CARSNEWS
F1 & RACES

Συνεργασία της Audi με τη BP στη Formula 1

Με την αποκλειστική χορηγία και την τεχνική συνεργασία, η BP γίνεται ο πρώτος επίσημος συνεργάτης της μελλοντικής εργοστασιακής ομάδας της Audi στην F1. Η Audi και η BP ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια εκτεταμένη νέα στρατηγική συνεργασία στη Formula 1. Καθώς η Audi προετοιμάζεται να μπει στη ναυαρχίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2026, η BP είναι πρώτη εταιρεία που θα αναπτύξει κοινό σχέδιο συνεργασίας με τη γερμανική ομάδα.

Στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, η BP και η εξειδικευμένη επιχείρηση λιπαντικών της Castrol είναι περήφανες που συμβάλλουν στην υλοποίηση της φιλοδοξίας της Audi να συνδυάσει την τεχνολογία και την καινοτομία για να επιτύχει στη Formula 1. Η BP και η Castrol συνεργάζονται εδώ και δύο χρόνια αναπτύσσοντας τα καύσιμα και τα λιπαντικά τους με σκοπό να προσφέρουν τη μέγιστη απόδοση στο μονοθέσιο της Audi τo 2026.

Η συνεργασία περιλαμβάνει την ανάπτυξη του προηγμένου αειφόρου καυσίμου που ορίζεται από τη FIA, όπως απαιτείται από τους τεχνικούς κανονισμούς από το 2026. Για να πληροί τις προϋποθέσεις το καύσιμο πρέπει να επιτυγχάνει εξοικονόμηση εκπομπών ρύπων σε σχέση με τη βενζίνη που προέρχεται από ορυκτά καύσιμα τουλάχιστον 65%. Η BP θα αναπτύξει επίσης και θα προμηθεύσει την Audi με μια σειρά από ειδικά λιπαντικά και γράσα Castrol, συμπεριλαμβανομένου του Castrol EDGE, του πιο προηγμένου λιπαντικού κινητήρα της Castrol, για το V6 Turbo κινητήρα. Τα ηλεκτρικά εξαρτήματα του μονοθεσίου θα επωφεληθούν από τη σειρά υγρών EV Castrol ON.

Η συμφωνία των δύο πλευρών θα είναι μακροχρόνια, ενώ θα περιλαμβάνει τα δικαιώματα μάρκετινγκ και επωνυμίας για τις μάρκες BP, Castrol και Aral ( Η Aral είναι η κορυφαία μάρκα καυσίμων και λιανικής της BP στη Γερμανία). Η Audi και η BP έχουν ήδη μια μακρά και επιτυχημένη κοινή πορεία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με τα προϊόντα Castrol να χρησιμοποιούνται σε κάθε εργοστασιακό πρόγραμμα της Audi motorsport.

Ο Andreas Seidl, Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας Audi F1 δήλωσε: “Η Audi και η BP συνεργάζονταν πάντα με επιτυχία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να πάμε αυτήν την ειδική συνεργασία στο επόμενο επίπεδο στη Formula 1. Η Audi αντιπροσωπεύει το Vorsprung durch Technik, ενώ η BP και η Castrol φιλοδοξούν επίσης να προσφέρουν τις καλύτερες τεχνολογίες στον τομέα των καυσίμων και των λιπαντικών. Αυτό είναι ένα τέλειο ταίρι. Είναι ένα ισχυρό μήνυμα για τη μελλοντική εργοστασιακή ομάδα F1 της Audi ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε αυτή τη συνεργασία σε τόσο πρώιμο στάδιο. Αισθανόμαστε την ελκυστικότητα του Audi F1 Project και πόσες γνωστές εταιρείες θέλουν να συνεργαστούν με την Audi στη Formula 1”.

Η Nicola Buck, SVP Marketing της BP δήλωσε: “Είμαστε περήφανοι που η Audi επέλεξε για άλλη μια φορά να συνεργαστεί με τη BP και την Castrol, αυτή τη φορά για την είσοδό τους στη Formula 1. Δίνει στις κορυφαίες μάρκες μας την ευκαιρία να επιδείξουν την τεχνογνωσία στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήδη σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο με το Audi F1 Project για την ανάπτυξη του καυσίμου BP και των λιπαντικών Castrol, καθώς επιδιώκουμε να καινοτομήσουμε και να ξεκλειδώσουμε τη μέγιστη απόδοση κινητήρα για το μονοθέσιο της Audi το 2026”.

Είδαν το άρθρο 14

Related Articles

Η F1 πιέζει εστιατόρια και club με θέα στη πίστα στο Λας Βέγκας να πλη

cars

Magnussen’s tactics have helped Haas — and put him in danger of a race ban

Bury

Πισωγύρισμα για τη Red Bull: Μένει πίσω στον τεχνολογικό αγώνα του 2026

cars

Οι πρεσβευτές της Porsche στηρίζουν το #μένουμεσπίτι (video)

cars

Haas share special car livery for home Grand Prix in Austin

cars

Τα γυρίσματα της ταινίας του Brad Pitt για την Formula 1 σταμάτησαν. Αλλά γιατί;

cars

Five things you need to know about the new TAG Heuer x Kith Collab | TAG Heuer Official Magazine

cars

Ντεμπούτο για το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας “F1” του Μπραντ Πιτ (video)

wp_update-GSkibItV

Πως ο Montezemolo παραλίγο να βρεθεί στο «τιμόνι» της F1

cars