CARSNEWS
NEW MODELS

Τα σχέδια της Nissan για την έξοδο από την κρίση

Είναι γνωστό ότι η υπόθεση του κ. Carlos Ghosn δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στον Όμιλο Renault-Nissan-Mitsubishi. Σε συνδυασμό με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και οι εταιρείες που τον αποτελούν προσπαθούν να βρουν τρόπους για να ανταπεξέλθουν και να βγουν από τη κρίση με το μικρότερο δυνατό κόστος. Στη Nissan, επεξεργάζονται ένα επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει τη μείωση των μοντέλων της που διατίθενται στην Ευρώπη, την επιλογή να κατασκευάζονται SUV οχήματα της Renault στην Αγγλία, καθώς και το ενδεχόμενο να κλείσει το εργοστάσιό της στην Ισπανία. Εκτός αυτών, θα επιμείνουν και στις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων μοντέλων τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ξένο Τύπο, τα παραπάνω είναι προτάσεις που επεξεργάζονται τα στελέχη της και η τελική, επίσημη ανακοίνωση για το τι θα περιλαμβάνεται στο σχέδιο θα γίνει στις 28 Μαΐου. Οι εισηγήσεις προς το διοικητικό συμβούλιο της ιαπωνικής εταιρεία περιλαμβάνουν τη διάθεση των Nissan Juke, Qashqai και X-Trail (δηλαδή των crossover/SUV μοντέλων της), καθώς και των επαγγελματικών βαν της και την επανεξέταση της απόφασης για την πώληση των 370Z, GT-R και Navara.

Επίσης, περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο να αναλάβει η Nissan έναν «δεύτερο ρόλο», όπως περιγράφεται στα δημοσιεύματα, εντός του Ομίλου, για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να ξεπεράσει την τρέχουσα κρίση. Στελέχη της εταιρείας, αλλά και της Renault, δεν θέλησαν να σχολιάσουν σχετικά και παρέπεμψαν στις επίσημες ανακοινώσεις, στο τέλος του μήνα.

Διαβάστε, επίσης: To Nissan 400Z είναι ένα ονειρικό ιαπωνικό sportscar.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Renault είναι μικρότερο και από… Dacia Spring (photos)

cars

Απίθανο, ένα hypertruck από την Bugatti!

cars

Nissan: Παραμένουμε αφοσιωμένοι στην ενίσχυση και τον εξηλεκτρισμό της γκάμας στην Ευρώπη

cars

Περισσότερη αποκάλυψη για το νέο Opel Mokka (Video)

cars

Grand Prix Ιταλίας 2020: Ποιός είπε ότι η Formula 1 είναι βαρετή;

cars

To επόμενο Toyota Hilux με μάσκα από RAV4

cars

Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα εργοστάσια στην Ισπανία

cars

H Bugatti Pur Sport διψάει για άπειρες στροφές!(video)

cars

Tο Grand Prix Αυστρίας μέσα από τα μάτια της Pirelli

cars