 αλλά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κατά πόσο.

Το δεύτερο σημείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον θα είναι ο χαρακτήρας του ηλεκτρικού Abarth. Ο χαρακτήρας που αποτελείται από τρία στοιχεία: οδική συμπεριφορά, εμφάνιση και ήχος. Για το πρώτο δεν αμφιβάλλουμε. Το Abarth Νέο 500 θα είναι… πικάντικο αλλά για την εμφάνιση και τον ήχο διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις. Η διαρροή που προηγήθηκε των κατασκοπευτικών φωτογραφιών δεν μας έδειξε κάποιο ακραίο bodykit με τις κλασικές, καλαίσθητες υπερβολές της ιταλικής μάρκας. Θα περιμένουμε να δούμε, όπως θα περιμένουμε να ακούσουμε κιόλας αφού η Abarth μας κακοέμαθε με τον ήχο του βενζινοκίνητου 595 και θέλουμε να αφουγκραστούμε τι έχει επινοήσει για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της. Ελπίζουμε όλες οι απορίες μας να απαντηθούν στις 22 Νοεμβρίου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula 1: Διατίθενται πακέτα ενός εκατομμυρίου δολαρίων για το Grand Prix του Λας Βέγκας

cars

Audi RS Q E-Tron. Ένα ηλεκτρικό “όπλο” 680 ίππων για το Dakar!

cars

Nissan Qashqai. Αποκαλύφθηκε και στη χώρα μας

cars

Το Nissan Juke Rally Tribute Concept είναι ένας φόρος τιμής σε έναν θρύλο.

cars

VW Golf R. Πλήρης αποκάλυψη

cars

Historic Acropolis Rally 2023: Αγώνας – περιήγηση στην Ελληνική φύση

cars

Τα Morgan Plus 4 και Plus 6 εκμοντερνίζονται – Ιεροσυλία!

cars

Cupra– μία μικρή γεύση από το Tavascan

cars

Volvo.  Πρόγραμμα Personal Service από τη Βελμάρ

cars