CARSNEWS
AUTONEWS

Τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα για χιόνι και ολισθηρό οδόστρωμα

Η χειμερινή οδήγηση – ιδιαίτερα σε χιονισμένα μέρη – είναι εξαιρετικά δύσκολη για κάθε οδηγό. Πόσο μάλλον για όποιον ζει σε περιοχή όπου το χιόνι δεν είναι καθημερινό φαινόμενο και άρα η οδήγηση σε «λευκό τοπίο» αποτελεί μια εξαιρετικά ασυνήθιστη εμπειρία.

Αναμφίβολα τα χειμερινά ελαστικά είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για ένα ασφαλές ταξίδι στο χιόνι, ωστόσο η βέλτιστη χειμερινή απόδοση προέρχεται από κάτι περισσότερο από αυτό.

Το Carbuzz παρουσιάζει τα 10 καλύτερα αυτοκίνητα για το χιόνι. Όλα τα μοντέλα της λίστας έλαβαν βαθμολογία «Top Safety Pick» ή «Top Safety Pick+» από το IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), με εξαίρεση το Kia Telluride, το οποίο έχασε ελάχιστα αλλά με πολύ καλή βαθμολογία.

Volvo V90

Η αστρική φήμη της Volvo για την ασφάλεια αντανακλάται στο V90 , ένα οικογενειακό wagon AWD με άφθονο χώρο φόρτωσης και μεγάλη απόσταση από το έδαφος (8,3 ίντσες). Μια σειρά από χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τον καιρό, όπως υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής, ειδοποίηση ολισθηρού οδοστρώματος και προβολείς LED που προσαρμόζονται στις συνθήκες, συμπληρώνουν την εικόνα. Όσο για τον οδηγό και την άνεση των επιβατών σε χαμηλές θερμοκρασίες, το προαιρετικό Climate Package (προσθέτοντας ένα ονομαστικό ποσό στην τιμή) περιλαμβάνει θερμαινόμενο τιμόνι, θερμαινόμενα πίσω καθίσματα και θερμαινόμενο παρμπρίζ.

Honda CR-V

Το Honda CR-V Sport Touring Hybrid έρχεται με AWD στάνταρ, ενώ για όλα τα άλλα επίπεδα εξοπλισμού, θα πρέπει να πληρώσετε για να το προσθέσετε προαιρετικά. Το Honda Sensing, το πακέτο χαρακτηριστικών ασφαλείας της μάρκας, κάνει καλή δουλειά για να περιορίζει τους κινδύνους στο ελάχιστο ακόμη και σε κακές καιρικές συνθήκες, με το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και την προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης που περιλαμβάνονται στη λίστα των gadget υποβοήθησης οδηγού. Και με 8,2 ίντσες απόσταση από το έδαφος, θα μπορείτε να φτάσετε εκεί που θέλετε, ανεξάρτητα από την κατάσταση του εδάφους.

Nissan Altima

Το Nissan Altima προσφέρει σύστημα τετρακίνησης προαιρετικά στις περισσότερες εκδόσεις (εκτός από το χαμηλότερο “S class”, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο σε κίνηση στους εμπρός τροχούς). Το Premium Package προσθέτει θερμαινόμενα καθίσματα, θερμαινόμενους πλαϊνούς καθρέπτες και άλλα χαρακτηριστικά άνεσης για ένα μικρό premium, ενώ τα στάνταρ χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν αυτόματο εμπρός και πίσω φρενάρισμα, remote start, προειδοποίηση σύγκρουσης και πίσω ειδοποίηση cross-traffic. Με τη σωστή διαμόρφωση, το Altima είναι μια εξαιρετική επιλογή για πελάτες που αναζητούν ένα προσιτό σεντάν που μπορεί ακόμα να χειριστεί την περιστασιακή χιονόπτωση.

Toyota Camry

Το πακέτο ασφαλείας του Toyota Camry , Safety Sense 2.5+, περιλαμβάνει μια σειρά από χαρακτηριστικά που κάνουν την οδήγηση στο χιόνι ασφαλέστερη και ευκολότερη, όπως αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης και αυτόματη μεγάλη σκάλα. Η τετρακίνηση προσφέρεται προαιρετικά, αυξάνοντας ελαφρώς την τιμή. Υπάρχει επίσης ένα αποκλειστικό πακέτο για κρύο καιρό, το οποίο προσθέτει θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι και θερμαινόμενους καθρέφτες. Συνδυάστε το με τον έλεγχο κλιματισμού δύο ζωνών (που περιλαμβάνεται στάνταρ) και έχετε εγγυημένη άνεση σε κάθε τύπο καιρού, διατηρώντας εσάς και τους επιβάτες σας ασφαλείς και ζεστούς ακόμα και όταν χιονίζει.

Ford Bronco Sport

Το Ford Bronco Sport είναι ένα στιβαρό και ικανό SUV με κίνηση σε όλους τους τροχούς που μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε έδαφος ή καιρικές συνθήκες χωρίς να «ιδρώσει». Το premium επίπεδο εξοπλισμού «Outer Banks» προσφέρει ένα αποκλειστικό πακέτο τεχνολογίας που περιλαμβάνει αυτόματο καθαρισμό πίσω κάμερας, θερμαινόμενους καθρέπτες, μπροστινά καθίσματα και τιμόνι και υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής. Το πακέτο ασφαλείας της Ford, CoPilot360, παρέχει το συνηθισμένο σύνολο τεχνικών χαρακτηριστικών υποστήριξης οδηγού, όπως προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, αυτόματο φρενάρισμα και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας. Πέντε διαφορετικοί τρόποι οδήγησης βοηθούν το Bronco να προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε επιφάνεια ή καιρό, από λεία άσφαλτο μέχρι ολισθηρή λάσπη και οτιδήποτε ενδιάμεσα.

Toyota Sienna

Χρειάζεστε χώρο φόρτωσης και πρακτικότητα ενός μίνι βαν, ενώ ταυτόχρονα να προστατεύετε τους επιβάτες σας σε συνθήκες χιονιού; Μην ψάχνετε άλλο: το Sienna προσφέρει μια ποικιλία επιλογών που διασφαλίζουν ότι το ταξίδι σας θα είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο, ανεξάρτητα από τον καιρό. Το σύστημα Toyota Safety Sense περιλαμβάνει παρακολούθηση τυφλού σημείου, ανίχνευση πριν από σύγκρουση και προειδοποίηση διατήρησης  λωρίδας κυκλοφορίας. Το σύστημα τετρακίνησης διατίθεται προαιρετικά για όλα τα επίπεδα εξοπλισμού, ενώ άλλες ανέσεις, όπως ένα θερμαινόμενο τιμόνι περιλαμβάνονται στα υψηλότερα επίπεδα εξοπλισμού. Η Woodland Edition αυξάνει την απόσταση από το έδαφος σε 6,9 ίντσες για ομαλή οδήγηση ακόμα και σε ανώμαλο έδαφος.

Hyundai Kona

Το Hyundai Kona διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό μια σειρά από χρήσιμα χαρακτηριστικά οδήγησης στο χιόνι, όπως αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και προειδοποίηση μπροστινής σύγκρουσης. Άλλα χαρακτηριστικά, ωστόσο, είναι διαθέσιμα μόνο είτε ως μέρος μιας έκδοσης εξοπλισμού υψηλότερου επιπέδου (όπως το remote start και οι θερμαινόμενοι καθρέπτες, που περιλαμβάνονται στην έκδοση SEL) είτε προαιρετικά. Το AWD ανήκει στην τελευταία κατηγορία, αυξάνοντας πάνω από 1.000 ευρώ την τιμή. Διατίθεται επίσης ένα πρόσθετο «Πακέτο άνεσης», το οποίο προσφέρει σημαντικό έξτρα εξοπλισμό, όπως θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα και αυτόματο έλεγχο κλιματισμού. Υπάρχουν επίσης πολλές διαθέσιμες επιλογές για να εξατομικεύσετε το Kona σας σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας, είτε πρόκειται για περιστασιακά ταξίδια σε χιόνια, είτε για τακτικές μετακινήσεις σε μια χιονοθύελλα.

Kia Telluride

Μια premium έκδοση αξίας 2.000 δολαρίων θα αναβαθμίσει το Telluride στην έκδοση τετρακίνησης, με κινητήρα V6 3,6 λίτρων σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Με χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται σε χειμερινές συνθήκες, όπως θερμαινόμενους πλαϊνούς καθρέφτες, τηλεχειριστήριο και θερμαινόμενα καθίσματα (τα οποία είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις υψηλότερου εξοπλισμού), αποτελεί την τέλεια επιλογή για όσους ταξιδεύουν σε ψυχρότερα κλίματα και αναζητούν ένα ευρύχωρο οικογενειακό SUV. Η απόσταση από το έδαφος 8 ιντσών του Telluride διευκολύνει τη μετακίνηση σε χιονισμένους δρόμους, ενώ τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και η παρακολούθηση τυφλού σημείου, προστατεύουν τον οδηγό και τους συνεπιβάτες από πιθανούς κινδύνους.

Mazda3 Sedan

Χάρη στο σύστημα ασφαλείας i-Activsense, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από τεχνολογικά χαρακτηριστικά υποβοήθησης του οδηγού το Mazda3 μπορεί να διαχειριστεί κάθε καιρό χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια. Οι πιο πλούσιες εκδόσεις του σεντάν Mazda3 (με όλες τις θερμαινόμενες ανέσεις) είτε προσφέρουν σύστημα τετρακίνησης προαιρετικά ή περιλαμβάνουν AWD στάνταρ. Προσθέστε ένα καλό σετ χειμερινών ελαστικών και έχετε τον τέλειο συνδυασμό για τον υποψήφιο αγοραστή που δεν θέλει ένα SUV αλλά εξακολουθεί να ζητάει καλές επιδόσεις σε κάθε καιρό.

Subaru Outback  

Με 8,7 ίντσες απόσταση από το έδαφος και σύστημα τετρακίνησης που περιλαμβάνεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, το Subaru Outback σχεδιάστηκε για να ταξιδεύει στο χιόνι. Υπάρχει ακόμη και μια ειδική ρύθμιση «X-Mode» για χιόνι/λάσπη στο κιβώτιο ταχυτήτων, η οποία βελτιστοποιεί το Outback για να χειρίζεται τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τις ολισθηρές επιφάνειες. Εν τω μεταξύ, στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διατίθενται διάφορες επιλογές που θα σας βοηθήσουν να παραμένετε ζεστοί: αυτόματος έλεγχος κλιματισμού και θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, συν θερμαινόμενα πίσω καθίσματα, εάν ενδιαφέρεστε πραγματικά για τους επιβάτες σας. Πηγαίνοντας την ασφάλεια ένα βήμα παραπέρα, η επένδυση Premium προσφέρει ένα προαιρετικό πακέτο που περιλαμβάνει ειδοποίηση πίσω κίνησης και οθόνη τυφλού σημείου για απόλυτη ηρεμία.

Related Articles

Ο Jean-Pierre Ploue επικεφαλής σχεδιασμού της Lancia.

cars

To νέο Toyota C-HR στην Ελλάδα – Ένα concept car για τον δρόμο

cars

Νέο Hyundai Kona. Και με έκδοση N Line

cars

Η Yokohama απέκτησε την Trelleborg

cars

Grand Prix Αυστραλίας.Φιάσκο, απαράδεκτο γι’ αυτό το επίπεδο!

cars

H Mercedes-Benz 450 SEL 6,9 είναι μία πολύ κομψή 45άρα…

cars

Το Toyota Yaris GRMN «λιώνει» το Renault Clio RS (video)

cars

Alfa Romeo Giulia &Stelvio MY2020. Aναβαθμισμένες

cars

Αυτά είναι τα 10 αυτοκίνητα με τη μεγαλύτερη επιτάχυνση στον κόσμο: Οι βασιλιάδες των «0

cars